Thursday, December 13, 2007

When my heart is broken...


My dear lovely readers,


I m not thinking to shut down this blog. This is my journal, this blog is a story about a mother a wife and a daughter. I dont know how long this blog will be lasting.


I dont want to put my blog as a private blog. To invite 1500 readers manually is gonna kill me. But sudah tiba masanya, i do something bout it.

Option 1 - to delete this blog.

Option 2 - Make it private.

Option 3 - still thinking.


U speak to me please...

77 comments:

yana said...

hi redmummy.
actually, i dh lama jd silent-reader kat blog u ni.
jgn la private kn blog ni. nnt i x dpt baca cerita u yg best. and pls dont stop blogging too. :(
just keep blogging. biar la dgn lalat2 tu semua. abaikan lalat2 tu.

[yana]

Contest said...

hi...i leave comments every now and then... depending on my moods and what's posted..

kadang2 tu mmg teringin nak cakap itu ini, but most time i decided that silence is golden...

ni lah salah satunya disadvantage bukak blog dan yg buat saya blm lagi bukak sbb rasa2 blh ke ..(terima mcm2 komen yg ada kalanya menyakitkan hati.. coz we cant really please everyone)..

to treat the blog as private is an option...same as private myspace or friendster...

saya pun tak tau kenapa you've been having thots of shutting of this blog but things must have been quite unfavorable for you to start thinking......

frankly, i enjoy reading your blog though i cant say that i 100% agree with your views on certain things or the way you do things, but that's besides the point...(we are all different)

i suka sbb it's light reading (in between my 'heavy' reading), and i find it's 'amazing' that you have this 'if you have it, flaunt it' attitude...i guess that attitude is the attitude that's getting on some people's (a.k.a lalats as you call them..)nerves..but then, like i said, you cant please everybody, and semua org tak sama kan..

kalau you make this blog private, i hope i'll be invited to read it...

whatever the problem is, i think with your husband not around, things are getting to you..

so, buat lah yg terbaik...kalau yg terbaik is to close it down, then by all means....

take care and take it ez....tak guna fening2 kepala by all the perkara yang tak penting...

adam_norshah said...

hello...dah lame nak komen tp tak penah nak buat.Me too is one of you silent reader. love to read your blog and especially love the fact that you included your whole family in here.whatever it is...nak tanye....what happened?always broken hearted one...don't be like that lah...be strong ok!you're a survivor.....

adam_norshah

MNN said...

dear redmummy..

Opt for option 4 : " dun shut ur red's blog, dun make it private, dun think.. just blog." i enjoyed reading ur blog.. everyday. i find it inspirational.. plus i envy ur life... A wife, a mother, and a career women.. Sirman is very lucky.. so does abang.. and gegirl..

mie said...

kak red....

i dh lama jd silent-reader kat blog u ni. jgn la private kn blog ni or stop blogging.....

biar kan lalat2 2...
biarkan diorg menghurung smpi kene kurung....n bile dah keen kurung baru la diorg tau betapa divanya kak red nie....

be strong k...

tukangtaip said...

Redmummy, you have many fans. Twice than my blog used to have.

Having spoken to you today, I understand why you feel the urge to close it or make it private.

If you make yours private, you will have better control over who comes in, but a blog of your size will face problems because you can only allow one or two hundred readers at most. After that it becomes a maintenance nightmare.

Kalau kau tutup blog ni pulak, abg jamin sekurang-kurangnya 50 orang akan terjun jambatan. You have such a big fan base.

To anyone with a grown-up mind, there is nothing to be offended in your blog. It's just you and your kids and your crazy shopping (biasa la laki chop duit USD kan!) and makan tak reti habis. And oh, that sweet slender vogue reporter yang lebih chantek dari redmummy herself!

As well as your talented portrait photographer Lily.

I am sure your blog makes a difference in the lives of many people.

:: NBC :: said...

hi mummy,

my 1st comment here - pls dun close

tutup je - maknanya bg kemenangan free kpd those who envy u...

cheers,
pinky

Arin said...

Dear kak red..yup, jgn ditutup blog nih or make it private...sebab dah hilang nanti salah satu blog yang arin sure baca tiap2 hari...

