Monday, December 31, 2007

Butterfly...

aku kena kuor malam ni, kids teringin nak makan ramli burger. half btr aku pusing, x gak jumpa. Sampai kat kedai mkn btr ni, abang nampak Adik bongsu aku yang baru pas main bola melepak melambai dr tepi jalan. So aku park lah and dinner together wt my brother.



Aku hilang appetite makan sejak cuti panjang, sejak tido bangun x tentu waktu. Lapo tp selera cam kat tekak jer, x kenyang. Aku suap je budak2 ni ngan nasi ayam, ns aku terpaksa bungkus tapau. tp perut tak gak slim dek ilang selera makan. dey!!!





Masuk je umah, abang nampak ada butterfly kecik lam umah. kowang nampak tak ?


Ada orang nak datang? Harap2 yang datang bawak berita baik, kadang2 tangan kanan aku ni gatal gak, tp kadang2 tangan kiri pun terlebih gatal.



at 245am, aku rasa darah je lam mulut aku, gigi gusi aku mmg ada prob, degil x nak jumpa dentist, byk gak la kuor darahnya, bukannya apa, aku kadang2 teringat ngan org2 tua punya takrifat, petanda tak baik kalo related to gigi gusi ni.

14 comments:

Anonymous said...

klu gusi berdarah tu maknanye gusi kak red dah bengkak.jgn jumpe dentist dulu,sbb nanti dier klu dier cuci gigi,sakit giler sbb gusi tgah bengkak.biasenyer disebabkan ade benda2 asing kt celah2 gigi yg xkeluar time gosok gigi.mule2 kak red floss dlu gigi lepas gosok gigi tiap kali lepas makan.n then kumur ngn listerine or yg oral-B nyer kumor2 tu (yg part kumor2 tu paling penting,2 kali shari).then lepas dh ilang gusi bdarah(take time skit)tu jgn lupe g jumpe dentist ntuk cuci gigi,so xde la sakit sgt time cuci gigi tu.kak red biler nk msuk chess yahoo tu?pagi ni msuk x?

Red Mummy said...

napa aku x rasa bengkak ek..

actually tiap kali berus mmg kuor darah tp ni ngah2 mlm buta lak kuor nya, byk lak tuh..

ko nye ceghita kalahkan si overrated dentist tuh...

jumpa dentist ye..tu lah satu perkara yang aku pantang. anto anak anto laki jumpa dentist takpe, tp kalo nak suh aku dok nganga kat dentis, nangis aku ...

x suka, sakit takut.

pg ni x msk, aku dah tingtong

ngah cuba nak lelapkan mata ni

Anonymous said...

gusi bengkak mmg xrase sakit pun,cume simptom nyer kuar darah tu la,esp time gosok gigi.kadang2 kemut2 mulut(ala me'nyot2) pun kuar darah byk.klu yg lg truk time tdo dier kuar,pstu biler bgun pagi ludah2 warne merah2 gelap(sbb dh telan darah time tdo).better start the treatment now.try la sminggu dua ni,klu xok gak,nk wat cmner kak red,kene gak la jmpe dentist tu..hehe

Red Mummy said...

coiiiiiiiiii!!!

doa2 x bengkak ke hapa jadah yg teruk la

ha ye lah, tgk la kalo aku ada guts nak pi visit dentist tu

dah dah aku nak tidooooo

oi sok aku nak bgn pagi laaa

yOnnA said...

aiseyy...
akak degil :D
hee..
xde la sakit melampau jumpe dentist tu..
worth it la kak :)

mikaounik said...

oohhh..yeehhh..seumpama rama-rama..bla,.,..bla..


kak,
pegi berjumpa ngan doktor gigi..tak sakit laa....kalo g cuci plak :)

it's me shy said...

ouuch kak red ,

gi jelah dentist. tak da benda ..nnt kalau dah terlampau byk darah keluar satu hal lag jadikbenda lain ...pls go and c ur dentist.

Ms_MER said...

ooo..anto laki anto anak p dentist taper..dia sndiri takut nooo...
Jumpa dentist je kak, bknnya dia toreh2 ka robek2 mulut kita..Dentist private ok, klu yg gomen ni kasaq sket la (based on my experience)

mad redo1 said...

so kalu next time fear factor ada reunion, bley buat dentist chair punya stunt, gerenti red mummy quit awal-awalnya... hehehe...

flinty.farah said...

bestnya adik beradik ramai mcm kak red.. pegi sana pegi sani terserempak adik2.. hehe.. saya ni adik beradik x ramai, 5 org je. tu pun 2 org tinggal kat kl. jarang la jumpa..
pasal dentist tu, huhu.. no comment ler. saya pun takot dentist! ahaks..

Jie said...

muahahaha..sama le kita kak oiii...aku mmg takut dentist..:p

pernah pengsan lepas doc tu suntuk ubat bius..ha ha ..terjelepuk jatuh tepi kusi dia ...kelakar giler..gemuruh sakan!

Ziana said...

sy takot dentist!!
hahahaha...

sy takot doc :P
lg teruk...
errr sy nih TAKOT DARAH...
leh pengsan!

camno tuh?
hahahaa

so...no komen lah kak
:)

Heartless Devilish said...

redmummy... gi ar jumper dentist..
i have the same problem with u..
gusi selalu berdarah...
tp saya laen ar..
saya sker jumper dentist..
almost every month..
wat scalling la..
check check la..
planning nak operate my wisdom tooth for the 2nd time..
1st time kurang berjaya..so separuh gigi still dalam gusi..sakit tau..teramat sakit..
smgu duk umah ngan muka bengkak..
hihihihi

budleee said...

hikss now i noticed it

from the side you brother look likes sirman lah red mummy...