Monday, July 23, 2007

Yuda yuda yudi...




i still cant find my female squash partner. bosan! yang sebelum ni main ngan akak sumenye my opponents. so bila main, kita x leh main show off sangat, coz tak nak pecah lubang skills bagai. takde ke antara korang ni yg geti main? otherwise i will just have a zionis training wt my coach then.



Amoi - this player is not a squash player at all. amoi ni totally a beginner. but dia teringin sangat nak layan squash pas tengok mak merah ari2 turun training. Amoi ni masih single, very cute leng loi lady, and still available, tu yang dia nak buang masa membantai dinding.





our coach, seman dok gelak gila bila tengok ketam mengajar anak ketam layan squash. coz mak ketam pun masih lagi terkial2...masalahnya si seman tuh dah penat trained akak berejam2 arini.








My squash training on fri usually abih at 9pm....while on the way back home, i told Y, my 2nd tailor - also a blogger, also the hadek2 ikan to see me near by maksutimah's house, few blocks away from my house. I dont care bape ramai orang yang tengok tepi jalan tu the mak diva wt her tailor buat measurement. I m running out of time, aku bz, nak kejar tu ini bagai. so tepi jalan pun jadilah...





malangnya, baru nak start measurement, hujan turun mencurah2....


and terpaksa gak balik ke VA, to do the measurement.

kenapa akak ada 2 tailors?



coz i ve 2 types of baju kurungs....Untie Yeli lebih kepada family, and Y lebih kepada personal touch to his kakak merah nya.... Harga yang Y letak, lebih friendly, i m promoting Y as well..if some of you like to go to Untie Yeli, why dont u try Y plak. and dont forget - keep checking your baju, bukan seminggu lagi nak raya, but sebulan sebelum nak raya supaya ko betul2 dapat baju ko a few days b4 raya, if not malam raya kang baru dia anto.





Y and Wan pulang to Maksutimah's house, sent by sirman who was then having his drinks and lepaking layan live band, kat planet wt his frens. while me lepaking at home wt kids, blogging and watching dvds - just 3 of us.... I dont have to follow my husband all the time, so does he, we have our own frens.




My 3rd match of squash begins this Tuesday eve, level of confidence is 50 50, so kalo menang can go to semi final, kalo kalah akak gantung racket la ye... acah jer, berbulan2 aku turun training, kalah terus nak majuk, apa kes lak kan.



Main molek2 and good luck to mr sirman for his futsal match tonite, bebawak le main geganas score bebanyak coz saya nak pakai awak 11/8 ni ye. Thank you sir.



12 comments:

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

You've been tagged by me!
Read my blog for further instructions..
http://lostcharmedangel.blogspot.com

tehbunga said...

Salam Red
sorry tak turn up to OCH on sat nite, ada emergency news di kg opah..mungkim lom time nak jumpa ko..dun worry kena ngan masa dapat le kita tentang mata bebeh..chaw

mad redo1 said...

nak pakai 11-08 ya, hari2 lain boleh simpan dalam laci... hehehe...

Equilibrium said...

adusssss.....
turunla saham saya nak ngorat anak org...
weh!!!mana saya ada nak akad nikah nie???
i'm european okkkkkk....x yah kawen pon xpe! boleyyyy???
ngeh ngeh ngeh
i'll b in kl next week kak...jaga ko akak....saya selam akak dalam pool! hinsssss

Umi Mia said...

Squash yer kak red....hmmmm....

I pernah main masa kat Uni dulu tapi rasanya dah karat sangat kot...kalau tak leh layan gak ekkk...

ween said...

kak red pinjam tailor bleh??

sayda said...

ukuran ada turun ka naik ka?
heheh.

will promote later~

Jie said...

Kak Red...raya ni aku wat kurung pahang...meh la kita wat kurung pahang kak.....cun sehhh!

Rush Murad said...

aku ni tak pernah main squash... jakun la plak.....
Y buat baju melayu lelaki jugak ker???

DiaHarris said...

kak red, blh tak saya main kak red walaupon saya ni bawah dr beginner.. :)

Lily . Lulu . said...

kak red, kita tak penah main squash lerr ... kalau x, boleh jugak jadi teman sepermainan ngan kak red :D

Overrated Dentisz in Town said...

akak..er assalamualaikum
im new to urblog..
huhu..me too..
im having pomblem to find my squash partner..dah puas ajak org main..then..takmo datang lagi.
poyo ahh..nk jadi partner akak.. saya ni lelaki la plak..nway njoy ur life ok..im goin to be ur silent reader..