Friday, January 04, 2008

Skodeng abang!

gegirl ni tak geti penat le...langsung tak tido siang lepas kelas dia pagi tadi. aku pujuk dok pi rumah nenek, jgn arap le dia nak pi sementalah apaknya baru balik kan.. harus nak berkepit.

notice my new houston shirt and my LV eh LV pehal lak..Liz C handbag? ahaksssssssss!!! sempat lagi promote ye...

makcik lorat ni nak bawak dedua mamatnya...aku ni dr abang baby panggil bear jenis ni semua mamat..yang brown mamat tu abang punya, asalnya aku punya masa zaman sekolah dulukala and jadi fav abang. dia dah beso ni x nak dah bwk mamat tu kulu kilir tp rahsia lam umahtangga, kitorg berempat je tau, tido makan bagai ngan mamat brown tu ok!

the blue mamatpun abang punya gak tp jadi fav gegirl.

kita sampai awal, sirman n gegirl lepak kat kantin menyorok. aku lak skodeng dr luor kelas bilik abang, ada le aku berdiri celah bedah kereta2 cikgu, 50mtrs away from his class. aku nak tengok camne dia pi kantin, bawak ke bekal yang aku supplied so on.

hamboi ko! dia nya berlari kuor ngan kawan malay dia Daniel ni sampai aku berlari2 ikut kejar sama. dia x tau pun kitaorg dok teropong movement dia. arini aku bekalkan dia nasi lauk pauk segala.

br dia nak bukak bekal, gegirl bocor rahsia, pi berlari kat abang. aisay!! kaco la ko. mak baru nak tgk abang ko bukak bekal. so aku pun layan la anak aku makan, kesian Daniel, atuknya x dpt datang and uncle nya terlajak tidur, makpaknya keje dpt datang on first day jer. bekal mkn abang ada 2 compartments, nasi lauk pun banyak so aku bagi Daniel sharing bekal abang.

budak daniel ni very the selambak rock jer...bila aku tanya nak tambah lg tak, dia jwb x nak, tp aku tambah gak lah..laju makan tu. lapar ko. sian anak aku, sian gak anak orang ni.

gegirl dok bergaduh ngan budak darjah 2, ko ni ngah budak beso pun ko nak ajak bergusti la. ko tu kecik kan dah melalak. Sirman mana? sirman tengok je snap gambo, biasa le laki aku tu, semua tang ni dia biarkan je bininya take over. coz mak will always being mak...

aku x de baru dia take over.


daniel dah abih makan, abang dok slow sangat so aku suapkan. dia dok excited nak main kejar2 ngan kawan2 dia. lagi suku nak abih dia dah kenyang so masuk kat mulut aku la..

makcik kita petang ni tak heran ngan abangnya at all. dok layan diri sendiri, lari sana sini, sirman monitor je dia.

Mak merah?

mak merah ngah tunggu cikgu kelas abang masuk pasal tadi ada sorang mak dr kelas abang ckp cikgunya carik aku. tunggu nye tunggu takde lak cikgu tu, cikgu lain yg masuk..

aku pun blah la...abang pun tak heran kat mak pak nya bersidai kat tingkap.

5 comments:

Ziana said...

gegirl gak rocks!!!
slamber gusti ngan org beso!!
go gegirl go!
:)

2nd day abg dah ok..
baju pon x tkluar..
nmpk ok jek tuh kan?
alhamdulillah..

chaiyokk abg!
:)

oTam said...

Alahai mummy ni..
Habih pecah rahsia abang..

Ezzudden said...

ala kak...i think abg dh leh berdikari ar skrg nih..kawan pn die dh dpt...kasik je die skit freedom from parent..mesti byk die learn nnti..

ironicgirl said...

wahh..kak red dah ada anak bujang..tak lama lagi tuh..cptnyer budak membesar..anak buah aku yg 3 tahun pun dah sekolah..sedar tak sedar kak red dah hantar anak masuk uni..to abg..rajin2 belajar nnt bleh jaga mummy n daddy..

Red Mummy said...

amin....