Wednesday, December 26, 2007

Revision and the interview...

this is my fav chess board. noone can touch this, tapi budak2 pandai amik dr lemari tinggi bila disuruhnya Fifin maid aku ngamikkan. Only Persatuan Catur Malaysia je yang pakai this kind of board.


Dengan muka x rela, terpaksa la dia kemaskan balik chess board maknya. They have their own set, tapi tau la budak2, yang dilarang amik tu la yang dia nak sebat. Aku rasa white pawn tu dah ilang satu. alahai!!




Lepas sehari suntuk layan kartun, sharp 4pm, dema start msk bilik buat colouring and revision. gegirl kena dok lam bilik dia this time coz kalo sebilik wt abang, mmg wajib aku bertempik, ada je dia usik abang dia.


n me while sibuk YM wt Perempuan lawa cam muka bini tom cruise, terpaksa lari2 lie down kat katil abang tengok dia buat revision.

Kalo arapkan dia je dok buat sorang2, x jalan namanya.

Tonite, someone from UK nak interview aku for his thesis. So pls excuse me, i nak pi menjawab soalan-soalan itu orang ye. Cam artis le pulak. Apparently this blog is quite famous to be interviewed.

17 comments:

TJ said...

apa beza chess board tu ek? .. ehh red .. aku tak tau menahu pun yg entry yg tadi tu pasal ms bunga, januari pun aku start enjin aku balik la kot ...

mikaounik said...

apsal laa saya ni tak reti main catur tue..

brp kali ajo pun saya xpaham2

Hannan said...

interview dari uk ek?
dari libya xder ke kak oi.
hehehe..
set chess tu sebenarnya kak red paw dari kelab catur malaysia ..
sbb tu kak red tau..

Red Mummy said...

tj - bezanya size nya, standard chess board ikut yang tu, yg jual kat luar tu x ikut standard, some takde ABC and 123 bagai kat side of the board.

bila blog ko nak update ha??

mika - sama le akak hancur maths, bape kali ajar x paham2, so x yah la ko nak paham kan chess ni pasal akak ko pun dah abaikan maths

cik nan - dr libya n ukraine ada, on the way sooonnnnnnnnnnnnnnnnnnn, aku bekhen gak ko kang.

Lily.Lulu. said...

kelazzzzz mummy sampai ke UK ada yang nak interview ..

pemes emer mummy ku sowang nih
:D

Ceera said...

oooooooo.. chat ngan andak, dengan saya kakred taknak chat, hahaha... matila buat statement jeles menjeles, hahaha...

cantik ke pompuan tu??? mcam bini tomcruise katanya....

Beruang Madu said...

Waaaa...interview dari UK...apa kata ko kenen kenen dia mintak ko di interview si Oprah tu.... lagi ganas jadinya ko.. lagi banyaklah lalat yg lahir karang... aku serius ni... mintak dia pujuk Oprah interview ko.. alah bagilah apa apa isu pun... anak ker, red diva ker, lalat ker, atau pasal safeguard tido ker... janji muka ko masuk satu dunia...boleh!! I know u can do it!! Cammon u can do it!!

Ziana said...

mika..
kite same arrr..
buta cator!
hahaha

cepotet said...

tumpang singgah. besh la blog kak red neh. sempoi je!

erni pun tak pandai men catur. memang failed abish!

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Red...
Red buat muka toya pun lawa... ngeh. Biasa ler bebudak. Cam kita ler juga dulu-dulu. Viruspadu tu memang cam muka bini Tom Cruise... sabo je aku.
OD tunggu Red cat dinding rumah in red... gegegegege...

flinty.farah said...

fuyooo ingatkan sokkabar malaysia je nak interbiu kak red.
sampai uk sana tu nak interbiu gak.. huhuhu.. l*l*t2 mesti jeles.
ahaks..

Red Mummy said...

hi ly - lama x nampak batang idung kan...ingatkan dah lupa blog akak ko...

ceera - ko x add ym aku, camne aku nak chat hawau...cubit nak?

bang bear - so sapa nak sponsor aku segala bagai tu, tu dah jadi over diva namanya tu sampai oprah bagai...

cepotet - uniknya nama...

kak OD - lama x nampak akak, sihat kak? bukan muka toye kak, muka ngah bengang coz abang dok memain ngadap buku.
ada satu wall saya kaler red kak, tp akak x pasan, tp nxt yr buat projek all red, depends on sirman gak tu

flinty - lalat panas ati, kdg2 aku nak letak kat blog pun x sampai ati coz lalat mesti bengang gila

Beruang Madu said...

ya rabbi apasal lah low sgt pemikiran , kalau ko dah kena interbieu sama YB Oprah tu, senang senang jer ko akan dapat sponsor... kan dan 200k tetamu ko kat sini.. tak susah nyer..negatiflah ko diknon... cuba laaa.. errr by this time, dah interbieu ker loms???

Red Mummy said...

udahlah interview tu...

lg satu kan..yg byk sgt bg idea bagai ni ko kan..

so apa kata ko usahakan aku jumpa si soprah tu ye..

sponsor toknek bagai, pun ko usahakan

indirectly ko dah jadi Manager Red Mummy.

kelas kan?

viruspadu said...

waduh2, malu la sy gini, terUP plak sy kat blog akak nih...

hebatlah akak ni, boleh jadi idola nih hehehehe

Beruang Madu said...

alamak ni dah macam company lama aku plak.. ko bagi idea Mat... haa ko jadi jawatankuasa dia... cisss.. jadi lama lama takdak sorang pun bagi idea... hahahahhaha bila meeting semua senyap!! takmo bagi idea nanti kena buat...

Lily.Lulu. said...

saya ingat akak lagi laa .. muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!

sayang mummy sowang !!
:)