Monday, July 16, 2007

Girl's Power...


the beauty of being a lady is i have a daughter as my girl's power talk talk...


1 step 2 steps....

mummy mummy!!! i wanna dance with you...


the mother and the daughter, at the dance floor



thank you mummy, i love you!


one more round mummy....use your leg gegirl.



and blowwww to daddy and abang...



abangggggggggg!! where are you?

I m here mummy!



time to go home.....





Happy Birthday to Joe KK - Joe is so so bz man, so his active silent reader, Ms Liza will treat me a belated birthday luncheon as well, bday ko tapi dia treat aku, apa kes kan? rezeki, ramai yang nak berkongsi so yang dekat2 tu jauh2 ke meh lah gak. Lily Lulu, maxis ngan klcc ni 10 tapak je dik oi... lupa lak, Joe KK's bday is on 17 July, turning 31.



To Kak Zuraida and Kak Lina, my active silent reader, dari Larkin Johor yang called me at 830am in the morning while i was on d road to the office - nice to chat wt you. Insyallah saya akan turun ke JB on Oct, for some functions, kalao takde aral kita jumpa ye kakak2. awat x sms no kak oi??



On the other hand, Pearl has awarded me with the Rockin' Girl Blogger - tell u the truth, i m so blur and donno what the hell is that hahahhahahahhaha....whatever, as long as it comes from a gf that called you a fren, doesnt matter to me. Thanks babe!



Have you done your baju raya thingy? This is our fav place to get the kain baju melayu for both abang and daddy. for myself, taun dedulu i went to kamdar and euro moda as well, there are times to gulatis. but after many2 years, as usual, rugi tol for me to get baju kurungs while pakainya di musim2 perayaan sahaja. so this Kamdar has very good quality of kain. ko jangan le pi ngamik yang 5inggit semeter, mmg la kurang cun kain nak pakai pagi raya, ko amik le kuality yang ok ok sket, mesti nampak gah. Nyahkan saja sapa yang kata kain di kamdar x molek, hati org yg mengata tu yang x molek uols!!










17 comments:

Jelly said...

ha ha ha dik red, akak terpaksa la bukak akaun google semata-mata nak membalas dlm blog dik red nie... bukan takat bukak utk akak jerk... utk si cantik manis zue pun akak jugak yang kena bukak... anw, nice knowing u girl power... keep in touch dear.....

RedWGG said...

i pun selalu g beli kain kat kamdar jer..ok hapa..value for money..dulikk ler apa org nak kata kak red. kan..kan..kan?? asal mata kita nmpk cantekkk..

both of my sons lom ader lagi baju raya..sbb intention nak beli dah siap jer..senang sket..

maleh nak survey tailor..hehe..

Zana Sadri said...

wawawa kak red.. dah carik baju raya ek... huhu... nie yg jeles nih.. dia pi soping2 baju raya pulekkk...

Kak red... zana dpt pamplet satu kedai kain nie. baru bukak. dia sebaris ngan maybank ngan cimb kat jln masjid india tuh.murah gile tgk kain dia. rega sepasang leh dpt dua pasang. mcm menarik jek. kak red survey la utk zana. pastu nnt dah dpt citer best, zana lak pi.. ok tak idea nie.. tehehee :D

me<<< kamdar selalunya good quality kain elanya.. hehe

Jie said...

awat ko tak beli sutera kt Beijing ari tu?

ha ha ha....

erk... lum terfikir pun nk beli baju..tahun ni rasanya ready made la...since my FIL tak sihat kan...raya apa raya ke mana ...tak ingat

Lily . Lulu . said...

uhuhuh~ jom kak red . bile esok ke ??? boleh blehhh .. sms la kasi tau :D leh turun jumpa akak .. :P sape ade lagi ??

^eMiKo^ said...

kak red g kamdar ktne tu?
i went to kamdar jugak on sunday..
xnampak lak kak red..

ye,memg btol..kaen kat kamdar very the murah+ good quality..mine is also kamdar mari.. hehe..

Red Mummy said...

mr or ms hans yang very the suka mencucuk....

MANA KO TAU AKU X JAWAB??

KALO AKU X JWB KAT SINI, AKU JWB KAT BLOG DEMA, KALO X KAT BLOG DEMA AKU JWB KAT SMS DEMA.

BLOODY HELL!!! u are here just for the sake of being a bitch, jadi tukang carut, jadi tukang cucuk!

ko susah hati pulak kat blog aku ni pehal? ko dengki orang bg x bg komen ni pehal? nama ko ni dah lama aku perati, very the dengki khianat, very the pencucuk, sanggup buat google account semata2 nak bagi komen busuk2 kat sini.

one last chance, ko jadi lagi lalat ko jadi lagi tukang cucuk busuk ati, i dig u till i get yr ip, aku suka carik ke akar umbi nih...

Jie said...

SabaQ kak red..hari ni 1 Rejab ni..kita posa sunat kan..kan...!

eh kak..aku tulis2 kat comment box ko ni tak pernah mintak balasan tau...cuma nasib la aku bkn kaki carut..tulieh pn sopan santun ayu gitu...:p

Zana Sadri said...

adeh.. lalat cominggggg!!!! psstttt.... (baygon 10 tong kasik sembur) :mad:

Nape la suke wat org marah nie... iskh...buruknyer pangai.

Red Mummy said...

the thing is mangkuk hayun tu tak tau yang kita ni close enaf, dia dengki, dia tak tau kita nye frenship is not only here, but also via sms phone meetings.

aku nak pi jumpa mal pulak lah, oh fyi lalat, mal tu blogger gak, ko ado????

ko main nyorok2 berani lah!

Miss Nazla said...

hah akak red. bape pasang baju belik. kali ni naz ade 3 pasang. nak wat p kelas skali muahahaha

Lily . Lulu . said...

hohoho .. lalat datang menyinggah lagi ..

Pato & Pearl said...

hehe...shopping again..;))brapa banyak kain dah borong??
Ahhh...girl, you can just put the button on yur blog

Pearl

Fish of Pisces @ 5th_E said...

kakak.. pi la JAKAL! kain dari harga rm1 ke rm9K ada jual situ kak! gerenti x nyesal punya! :P hehehe

eiza said...

kak red tantekknye skirt u...
gegirl tu like mother like daugther gitu..
mana tumpahnye kari kalau tak ke pulut kuning...sedapnyer... =)

Jelly said...

perghhh! tersentak eden pepagi nih..... (nasib red kata bkn akak larkin) byk ke red lalat kat blog red nie..... isk isk isk hang semprot la baygon bebanyak red... sat gi lalat jadik langau pulak....

oTam said...

Suka tgk gaya gegirl blowing.
Kecik2 dh pandai pose 'maut'.