So whatever ur probs with the lalats or whoever yang sakit hati wit ur life..let them be that way...manusia tak pernah puas..ader je nak kene kan kita..so kenapa kita yang kena mengalah? kan?

isyairariah said...

kak red plz dun shut down ur blog or make it private...i am one of ur fan...i lurve 2 read ur blog...twice a day lak tu ^_^...

Jgn tutup ye...teruskan berblogging...

Josh said...

Cek Red, JANGAN! Baru je nak berkenalan, takkan nak tutup kot. Jangan, jangan, jangan...

BlueButterfly said...

Hiya redmummy..
i've been reding ur happening blog for quite sum time..it's fun,cute,colorful and addictive.Sebab tu ada lalats dengki dgn u...but hey!they are juz being lalats coz lalats mmg hati busuk..u buat apa pun nothin will change them.jangan layan lalat yg busuk tu...yuck!busyuknya...!
so redmummy plz dun stop blogging :( and oso jangan make it private :( think bout it k?!take care!
~BlueButterfly~

Anonymous said...

Hi Redmummy,
I have been your silent reader for half a year now. I agree with nbc. Frankly I have just been stabbed from the back by somebody I trusted. It hurts so much but as the saying goes' "what doesn't kill me makes me stronger". There's nothing offensive in your blog. All the best.

emy@sisca said...

i'm one of your silent readers...please don't give up...just be strong...ramai lagi org sokong redmummy lah...lupakan jek yg sengal2 tu...SERABUT jek bila ingat yg SENGAL2 tu...hehehehh

Rickywan said...

awat lah kak oii....hang on please....pi la tido...jgn terbawak-bawak sgt pegasaan tu...susah nanti....sirman balik nanti suruh di sembur racun serangga dlm blog ni....

matik la semua lalat tu...

lalat tu apo ado??

ko ado lalat??

ingat im still ur bodyguard mem....

A Z R A said...

kak red, why you wanna do any of those 3?

miss^dbab said...

hey kak...do what you think is best for you..if u wanna make it private..jgn lupakan beta di sini!n
kak..i dah menyahut seruan 'whats in your toilet' tu..penat tau snap2 just for you ni kak oi..hope you enjoy! :)
hugs; D

cHiQuE CoMeL said...

kak red...jgn tutup blog ek. takut nnt saya salah sorang yg akan terjun jambatan... bio lantaklah kat anon sumer tuh kak... sabar bebnyk ek :)

izatul said...

kak red...jgn la close/private kan blog u..nnt saya kebosanan...jgn2..plz..biarla lalat@anon tu nk ckp ape..dorg sume tu jeles je sbnrnye..dorg nk jd popular cam u tp xde sape nk popularkn dorg tu..

Nickxandar said...

RedMummy ...

As clear as day, you have a lot of friends and fans that support you. Don't let a few inconsiderate people bring you down.

Stay strong and stay true to who you are.

cHaDacHaDa said...

Option 3 is in!

Don't shut ur blog.
It's interesting!

I'm addicted to ur writing!

Nah...

Lalats are only few.
Ur fans kan ramaiiii....

P.S Shieldtox kan ada..Spray them off..Kill 'em!

Yeah!

aRa said...

Kak,don't delete plz..Love reading ur blog..

Witty Angel said...

sabar kak red sabar..pedulikkan anasir2 luar itu..manusia mmg xkan stop frm dengki2..especially if tgk kite hepi kan?anyway, im ur silent reader n xbest la kalau kak red nak delete blog ni..blog kak red sangat best n x bosan when bace.plus suke bace sebab nampak kak red satu family sangat happy..suke tgk gambar gegirl..sangat cummel..

lyana~ said...

alaa, where am i supposed to get the chance to view all those nice shoes if this blog is shutting down ni?

;(

Beruang Madu said...

Dik non, aku setuju benar dengan TT tu, ko lupa ker betapa susahnya nak menguruskan hidup ko tu ngan anak kena urus, kerja lagi, kalau sebab seekor dua lalats singgah ko nak tutup satu rumah... mana ada logik diknon... procedd with whatever yg dah ada diknon...

chaelanah said...

red mummy,

no, don't shut down your blog, please =)


to anon aka lalats,

'daripada baca blog red diva ni and tinggal comment2 bodoh jeles tu, bagus baca Al-Quran, khatam Quran ke hapa ker..bersih sikit hati tu..at least bersih sikit tu pun dah ok dah..'


