Monday, July 02, 2007

Tag for Charity...


stop talking bout the red diva team, squash futsal bla bla bla .... abang matredo1 and Affendi Osman telah mengtagged akak wt a title......There Will Be A Bus For The Kids.


some of the copy paste entry from their blogs...





Mr.Idham who has started a worthwhile thing to do for blogosphere denizens (blogozens?). He has pledged to contribute RM127 for every meme completed by the end of July 2007 to help Darul Izzah Orphanage in Bangi to buy a bus.

Idham - the originator of this tag - aims to collect at leastRM 10,000 worth of meme/tags from bloggers by the end of July. So, to support his noble cause, and since every little bit counts...


The rule is... once tagged you need to post an entry related to the meme and feel free to tag as many people as you like though preferably they should be people with big heart. Leave a few lines on your victims' comment box and please include this line in your entry.


"By doing this meme you are contributing RM127 to the Darul Izzah Orphanage." Then do leave a message on Mr.Idham's pages to enable him to keep count. Please include this rule somewhere in your post.



The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences, but why not doing all of them (like you do not have anything better to do...). YES I HAVE OTHER THINGS TO DO SIR, SO I WILL STICK TO 17 ONLY..THE MINIMUM PEOPLE KNOW BOUT ME THE BETTER...




1. A person is only as good as...
PASS

2. Friendship is always...
PASS

3. To love is to...
PASS

4. Money (lots and lots of it) makes me...
PASS

5. I miss...
PASS

6. My way of saying I care is by...
PASS

7. I try to spread love and happiness by...
PASS


8. Pick the flowers...
I DONT. BUT MY SON WILL ALWAYS PICK THE FLOWERS TO BE GIVEN TO HIS BELOVED MOTHER.

9. To love someone is...

PASS

10. Beauty is...
COMING FROM THE HEART

11. When I was thirteen, what I remember the most was...
I HAVE LOTS OF BOYFRENS! :P

12. When I was twenty one, I remember...
I BROKE UP WT MY LONG LASTING BOYPREN, YANG AKAK KENAL FROM MY 13 YRS OLD. :)

13. I am happiest when...
DONT MAKE ME MAD!!




14. Nothing makes me happier than...
BE WITH MY FAMILY, MY BELOVED HUSBAND AND MY 2 LITTLE KIDS.

15. If I can change one thing, I will change...
PASS - I WOULD PREFER TO KEEP THIS FOR MYSELF

16. If smiles were... stars, then I... GIVE YOU FIVE STARS!

17. Wouldn't it be nice if we could...
RESPECT EVERYONE'S FEELING, RESPECT ME AS A WIFE AND A MOTHER, DOESNT MATTER IF U DO KNOW ME OR NOT, SO PLS DO.

18. If you want to... make me happy then you have to... GET ME 1 BOX OF PERFUMES PUN OK.





19. Money is not everything but...
I HAVE A HUSBAND AND 2 KIDS ALREADY, WHATELSE DO I WANT?

20. The most touching moments I have experienced is...
ORANG KATA KALO DAH BERANAKKAN ABANG WITH CEASORAN, I WILL DELIVER GEGIRL WT CEASORAN GAK, BUT ALLAH BERKUASA, GEGIRL LAHIR DENGAN NORMAL DELIVERY. 2 PENGALAMAN YANG BERBEZA TETAPI MEREKA LAHIR DARI PERUT YANG SAMA.

21. I smile when...
PEOPLE SPEAK WT THEIR EYES!.....kalau anda paham firasat kata ini, maka u are so brilliant!

22. When I am happy, I...
I SHARE WT MY HUSBAND. AND WE SHARE WT OUR KIDS. PERIOD.



23. If only I don't have to... sleep then... I would have my time to indulge in things that I like... Such as?
TIDO LAH! AKAK KAN KAKI TIDO...

