Tuesday, July 17, 2007

Mark your diary - this 21st nite


Y is my tailor. but this untie Yeli is also my family tailor. bezanya, Y nya service is good, very good. but Untie Yeli's service lak, better, much better.


some kains, i gave to Y my hadek2 blogger buatkan. cuma sakit sketlah tekak kalo ngan Y nih...and very the sakit jari gak tekan hp to get him while kita dok seriau mana le baju aku x siap2 yet the wedding or the event is just tomorrow.


Untie Yeli is an istana negara nya tailor gak, amik contract curtain lah, uniform lah segala mak nenek urusan negara. baru 2 taun ni dia bukak branch kat area umah akak. Last year, selain dr Y, we sent to Untie Yeli. walaupun harganya very the nak mampus kedahak, tapi puas ati pakai tol. Y nya pun best gak pakai cuma as i said again, very the sakit tekak aku and seriau dada dibuatnya dek Y ni.



I m meeting Y this weekend for some of my bajus that he is supposed to jahit lah, but for family, sirman still nak pakai Untie Yeli.



Mekasih bebanyak to
Lily Lulu for ajarin itu 3G video call lah, mms lah to her sister yang sungguh jakun wt her n70. so akak ko ni x pandai 3g, kita belajar. i have a husband yang very the IT person, but it s him, not me. Aku bukan kuor2 dari perut mak akak terus pandai blog, kena belajar, anak2 aku pun kuor2 bukan geti terus cakap cina, but belajar. so belajarlah kamu walaupun terpaksa diajarin dari adik kecilnya, Lily yang pastinya lagi godang dr akak dia ni ha. macih ye lily..... the best part, i can view my blog from my n70, how cool!

untie, i dah kurus tak?



puan merah, dont worry about getting their ips, i have it already, awak nak buat apa wt the ips

just keep it honey, i just want to file it and do something bout it, later, we will use it like we did to the previous lalats last year. remember?

Sib baik you have me, if you got married wt someone yang 'not an IT person' camne?

then i dont have a blog lor....then i m not famous, then i dont have more frens, then i dont have all the kakak kakaks, abang abangs, adik adiks, makcik tok neks...that s another story.

this red house, this blog is bout my life, my diary, my family, my love, my my my everything. u step into my house wt salam, u leave it wt salam. i dont have to warn u lagi, kalo nak merosakkan this red house, better not, coz i can find you.


This sat nite 21st July, insyallah i intend to have a dinner at Otam's Bangi Chicken House. I m inviting all of you to be there as well. Location and map is in his blog. Lalats, u are invited too, coz u love to be the PI, spy on my life, so jemput2lah muka x malu tuh to Otam's shop but bayo sendiri lah, koser aku nak banjer ko. My frens, my readers, meh lah kita pi ambush restaurant dia nih.


some of the menus




So nak tunggu 11th August for our RED DIVA FUTSAL, y not kita meet up kat Otam's Bangi Chicken House. Jangan ler ko suh Otam open table lak, camne org mayu nak maju, asik nak mengepau je kita kan, and jgn la pulak suh aku open table yer...takde lak masuk lam kontrak kita kan.



I hope to see you there. Otam, get ready for more chairs, i hope. Also 1 slice of the American Choc - terliur lak nengok heh.


22 comments:

Lily . Lulu . said...

hurkkk .. terliur nih kak nak makan kat kedai otam tuh .. cam lazat dan sedap dan enak ... mampos la diet aku nanti .. kwang kwang :D

Lestat said...

terliur i kak dgr citer makanan tu..slruppp...

can i get that auntie baju tu tak...my baju raya tak tempah lagik..ahakss..dah takde org nk amik..uwaaaa

Zana Sadri said...

hakhakhakhakhakahk....
(gelak ini ditujukan khas buat lalats)

wah.. kak red nak pakat jumpa reramai ek.. kalu di izinkan Nya.. kita jumpa ek.. malam ek.. malam.....(dgn berfikir umpama nujum pak belalang) paham ke dok nie :P
(len kali citer ek..tehehehe)

sayda said...

salam akak.

oTam said...

