Thursday, January 24, 2008

Oh Gegirl...

skang makcik kecik pi sekolah tak nangis2 lagi ye uols. semangat excited nak pi sekolah. so pukul rata dia nangis ada lah lam almost 2 wks dulu. hampir saja aku nak tukarkan dia ke twice a week nya timetable, tp bila dah excited, x jadik la seyy....


lately ni dia x nak basah rambut pepagik, dia amik serkup kepala aku buat mandi. yes uols, budak kecik lom 4 taun ni dah pandai nak maintain rambut gitu.



lepas tu dia suh aku sikat rambut dia cecantik.... ni masa aku ngah mc boleh lah aku buatkan, bila time biasa, apaknya la yang siapkan dia.

and sejak 2,3 menjak ni gak dia nak pi sekolah ngan rambut bertocang ikat dua gini. bapaknya x geti so aku kena ajar bapak dia camne nak ikat rambut gini. takkan nak tunggu aku, by the time aku pi keje dia dok tido lagik.




lepas tu exercise sket2, mengeliat 90 darjah, num sustagen.... makan roti, biskut nnt kat sekolah nak beratur macam train tut tutttttttttttttt!



oh ye kaler getah rambut pun dia pilih sendiri, selalunya biru la coz dia kata baju sekolah dia ada kaler biru, nak sedondon gitu. ewahhh....lebih dr mak ko plak!





tapi lately ni gak dia tukar selera. selain bedak merah tu yang selalu dia pakai, dia nak gak pakai itu Refreshing Body Mist tempek kat baju dia ye. itu mak nya punya, Amber Romance from Victoria's Secret ye....


mau cantik, wangi and fresh katanya kat sekolah. hapa2 la, janji dia seronok ke sekolah, x de melalak meraung bagai.


15 comments:

capik said...

ade boy tga tekel dia kot hehehe

mikaounik said...

amboooiiii gegirl 4thn daa pandai bergaya sakan..
maklum laaa,ikut saper kan...


kak
comei gegirl ikat tocang cam tue..muka kiuuuutttt

Jie said...

kak, kat sek tadika buleh la lagi gambut cam gitu, kat sekolah cina anak aku tu kak...rambut mesti paras telinga je..kalo nak panjang, mak bapa kena tulis surat kat pihak sekolah...awal thn masa reg, depa bagi nota siap gambo mcm gitu mcm gini rambut tu..yg lelaki pun..sbb tu sek cina, rambut derang sama je..pesen...kahkahkah..

MNN said...

aku celik2 je mata cek blog ko.. heh! mmmm aduh ngantuk lagik.. tido blk lah.. Zzz..

A f f e n d i O s m a n said...

bagus kak...anak kau kecik2 dah pandai blaja grooming! cret cret mist kasik fresh katanya! harap sampai ke besar la perangai tu! idok le serupe dengan setengah orang tu, muka macam tak mandi junub pun ada...huk! dah la bau asem...tuhan saja yang tau! lalalalala-

izal said...

kak..kaler kan lah rmbut gegirl...tak pun buat highlight skit2...hehehe...mesti mcm budak bosnia..

flinty.farah said...

kemain lagi gegirl, very the little diva. sy dulu p skolah tadika tempek bedak johnsons & johnsons je huhu.. tp rambut harusla ditocangkan mcm gegirl oleh mak sy. ngehngeh.. bebudak skang dah pandai melawo! huhu

Ms_MER said...

siap nk sembor perfume bagai..Pandai melawo nih gegirl nih, turun maknyer la tuh. Besaq sket g nk makeup plak..

Ziana said...

dah tocang cantik2...mmg laa x melalak kak..dah tantekkk!!

slama nih melalak sbb mak nye just toncetkan rambut dia..
x vouge!!

hahahahaha

Heartless Devilish said...

siap tocang² lg awek nie...
so kiut..
zaman sy skolah dulu.. tocang² gak.. tp sbb rambut ini sgt la kenteng.. selalunye sampai patah sikat nak sikat rambut ini..
zaman dulu² takder teknik rebonding lg...
semangat tol gegirl gi skolah skrg kan...mesti ader aper² nie..hikhik~

darling8tabby said...

amboi lawan tokei mummy dia yer...ahemmm..ke ada buah hati kat skola tu yg ada semangat ke skola kan..cam my doter la...siap ada bf kat pre-school ...sabar je ler..now tengah angau kat Dafi...tu baru masuk standard 1 tuh...

Red Mummy said...

capik - bukan sbb boy kot tp sbb nak look pretty depan kenkawan

hikss

mika - dia demand tinggi, rambut nak kemas sentiasa sejak sekolah ni

kak jie - alah x cun la kalo gitu kak jie..sirman suka anaknya rbt panjang

mnn - layan la tido ko, org pun keje malam babe..

fendi - ye ye aku tau, kdg2 make up gah gila branded kononnya tp sume beli kat pasar malam, hallo....!!! baik pakai bedak j&j, lagi sedap la

izal - rambut depan dia mmg perang sket, bat pe nak kaler2 biar ler original oi

farah - tu akak x ckp lg yang dia kalo kuor jalan2, pakai gloss tau sama ngan maknya, blusher sume nak apply

ms mer - x yah tunggu besaq, mmg dah layan dah pun skang ni make up2 bagai..

ziana - oi, pg td x tocang, apaknya gagal buat tocang, berbulu je dia...

heart - sampai patah sikat, melampo tu weihhh...

darling - amboi..lebih tol anak dara ko kak!

Mrs. Sheikh said...

like mother like daughter....

:)

Red Mummy said...

husna - yes tq very much hehehehe sayang husna...

Zana Sadri said...

wawawa...sgt diva si kecik itue..hehe...