-xoxoxx-

Nadh said...

Kak Red,

We've been thru this shit la kan again and again and again since bloggers idol lagik. I mean, how worst can it get?

U see no point in the end. Look at what happened to me. How many blogs I have to close and shift and privatised just because of these 1 or 2 bugger? Giving them face when I know I have to give them shit. U're far better than me. U can handle all these. :)

C'mon Kak Red. Option 3 please. Keep on thinking.

Or say, Option 4. U keep on blogging. :)

Red Diva, mane bleh give up. Tak cun seh ni macam.

abgfesyen said...

red mummy, I think if you close the blog or make the blog private, the lalats will be more than happy. Why we need to entertain these mere weaklings?. Red mummy dictate what mummy to write, to publish and share it with us all your fans.

Red muumy have to be strong and we can fight back eh! oh...btw I'll be flying from Brussels this sunday and of course I will email you later when I can deliver those prezzie ok.

matilah lalats!

Miss Nazla said...

kak,

im not ur silent reader actually. sometimes i did posted some comments here.

and as far as i concern, akak pun tak wat salah pape pun. why should akak nak ngaku kalah ngan org2 yg tak grown up tu?

if akak private kan, susah jugak utk yg silent reader. susah jugak utk kami yg tak berapa nak rapat ngan akak. kan?

saya sgt senang ati bace blog ni and so do other people. kind of one of my hobby nowdays. if akak dah privatekan or delete blog ni, blog sape lg nak tgk fesyen kasot, handbags bagai.

and so what kalo ade yg tak suke. kan akak kata this is ur blog. ur lifestyle as a mother, wife and daugther. sape suke, sile bace. sape tak ske, sile abaikan saje.

conclusion : jgn private. jgn delete. because akak kan tabah! u were finalist for fear factor!

saba ye kak

misha said...

Hi redmummy,
no no no pls dont shut down this blog,
dont keep it private, just keep writing
to whoever lalats tu, red's blog is a personal one..
so why bother..isk
i love reading this blog..tolong2

Sept11 said...

RedMummy,

Jangan tutup blog ni. Nanti lalat tu ingat dia menang besar!

Keep on blogging and be strong!

AILEM said...

Hye kak Red,
I'm 1 of ur silent readers..
So sadla to hear such thing happened to you..
Even sad if u decide to shut down or privatize ur blog..
Since I don't know much about the lalats aka anon tu.. so i can't say much.. but I really hope ur blog doesn't turn out to be like abang TT's blog..
it's a must for me to read both of these blogs.. now tinggal urs je..
At least i do hv something to read apart of my 'heavy' study books..
Please.. please.. please be the way u r..
Abaikan lalats2 tu sumer..
Talking about religion.. what the heck if they themselves pun tak betul lg..
They hv mental problem kak red.. biarkan derang..
U go sis..

Moonlite said...

Assalamualaikum akak..
seperti dorang2 yg lain... sy pun tak nak akak close or privatekan blogs ni.. kalau akak wat gitu si palat lalat tu bersorak gembira mcm monyet terlepas zoo la gamaknya..
bcoz of this 2 post i've read all the lalats story.. sgt sial la pompuan tu akak.. just drop her to the bakul sampah n biarkan dia hidup dgn kesetanan dia yg tak pernah henti2..

sampai sy plak yg rasa hangin ngan betina sakit mental mcm tu.. akak teruskan je ape yg akak buat selama ni n akak sentiasa ada sirman, abg, gegirl n we all yg sgt menghargai akak..

akak dont give up.. plz cheer ur self up.. i now it hurts you so much.. but later on this stupid lalat/langau/malau n all the shit wiil b punished..

yg penting skarang ur family, ur happiness n ur vas gedevas life...
lalat ni nak duduk bawah kaki pon tak layak..

TO THIS STUPID EVER AFTER LALAT.. PLEASE GO TO HELL... THAT IS BETTER PLACE 4 YOU!!

aqil's mummy said...

Assalamualaikum..