Kak red..
Walaupun oTam dok sibuk tgh cari barang utk BCH tadi, tapi disebabkan kak red dah bagi ARAHAN masukkan map BCH kat blog oTAm, oTam gagahkan jugak diri ini menyelinap kejap pi CC, masukkan map kat BCH kat blog oTam.
American choc - I'll try my best.
Kena tempah kek ni, bukan boleh serbu macam tu je kedai kek tu.

ady said...

alah...
21st erk?
not sure yet lah.
siangnya ada talk pasal php.
gaji pun belom lagik ahahaha!
manyak abeh duit nak beli keter nieh :D

Miss Nazla said...

oi terliur daku melihat menu ekekekek.

kisah lalats ade lagi ke? glemer btol ni akak red ni. tak sudah2 lalats mau nyinggah. ekeke

miLLa said...

saye yg dok bangi ni pon tatau la plak ade restoran baru nak bukak. kak red lagi advanced..tabik2~ kite bersemuke di sane ye~

.:: Fuyoh!delic:babe ::. said...

UWakkkkk!!! Cam mane nak pegiiiiiiiiii Kakkkk Redddddddd.

Sigh. Guess I have to skip this one. Tsk tsk tsk. :'(


PS: makan utk nad yek. :p

ArcHmaL HatiEmieY said...

wwaaaaahhh...


cam tetau je aku akn melepak di kajang by that day....

merasa nompang skaki...


best best.... tambah lagik laa lemak tepu aku nie....

Rickywan said...

Adoi...memalam ni tgk ayam dgn kentang tu rase lapo plak kak red..nak makan ayam satu ekoq plak...ekekekee

Affy Ronan said...

kak red kene tag..but kata isis

"People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state these rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names at the bottom of your post. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog"

Pato & Pearl said...

ahh..so tempting the menu!..ni macam nak turun aje...:))

P&P

RedWGG said...

21st yea? konfirm tak dapat ler..wed my bro kat umah my parents loh kak red.

takpalah, enjoy la nanti k!!

MyHeart said...

wah...macam buat gedering plak kak red ni ek...cayalah! cam sedap jek makanan dia....kalo kesempatan kite jumpe ramei² wokeh

ady said...

haah tongkat motor. Kedai Otam tuh rasanya tak dapek la kak. Ehehehehe.

Jie said...

oo kak...aku blk kg la hari tu..mak ayah dah rindu dendam...pokok² durian pun dah rindu nk peluk aku kak...moktan dah merah ..menguning kat kebun..kalo aku tak balik panjat sapa lagik.....

kak, makasih sms tadi, tunggang langgang aku cari paper pagi ni..merayau online dh jumpa story tu....updated!

truanta said...

assalamualikum..
hehee..kan masok kene bg salam..
ak redz..kedai nasi ayam tu kat area mana?? bangi ni even kecik kedahak..tp bole sesat gak..hahaha..

nak kuar ni...assalamualikum..*wink2..

The Pisces Man said...

Nyonya tailor tu mesti rasa cam celebriti kan kena ambik gambo ngan Kak Red the papparazzi..

Hehe, kat mana kedai tailor ni gamaknya, share la kak red. Kita kan duduk same neighbourhood-hood..

The Pisces Man said...

Klu rajin, baca la my tagged on charity..eh, eh, ngapa kena moderato plak nak ngomen ni.. ada org ngomen kasar kat blog kak red ke b4 this?

Umi Mia said...

ooo..kak red...boleh tak bagi contact Auntie Yeli tu..umah kita dekat jer actually...maleh dah i nak antar jauh denat tailor i kat kelana jaya tu...nanti kita email sesama yer..

Fozalin said...

kak red "the bride to be" dah leh tukau ke "fozalin" la.... tapi jgn ler letak name cam kak red tulih dlm blog kite tu. malu la hehehehehhe