Sunday, July 22, 2007

Satu malam di Bangi Chicken House...


Bangi Chicken House - red wall! red banner! very the good red for red diva!



yeah ah....i told you that kak red's family nak ambush restaurant Otam the tokey of this BCH..tonite, the saturday of 21st july. i made an annoucement kat sini few days ago. So here we are....



petangnya we went for our swimming, as usual - so dari kuor VA sampailah ke BCH, gegirl membongkang jer sudahnya, keletihan. tak dapatlah dia beraksi pantas dan panas dalam restaurant ni, kalo idak mau penat tokey rest. ni geleng pala...



eh dah 6 bulan yer....keciknye perut....

everyone, this is MRS OTAM, ni bini tokey BCH wooo...gelang poh kong dia jer sampai siku ko! tu sib baik pakai baju lengan panjang, kalo idak kelip mata lah korang nahan silau.

oh btw, abang matredo1 and bininya mintak special post akak pegang perut bini Otam - jadi inilah hasilnya yer....aku pegang perut dia x mintak izin laki dia, alah tam..tu pun nak kira ker...



sirman was actually sibuk ngamik gambo tokey BCH yang dok kat cashier, takde maknanya aku nak masuk kedai ni pastuh buat kecoh2, oi akak datang oiiiiiiiiiii....kan aku dah cakap, aku ni orang biasa jer. but rupanya, ada couple dok menetenet tak hengat dunia, the girl yang pakai tudung itam shirt oren tuh...bukan main sakan bercengkarama...



eh ko lalat ke? ko sapa ha? mentenet x ingat tempat ngan balak ko?

alah akak ni...saya tau la akak diva, saya la kak...saya yang x lawa tuh...saya sukaaaaaaaa blog akak, saya sukaaaaaaaaaaaaaaa akak

ko sapa??



saya Milla Kam lah kak, Milla The Kambing, MILLA BKS la kak..

oooo ko ler Milla BKS ye...tu boipren ko Kambing kan? Ko ngendap aku kat sini ek?

Hallo akak kata jumpa kat sini, so orang datang la sini nak jumpa akak, akak tolong sign autograph kat tudung milla bley? milla sayanggggggggggggggggg akak.

ko gilo hapo?


Eii sedapnya chicken set dia

ni aku nyer, ko kan dah makan tadi, sibuk nak kelepet akak ko nye gakkan!



emm yummy!


rugi korang yang x datang sini, BCH is a must to go la babe. bukan jauh pun, kat Bandar Baru Bangi pun. senang sgt nak pi, tapi kalo nak suh akak divert korang mmg aku hancur lah, kena tanya suamiku yeah..otherwise, kat tokey ni nye blog pun pun ada mapnya.


datang jauh2 dapat 1 slice of american choc, sedap wooooooooooo


tapi sebab ada budak sengal ni nyibuk mengicak, so dia pun dapat 1 slice gak lah. actually otam sian ngan dia ngan Kam, asik menempek jer...




akak, kami 2 ni staff abang Otam, kami pakai red shirts arini semata2 utk akak, boleh tak kitorg nak ngamik gambo ngan akak diva?

boleh boleh. boss ko suh korang puji2 ni, aku dapat apa lak?

akak meghah, nak numpang gambo sama bley?

sibuk le si milla ni!



the happy faces yang dah kekenyangan dan kebuncitan, paling ketara the baju purple nye buncit la of cos. diikuti tempat kedua si baju oren milla the mr kam (cuba kowang tengok kat mana tangan si milla tuh?)


meh main tikam2....

akak jangan tikam aku kak, aku ngandung kakkkk

ko hengat aku amiza adnan??

sila jangan tiru aksi di atas, itu adalah aksi mak orang bersama anak dara orang yang cuba menganiaya mak yang ngah sarat mengandung...



Otam the Tokey and bini tokey, Wanie the purple, tetengahnya sian anak dara aku tido, woiiiiiiiiiiiiiii....bantal kecik takde ke?