24. The best thing I did yesterday...
TOO MANY THINGS LAH...

25. If I ever write a book its title would be...
KAK RED THE DIVA or maybe RED DIVA or maybe NO TITLE

26. One thing I must do before I die is...
PASS, I WILL KEEP THIS TO MYSELF




27. Doing this meme, I feel like...
I VE DONE SOME OF THE DERMA TO ANAK2 YATIM YANG MEMERLUKAN...




By passing this meme to ALL OF YOU, definitely the amount will triple in no time at all... hopefully. Please all, do this tag if you care the anak2 yang tiada ibu dan bapa itu.



So to all of you, happy tagging!



Yeah ah! I m still unhappy wt the ppl yang getting sick wt my famous entry, wt my famous life and wt my famous family. some more wt my famous frens, readers of Kak Red. But what the heck, it takes only a minute for me recover back, so - doing this charity lagi baguih dari melayan korang yang dengki khianat ngan akak merah the diva nih. Syuh syuh! pi le jejauh kalo x suka dok sini, sibuk jer nak naikkan hit akak ko ni kan, suka sgt jd lalat langau kan, takde telor? takde pepet? ke pondan hazab????so rude of u!!! - one day, u will get back what u give to ppl. Dah tau aku femes, nak gak menempek kat sini....suka ko nak menempek ngan akak merah nih.Aku ni berlaki, yang ko sibuk2 nak kaco idup aku pesal?



to you the b*st*ard joker - get a life lah oi!






25 comments:

Jie said...

oooo kak............muahhh...muaahhh.... apehal la ko nk ambek ati dgn langau ke lalat tu kak oiii...abaikan aje..life's too short to waste it. Don't give up for useless things.

Red Mummy said...

tu pasal aku letak entry charity ni

suka kan dema nak speku2 kaco idup aku kan kak

suka sgt mengdivakan aku langau lahanad tuh.

suka sgt nak bg aku mencarut..

Miss Nazla said...

akak red!!! baru couple of days tak masuk sini wah mcm2 jadi eh. ehem kasut sokan kaler merah tu nampak cm lawa je. good price eh kat sane? haha kene pegi ni

Red Mummy said...

nazla

meh lah pi, beli jer..mmg cun!

org gila tu panas ati, dia tu papa kedana sengkek lahabau tu yg sakit ati tengok aku post2 cantik kasut2 baru tu dik.

nnt ko beli ko post je kat blog ko, biar dia sakit merana ati.

mental sgt org gila tu kan..

RedWGG said...

takpa kak red, biaq pi jer org2 yg sebegitu...xda makna nye kita layan..

anyway..luv ur new shoe..

kita pun nak g beli kasut ptg nie..tapi kasut keje la..pg tadi tumit patah pulak..hehe..

sport shoe..tak guna pun..bontot berat nak excersice..jeles ngan akak..hehe..

Red Mummy said...

bontot berat pun bukan sebarang bontot tau redwgg...bontot kuor 2 anak kita nih!

mad redo1 said...

red mummy pass kat situ...
red mummy pass kat sana...
red mummy pass ke belakang...
red mummy pass ke tepi...
red mummy pass ke kanan...
red mummy pass ke kiri...
red mummy pass periksa!!!
yea!

thank you for doing the tag red mummy...

Lily . Lulu . said...

kak red .. lily dah email kat akak name list of my fren yg akan join akak nya group main futsal nanti ;)

anyway .. kenapa badigol tuh sebuk2 jek nak kaco akak kan .. dengki sangat tuh !!!

Red Mummy said...

abang mat

ko jangan nak suh aku lawan sajak ko tu ye...

aku ngah biol nih.


lily - akak dah checked email yahoo akak, tak dak pun email koh..org lain nye email ada ler. ko anto kat akak ke ko anto kat hannan oi...

badigol tu takde blog, kalo ada blog pun x semerah blog akak tu pasal dia dengki. ko tau tak sume entries akak dia belek, dia dok carik point nak kenakan aku jer.

so what? bangang!! umah aku blog aku, bley lah lah woi..

kannn. lily kan.

