Wednesday, July 18, 2007

GREEN day...

Perginya pertiwi negara, Al Fatihah buat ke enam jenazah yang meninggalkan ahli keluarga rakan taulan - semoga roh2 kalian ditempatkan bersama mereka yang beriman. Alfatihah. Juruterbang Kapten Nor Azlan Termuzi, 29, pembantu juruterbang Kapten Nor Intan Asykeen Mohd. Arof, 27; Flait Sarjan Khusnizaim Ariffin (kuarter master udara), 34; Flait Sarjan Mohd. Azmie Md. Yassin, 35; Laskar Udara Kanan Saifulizam Alias, 28, dan Laskar Muhammad Ridzuan Ahmad, 27.

akak meghah ko ni bukan kaunter pertanyaan, tapi akak sudi gak lah jadi tukang sibuk2 jwbkan on behalf of sipolan ke sipolan ni ke...few emails and smses sent to me....

kak red, napa si equil katup blog bagai, napa only invited readers jer dapat view.

to answer that, after getting permission from equil sendiri yeah:

x de sapa pun yang been invited to my blog la kak oi, im bz planning and preparing for my akad nikah, u can tell them bout my nikah thingy, i dont mind, bukan ada orang tau pun aku kat mana.




yes all. our equil is back to msia, bukan sebab nak jumpa akak meghah the diva ni, but also to have her small kenduri doa selamat aka majlis pernikahannya wt lePat. lePat will be here, in Malaysia beberapa ari je lagi from his negara sakai, to be wt equil and majlis akan berjalan dalam masa few more weeks lagi. Sorry equil, akak x leh attend to yr majlis, due to attach wt my volleyball that day.




lain dr tuh, dia x connected to the internet at all. so dari korang letih2 view baik la dia katup for a while, dengan permission equil, told u already the big news of her akah nikah, sorry kak jie, dia segan nak cakap ngan ko aritu. Equil and lePat will be in KL for the futsal wt RED DIVA vs Burberry, so meh la kita reramai jumpa pengantin baru...





talking bout this futsal, the captain of the Burberry team pun dah ada kat msia nih..location lebih tepat nun kat spital kubang kerian eh x spital kota bharu ngah ngorat nurse....


Akak baru je pas on the phone wt that captain, and i guess he s gonna change the funny name of the Burberry to Blurblur (bunyik lagi ganas and sedap kot), matiklah akak ko propah, pandai2 aku je kan. sib lah ko nan, ko bagi akak power rangers bertoktok here, so rasain!


Hannan will be in KL too, soon - kalau pak moscow ni bagi permission for me to announce the place and the date of our 'date', i will let u know. taulah pangai si nan ni, dia perasan sume org haukkan dia padahal akak ko ni lagi diva ye nan. so u sadap!!


i wanna share a good news wt you, but since my 2 officemates are reading my blog, i better keep my mouth shut first! one of them is this makcik, an active reader of Joe KK's blog, and was so shocked bila found out her good buddy in the office has a red blog as well - she found out pun from Joe's gak, hampeh...x leh carik makan aku tau Za. A belated birthday luncheon treated by her, tapi yang moleknya la ni she is in sarawak bawak anak2 pi holiday. boleh? suka2 je ko pontengkan anak2 ko nye sekolah kan, semata2 nak cuti sakan. 3 ari ponteng tuh!





apa soalan ye yang korang tanya kat previous entry..akak jwb kat sini je lah ye.


1. yes ada komen kasar yang pendek akal - my blog bukan takat org dewasa yang berakal panjang je yg baca, tp semua category, lgpun umah mak meghah, mak nye suka le kan?


2. kedai otam, ko pi le carik kat blog dia oi, koser le aku nak ajar kat mana, akak ko ni pun arapkan sirman yang halakan.



3. yang balik kampung tuh, leh x tolong bwkkan aku sket buah2 yang lelebih le kalo ada ingatkan kat aku.....aku ni dusun pun x penah pi.