Kak Red, I'm one of your fan. A silent reader actually. Tak pernah tinggalkan komen pun tapi dalam satu hari memang berkali2 saya buka blog akak. Lumrah alam kak memang orang tak boleh tengok kebahagiaan orang lain. Manusia memang penuh dengan hasad dengki. Tak boleh tengok orang lain lebih dari dia. Kalau nak layan perangai diorang (lalat) ni memang tak terlayan. Anyway, tabahkan hati dan banyakkan bersabar. Yang pasti kak red sekeluarga memang tahu apa yang baik dan buruknya. Kalau nak layan perangai orang gila tu memang tak berkesudahanlan. Pandai nak cakap orang mcm kafir tapi dia sendiri tu perfect sangat ke? Kak red saya berharap sangat supaya akak tak privatekan blog ni. Memang best tau blog akak ni. Bukan nak membodek tapi memang ternyata best gila...

All the best ye! Go kak red....Lalat pergi mampus...hehehehe..

enal said...

hi kak red

saya pun silent reader blog akak since tahu kak non( ziana ) ada blog.. dari situ it is a must 4 me 2 read yr blog at least 3X a day...

When I'm down I will read yr blog..I'm OK after reading it...
I alwiz bump with u in KLCC..(but takut nak tegur- ampun)

Setuju ngan NBC, kalu shut down maksudnya k'menangan d'pihak mereka.. mmg kekdg kita x blh nak sabar but remember tht u still have fan n friends tht will alwiz support u and be there 4u..

pedulikan si anu 2 semua yek..

hope 2 C u blogging more n more yea...enal

sukasukisuku said...

kak red..
i'm also one of ur silent reader...
please dont shut ur blog..
kalu akak tutup..ape la yg sy nk blog sape lg yg nk sy bace tetiap ari?
:-(

azleenTML said...

K.Red...
tolonglar jgn stop blogging or private kan..
pedulikan ape org nk kata...
ade ramai lagi yg suka sesgt baca blog k.red..
klu i x baca blog u in one day.. rasa idup i x complete...
teruskan K.red..

okidokisan said...

kak,

yup, betul akak ckp bila buat private it not fun anymore lah, lg pun akak nye reader ramai tuh nak kena invite.

delete? nope...u will regret it (mcm saya lah kan..) just bcoz si lalats abis semua citer2 akak pasal en sirman, abg, gegirl and all ur luv ones hilang mcm tuh jer..tak sanggup nanti kak..

senang la kitorang kata sabar, buat budoh etc..tapi akak yg rasa..
sekali 2 buleh lah buat bodo, tapi kalu dah ari2 comments haram tuh sampea..naik hantu gak..

ntah lah kak..but, jgn lah delete ur blog!!

Anonymous said...

Kak Red,

I'm ur silent reader. Jgn delete blog ni atau private. Blog pertama yg akan saya buka adalah blog Kak Red. U must be strong, just ignore that lalats yang tak ada harga diri tu, penuh PHD...Please Kak Red...please, don't delete or private yea..

Gee

babyarisha said...

kak..
sabotaj nie..
sabotaj nie..
saje ah lalats nie..
mementang sirman xdak kt sini..

cool kak..
rilex kak..
abaikan jerk lalats nie..
nnt kita soping shieldtox kt pasaraya hero ek..
derg dengki nie..

zue said...

wel...jgn tunjuk yr kelemahan to those stupid lalats.....maintain this blogs til tat stupid lalats give up....tks

mikaounik said...

Akak jgn delete blog akak nie..
Sbb saya baca blog akak ni laa saya semangat nak ada blog gak..ari2 saya baca blog akak..1ari ntah berapa kali saya masuk blog akak..
Akak jgn delete okies..

Pasal lalat tu akak ignore jerkk..mmg payah nak layan anjing menyalak,,,so xkan laa akak pun nak mcm diorang kan..so akak kan bijak ...

Apa pun jgn delete this blog okiesss...

Even saya tak kenal saper akak,tp saya tau akak camner org nyerr..
Saya doakan akak sentiasa dilindungi oleh-Nya..

Life'sLikeThat said...

Kak Red, kalau Kak Red tutup blog nih, blog mana lagi saya nak view 3 kali sehari.... lagipun tak DIVA la tutup blog sebab lalats durjana tuh.....

aka Kak Non said...

