Sunday, January 27, 2008

Cencaru...



i had nasi lemak wt teh tarik, kat gerai sekolah abang masa tunggu dia abih sekolah. so i skipped my dinner la kan, teman sirman layan barn lanai, last fri nite.


tapi mak aku tau selera anaknya, sekoq cencaru bakar siap utk aku, this is so lar my fav.

ms kat hostel dulu, ramai budak benci ngan ikan jacket ni, but not me, aku cukup suka buat goreng, bila nak makan tu kopek2 kulit dia, emm..nikmatnya.



terima kasih mak.



4 comments:

Beruang Madu said...

Dik non...boleh tak mintak mak u masakkan lebih sikit.. I pun minat jugak ikan baka... tak kisah ikan paus pun boleh...

MNN said...

lantak ko red.. jenuh ler mak ko nak panggang ikan paus.. :)

senang ler time ko dok hostel dulu.. aku dulu asal menu ikan jaket gi lari mkn kat cafe..

flinty.farah said...

kak red, sy pun suka ikan jacket. tp suka bakar la, goreng x suka. kalau mak saye buat kan, die belah tengah ikan tu masukkan sambal kerisik. perghhh.. heaven! :P

aRa said...

ikan jaket ni my fav gak tapi harus di bakar/panggang br i layan..Agagagaga...tempek sambal kelapa lam perut ikan jaket ni and bakar...fuhhh...comfirm tgl jaket and tulang aje..Agagagaga..