4. nak pakai auntie yeli nye service obleh boleh...email lah, letak kat sini kang, korang pi, aku x dpt komisen lak nanti.



and yes darling, my friendship wt you, the readers and the bloggers bukan setakat di sini, but also di luar. we meet we sms we toktok, we email we ym. it s a nice feeling to have lots of frens out there....



13 comments:

Jie said...

oooo kak,

dak EQ tu kan, tiap pagi aku sms dia suruh bagun..kalo tak mau hangit bumbung rumah dia tak bangun lagi....

Masin mulut aku kak, hari² aku panggil dia " surirumah ".

lePat ade kt KL ke..isssh..tingin la nk tgok in person mamat negara sakai tu....

Insya- Allah, kalo ade rezeki sampai la ye buah²an dusun aku tu..:)

Lily . Lulu . said...

kak red nya sarung tangan badan tuh same la plak ngan kita nye .. uhuhu ~
sekali sekala nengok akak pakai kaler ijau cantik ape ;) wuuuuuu ~ mengerlip !! :D

^eMiKo^ said...

owh..nak nikah rhupenye..
happy becoming pengantin br...
smoga berbahagia ke ank cucu!!

bpe psg bj raye mak merah kite ni?

jumpe 11/8 nantik jela..huhu...

p/s:sorry,menyemak komen ok eq kat cni..hehe..

khairilhusni said...

lama aku tak jenguk sini... banyak berita tertinggal. thanks update story best2...

Shah said...

Kain ela merah tak jumpa la Kak Red. Sana banyak batik je. Ada la buah tangan for you nanti bila jumpa boleh passing ok.

mad redo1 said...

wei makcik... sihat manjang ye... bagus le tuh... aku je yang tak sihat... huhuhu...

The Pisces Man said...

Hi Kak Red... sebenonya aku tahu la Kak Red dah buat lama dah Charity entry tuh.. cuma aku jer baru nak buat, huhu.

Since Kak Red boleh dikatakan everyday update kan, so I baca beberapa hari sekali jer, tapi I baca sumer.. hehe..

Alapak Kak Red, klu tahu, aku bawak balik dorian ke KL utk Kak Red last 2 weekend. Sekrang ni, klu balik kg pun, tinggal duri buah durian ajer kot... hehe, jgn marah ya Kak Red, dorian dah habis dah :0

Zana Sadri said...

adeh kak red... dah tukau tajuk dr bride to be skang dah jadik soon to be a mother??

hahaha... aminnnn.. moga cepat la dpt bb dia tuh.. sokmo duk kendong kucing. ngan mak2 dia sekali duk kendong kucin. tehehehe....

sedih bila follow citer pasal nuri terhempas tu...:(

Umi Mia said...

Oooo...komisen..no hal nyer...kalau i antar situ nanti I'll mention ur name....small matter...tapi jangan dia bagi komisen kak red, tambah I punya price sudah...kuang kuang kuang....

tehbunga said...

Red
OCH sepelaung aje dr rumah aku..
C la nanti, kalo my larling leh look after d kids..aku ke OCH yea...

EQ nak tawin? congrat congrat..patut le cam terpandang udang panjat nenas jerk..hukkhikk

Lestat said...

Sarung tangan camtu baru cantik..kihkihkih

MsFigure said...

Kak Red, I ni kira budak baru belajar dlm duni blogging ni. BTW I dah link your blog to mine so feel free to link me back (kalo sudi ler..kalo x sudi x pe..xde sebarang paksaan). Ko pun ada YM yer kak? Elok la tu..kang ko bagi la address YM kat aku. We can tok tok online..ye tak?

Tu je la aku nak cakap. Oh, HAPPY BELATED BIRTHDAY...prezen xde, sbb bulan tua...har har har!!!

Wawa said...

kakred,

saya dok sms si equil pagi2 pasal berita pernikahannya ini.

haha.

what a joke on a fine friday morning.

:P