Salam redmummy

i ni suka bloghopping and that's when i found yours. Not so frequent reader but whenever I got a chance to read yours i do read like a story book with the "org biasa nyer" story telling.

Betul kata some yg dah leave comments kat sini.. opt 1 lebih memenangkan mereka because that's their intention..

opt 2 & 3 is your decision and rights to protect your family esp. when this kind of thing happen and am sure it will happen again.

so use your instict and decide what's best... tp kl u make it private hopefully one of the them that have the access...

Anyway, be strong and sentiasa ingat Yang Satu.. semoga ada rahmat di sebalik kekacauan ni...

ayu said...

kak red... pls pls pls.. dont delete this blog...

to make it private pun will burden u as for maintenance wise & etc...

pls pls.. not bcoz of those anon lalats kakred nak gve up...

dont let them win..lets fight them together...

take care...

Jelly said...

adeh la... kak jell nie baru jerk baik dari keracunan makanana... hoi lalats ko nak tak racun aku neh..... nanti aku courier nak?? bak alamat....

Red jgn la jadik mcm tukang taip... nak tau sebab ape??? SEBAB SEKARANG AKAK DAH TAK LEH BACA BLOG DIA!!!!!! jgn la duk private2 akak nie bkn terror benor IT nak apply2 mintak baca... last2 akak yg termenong tak leh baca blog dia....

Please Red jgn la tutup or private ur blog... pi mampuih la dgn lalat2 cilanat ittew....

akak setuju bebenor dgn ckp dia nie :

MNN said...
dear redmummy..

Opt for option 4 : " dun shut ur red's blog, dun make it private, dun think.. just blog." i enjoyed reading ur blog.. everyday. i find it inspirational.. plus i envy ur life... A wife, a mother, and a career women.. Sirman is very lucky.. so does abang.. and gegirl..

9:23 PM, December 13, 2007

be strong red.... red ramai rakan taulan yg dah jumpa dgn yg blom jumpa (mcm akak nie) yg sentiasa berada di belakang di tepi di depan Red... ok...

Anonymous said...

akak,sy dh lama jd silent reader ni.jgn lah stop blogging ni.tak bestlah.biarkan ajelah lalat tu nnti allah akan bls...

yummy mummy said...

dear red,

this is my first comment here...been yr silent reader for quite some time. just treat the lalats as invisible...no point trying to rationalize something so trivial to people like that, no point to get all stressed up because of lalats...they are not worth it!

atia69 said...

RedMummy,

Be strong!
Ur fan is more than the lalats!
Tak nak cakap banyaklah.... IGNORE JER LALATS!!

Anonymous said...

Red Mummy,

Only 1 thing = PlEASE REMAIN THE SAME AND DON'T CONSIDER DOING ANYTHING TO THIS BLOG.

We love you as what you are and so do the rest of your family.Although we don't know each other but that doesn't mean we can't love each other.

Love you :x

Silent Reader,
Noor Ain, Kajang

http://noorainbubuk.blogs.friendster.com/n_o_o_r_a_i_n_b_u_b_u_k/

anak mamak penang said...

aduhaiii akak red ku.. jgn la di close ur blog ni..kalau tak sunyi sepi lah dunia i..

kalau u make it private pun.. lom tentu i ni di invite utk visit ur blog..

pleaseee.. pleaseee.. pasal anon aka lalats bunguks tu.. jgn mengaku kalah kak red ku.. teruskan perjuangan mu ittewww... ;))

hehehe..ape da ayat aku nih.. alah..asal kak red faham dah la eh.. hehee

shasha said...

Kak Red..kalo akak private blog ni..maknanya lalats tu semua sudah menang...akak kena perjuangkan semua ni habis2an..sebab ramai yg kat luar ni penyokong akak tau..ganbare kak red!!

Nadia said...

dont stop blogging or shut it down, please mummy. your blog is my daily dose.

alaaa, lalat2 ni sebok laa.. pg la carik tmpt lain nk bertenggek. iskk.

t.mizi said...

Haiyoooo mummy... plz ...plz dun close maaaa. I'm yr silent reader (baru jer- lepas croozingz thru fendiosman n beruang madu nyer blog). Every mornin mesti croozingz yr blog.