Lily . Lulu . said...

hahahaha .. akak
saya hantar pakai email company
mungkin sampai lambat skit
tapi ade tuh .. caye la akak .. caye laaa ...
:D hehehehe .. saya tak hantar kat hannan kak .. hik hikkk

Pato & Pearl said...

dear K.Red - cool down ok..cool down...concentrate on WINNING!!
This tag is cool!!

Pearl

ak_0143 said...

tutup balik je la utk public komen... sian kak red kene cmtu

Miss Nazla said...

sabaq na kak red. kang kalo naz beli kasut tu naz post cantek2 gak ekekeke

Rickywan said...

Sapo plak yg dengki ngan akak red aku ni...ingat semua, aku ni bodyguard kak red...korang jgn main2 yer...

akak red..kalau ada sesiap kacau akak, bagitau saya yer..nanti biar sy yg kerjo kan....

A f f e n d i O s m a n said...

kak red...

hmm, thanks for tagging (btol ke grammar aku ni?)

walaupun aku orang number 2 yang tag ko, kira ok la ek! huhuhu

coffee said...

red diva.......sape la yg dengki ngn akak meghah ni.......they all jeles sbb life drg tak se happening life red diva......u r one & the only one in mesia....luv u kak red.......

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

Tempat tu nampak macam kat Bukit Jalilzzz...

Izzit??

Ayo Kak Red..manusia IRI-DENGKI nie BERSEPAH...buat sakit mata jer..

The Pisces Man said...

Eh, Kak Red, aku rasa lalat langau tu bertelur atas plastik sampah aku la hari tu... oooii, jauh tul dia terbang, jangan dengki kat aku plak lepas tu, udah lah.. hehehe..

Zana Sadri said...

sabar je la kak red.... sampah masyarakat nie mmg byk. tak terrrbilang dek jari nie ha..
satu ari nnt dia pun kena gak. asik ngata ngutuk org.. satu hari dia dibayar CASH! padannnn muka dia.. huh!

Bayang² said...

hah... ni sape yg berani sangat buat kak red ni naik hantu ni??? hah kan dia da mcm org kena sampuk??? engkorg ni degil betul la.. dia da bilang byk kali... jgn di usik bini org ni... g usik gak buat ape??? tgk dia da mengamuk.. da tak pepasal blog dia da kategori 18 SX (sex ganaz)... kekekkeke....

saya nak ikut la akak main futsoool.. tapi mak tak kasi.. :(
sedeyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!

mak kata " ko tu nak kawen.. apsal gatal nak main bola.. kang patah riuk ke.. kaki bengkak ke.... lutut tanggal ke.. camne nak sanding?? nak sanding kat spital?? mana mak nak letak pelamin ko.. kat wad gile??" waaaall... lahhh bahasa mak aku... nyesal lak ckp nak g main futsoooll... kekekek :D

nak main..

ke tak yah..

nak main ke...

tak yah...

kalau main tapi tak bgtau mak leh ke kak red???

Red Mummy said...

lawak la ko nih...bebayang!

x yah main lah, mak tu oi..durhaka kang...

dato_k said...

kak red, biasa la tu org dengki2...nak bergurau2 la tu..x kan semedang nak muji akak je...kena la sekali skala kutuk2 skit..

Bayang² said...

ala kak red... saya teror bahagian pertahanan tau... :p poyo poyo je bunyi kan.. kekkeke

^eMiKo^ said...

wow...diva sdh meletup gitu... pdulikan kan lanagau tu kak red.. menyemak je... wut goes around,comes around... ok.. so,langau pun dpt balasan nye nanti.. just wait patiently...heh...

nak jd pom2 gurl sajork..takpon,tkg bncoh ayo...hehe...

sayda said...

all the best for squash thingy.
dont hurt yourself this time k.
;)