Be strong... RED is the color for strong people. 4get bout the lalats yg f@#@#$% s@#$, just forget bout them.

Kalu u decide to private yr blog.... I rase nak terjun jer lar.....(terjun kat papan anjal..swimmin pool daaaa)

Just to et u know, i'm yr no. ! fans/frens. Just emel me if u want to terminate de lalats (laaa kena ingat balik formula chemistry.... tp utk red mummy ...xder hal lar)
So don't close n private yr blog.

Anonymous said...

ye la kak red...kalau u private kan blog ni susah le nak baca...i memang ari2 sampai opis first keje i wat go to ur blog....pedulikkan manusia lahanat yg kacau hidup u..diaorg tu jeles sebenonye ngan u...go kak red..go!!!!! tak pun gini kak red..publishkan sapa lalat aka langau aka kutu babi aka hanjing aka manusia lahanat tu.....!!!!

myasefia said...

kak red, jgn stop blogging yerh. plss...

Princess Redbloodsnow said...

kak red..

dont let those LALATS ruining ur happiness in blogging world.
juz ignore jek dorg tuh...

If akak stop or privatekan...
means => U LET THEM WIN!!!
e2 lah yg dorg nak...so DONT do it.

U mayb got thousands or LALATS in ur blogs...but u got BILLIONS of "humans" which are ur true visitors in ur blogs...

so consider that ea kak red

JGN TUTUP or PRIVATE

:D

nn said...

HI, kak!
saya adalah salah sorang 'silent readers' akak. Setiap hari, setiap jam saya akan baca blog akak...so pleaseeeee...jgnla tutup ato privatekan blog akak nih....org yg dengki nih xkan ke mana kak....dia nak sakitkan ati org lain...tp yg sebenonya dia sakitkan ati dia sendiri....
akakkan sorang yg tabah...so please jgn delete, jgn privatekan blog akak nih yea....

rynz said...

morning kak red,

i'm one of your silent reader, i drop by to our blog everyday without fail. i admire u, as a mother and career woman.

bak kata org " people is always people" so just leave it them. ignore them

nak lagik best... publish je apa1 komen dorang tu.....dorang takder blog tu yg mencacai kat blog org nak tumpang fofular

Ziana said...

kak..
if akak close blog nih..
ilang ceria sy hehari kat opis/umah..

i admire ur life..
:)

jgn menyerah kalah..
mmg sakit ngan kata² lalat tuh...
sy pon ade kene..
tp maybe akak kene lg teruk kot..
saba ek kak..

dia pon manusia..
tp manusia yg x berhati perut and ckp suke mak bapak dia..

Biar kan dia kak!

but..
sy terima all ur keputusan.
if prvt...pls add me ya! (tq)

Umi Mia said...

Haaa..tu dia....I think by now, you can get the message right???the council has spoken....please don't delete your blog...walaupun banyak lalat yang mengganggu u kak red tapi rasanya ramai lagi yang sayang u....

muin said...

My dear kak Red,

As a Reader- Sy pilih option 3 @ option 4-to keep blogging, be strong n dont evr give up to those lalats 'jahanam'!!

as a brother- Sy akn sokong 100% wat evr decision yg kak think the best for u n ur family, berat mata memandang,kita je tahu apa yg kita tanggung-kan..be strong..n Hidup RedMummy!! :p

it's me shy said...

kak Red....salam.

apa nak ckp ek ? semua org dah ckp
anyway, betul kwn2 ckp kalau u tutup u akan kalah.

lalat tak ramai . fan u lagi ramai. mari kawan2 kita pujuk kak red jgn totop ini blog. love ur blog.

ferra said...

red...

been a silent reader all this time, and this is my first ever comment and i would rather say an advice:

"kita buat baik pun orang kata..kita buat jahat pun orang kata..."

just continue what you are doing now...your life stories is a reading therapy for me...:)

Mrs. Sheikh said...

kak red kene kuat
kak red kene sabar
kak red strong lady..

nAt said...

salam kak red...

tolong lah jgn tutup blog ni or make it private..

mmg lalats tu mulut longkang... mmg sabar pon ada batasnyer... tapi

jgn lah sebab 'lalat' , satu rumah akak nak bakar...

Fan kak red lagi ramai dari lalat hina tu kak...

jgn sedih2 yer...Allah maha berkuasa n mengetahui. Kita hanya perlu berdoa memohon lindunganNya.

sabar itu separuh drp IMAN

Mungkin itulah intention lalat tu sebenarnya.. NAK AKAK TUTUP BLOG N MENGALAH KALAH...

MENGALAH!! is that really YOU...
setahu nat.. u always fight back!!!

Salam. May Allah bless kak red n family. Amin.

NAZILA said...

Jangan ler tutup blog ni. Susah tau nak jumpa blog yang happening mcm Kak Red punya. Setiap sorang lalat yg datang kacau akak, beribu akan datang tolong tepis tau. Ramai yang ada kat belakang akak nie.

bLuDaa said...

Salam Kak Red yg comel,

Saya pon silent reader akak jugak.
Masuk aje opis wajib singgah blog akak dulu
Satu ari 3,4,5 kali bertandang sini
Suke sbb akak org paling rajin nak hapdet blog byk2 n3 satu hari
Byk gamba pulak tu

Readers akak pon ramai
Hari ni aje abis bebondong2 kua seme silent readers haa
Kitaorg seme sayangkan akak

So akak pdulikkan la lalats tu
Bajet diri best sgt nak tego2 org
Ni kes kekurangan kasih sayang mase2 kecik dulu
Dia dengki tgk akak yg tlebih kasih sayang ni haa

Saya tau akak kuat orgnya
Lalats sbesar ketumbit ni takkan mampu melemahkan akak
Be strong ye akak
Saya harap smoga dia dilanggar mat rempit slps ini..
Hohoho

*tolong pelukkan Gegirl utk saya, sgt comell kiut budak kenit ni.. Geram saya nengok..

mellyprue said...

salam,
Kak Red i'm one of your silent reader. Pls jgn delete atau private kan blog ni nnt hidup i tak indah cam selalu sbb tak leh nk baca your blog yg merah menarik tertarik da bomm.. ni.
Tak yah layan lalat 2.

Take care n sabar aite Red mummy.

Nanarahman said...

me pun sama.. hari2 mesti masuk sini..so akak red..jangan ar private kan..ngidam kang nana...

kalo private.. duk forget tu invite me

Anonymous said...

kak red..
dah setaun sy idup ngan blog akak ni.
i'm your silent reader..jgn la ttp blog ni.x best la nanti.x dpt la sy nak tgk diva kesayangan sy ni lg...
please..................

TJ said...

kalau bagi byk masalah sgt, tutup jer la ... kawan2 yg u dah buat selama ada blog ni u maintain cara lain ... sincerely, i say that u should go for option 1, maaf red.

Ceera said...

kakred, takmo buat private... dan takmo gaks delete...

nanti lalat2 tu lagi suka ok...

kakred mesti strong!!!

sweethOneY said...

kak red..
jgn close..
jgn privatekan..
blogging cam beser yer..
x besh lah nnt klo x dpt bace celoteh kak red..

eiza said...

woww...terjojol mata saya tgk jumlah komen di sini...

ape yg saya nk suggest kt sini jgn delete blog ni.tu je yg lain terpulang pd kak red..

jgn give up dgn lalat yg 1,2 or more...walaubagaimanapun takleh lawan dgn penyokong kak red..

klau dia ckp mcm kafir laknatullah tu, ape2 pun dia yg dilaknat dulu sbb sebuk dgn personal life org..

kak red move on,
lalat back off

Pyan said...

Be strong.. nothing can obstruct you from move ahead..

You can see here how many are your supporter.. they are always behind you..

anyway, whatever decision you made, we always support you.

mollyjinxed said...

kak red!! jgnla delete! just bcos of those stupid lalatssssssssssssss

dorg xde life.. tu sebab nyebok ngn urs!

love ur blogs.. we'll miss u if da xde

take care kak red!

Ms_MER said...

kak red jgn ler delete or wat private blog ni, sj lalats tu nk wat taik kt blog ni, coz dia takde blog happening camni.

Blog kak red ni slalu sy bc last, bak kata omputih 'saved the best for last'. Mood sy yg boring slalu ni pon klu bc ja blog kak red trus jd syiokkk ja..

Be strong to both kak red n abg sirman - LALAT ble berambosss!!