Uniknya Otam dan Wanie ialah - Otam ni masa umurnya 19 taun, sudah bekenan kat bininya yang masa tu umur 11 taun..wahhh!! very the loving loving kan? suka akak dengo kisah cinta kawin dema ni, tp x abih borak, byk lagi kena borak coz nama pun tokey makan, jap2 berlari sana sini...



the happy faces....

that black shirt guy tu is adik Otam, very the hensem you...oh, lupa nak offer dia masuk RED DIVA TEAM, but Otam, can u pls tell him on our 11/8 tu kat dia nanti ok!

by this time, milla the kepoh and kambing the jinggut left already...the entrance of BCH, cantik kan? very the red colour!




Milla - very young lady, very the ganas punya statement kuor dari mulut dia, x sanggup aku nak ulang tayang. but good luck to you mr kam, moga berjaya menghasilkan Milla the sopan kalo x skang, sok2 kat naik pelamin ker...jangankan akak, anak aku pun geleng pala tengok betapa ganasnya si Milla nih. kakor la ko Milla! She is not joining RED DIVA TEAM, dia nak menyibuk kat Burberry, pasai dia nak merasa kena takik dek kaki aku ni sesangat...tunggu 11/8 yer!


anw, sirman told me next time kalo u nak buat gath or jumpa2 dating2 wt yr frens, pilihlah cukup bulan or awal bulan, x semua orang ada baget yang leh makan ke restaurant setiap minggu. yeah? oh sorry...i will take note on that. tol gakkan, tapi bukan mahal pun makan kat kedai Otam ni, akak anak banak nye makan pun baru 21 inggit. murah kan? so meh lah ramai2.... tapi pelik, punya ramai sms email aku kata nak datang kedai otam, mana kowang ilang ha? ada hal lah tu ek ek ek?? ha jawabbbbbbbbbbb..........

Jemputlah datang makan ke BCH, i m not getting any discount or komisen pun for promoting BCH, but ini atas dasar kawan blogger sama kawan bloggernya sahaja.


Bukankah molek kita berhati baik dan berkawan2 di dalam dunia blogging ini, walaupun sejarah perjalanan hidup kita berbeza, walaupun budaya mahupun agama juga berbeza atau pendapat falsafah hidup kita berlawanan, tapi sekurang2nya, kita menambahkan kenalan dan mengikatkan ukhwah.



Terima kasih to
Otam, Wanie dan staff yang melayan kami dengan baik budi pekerti walaupun sudah diingatkan berkali2 agar kedatangan kami tidak mengganggu tugas kalian. Thanks gak untuk Milla dan Kam yang amat peramah, yang banyak masa lapang sampai dinner 2 kali katanya. Otam dan isterinya adalah antara bloggers yang menjadi sahabat kami. Milla adalah antara contestant BKS yang riuh dikatakan, entah kenapa ada antara mereka tidak dapat menerima hakikat yang meramaikan taulan adalah lebih mulia dari menjarakkan jurang. Think about it.

16 comments:

Rickywan said...

Hi kak red..
nak makan nasi ayam bangi jugak la pasni...nampak sedap jer nasi ayam tu...

Nanti kita gi sama2 lagi pasni yer...rick banje...no hal punya.....hehehe :-)

miLLa said...

wahhhh menusuk kalbu!!!

zappp teruss!!!!

tu bukan tangan gatal tuh, salah parking tangan je tuuuu~

siap buat citer palsu plak tu

takpe kak red, siap ko nanti!!

kite bertarung 11 august!

sile cuak ye

Lily . Lulu . said...

kak red sorry sangat. ada job last minit, memang tak dapat nak elak. kalu tak, memang kita dah ada sane dah tau. really sorry. nanti kita deting kat klcc yek !!
;)

mad redo1 said...

tak jauh pun... 432 km je dari rumah mad redo1... hari2 boleh pigi... hehehe...

sayda said...

best best.
tgk gmbar je la.
hehe

Pato & Pearl said...

we tumpang tengok the pictures ajelah kan K.Red. Ingatkan adalah bau chicken rice keluar dari laptop ni...tapikan bau nasi briyani dari blok sebelah menangkap jiwa pulak...:)

P&P

Jie said...

mlm² jenguk blog ade pic makanan ni, sejuk²ujan² ni..berkeronconglah perut aku kak oiii....

sowi arr kak, aku blk kg

Hatta Dolmat said...

motif di temapt membesr i ???

muahahaha/..

lor kak red ada ym??

MyHeart said...

wah wah...lazatnye tengok makanan akakku ni....time makan itu ari ade ke ingat kat adik mu ini?....hueheuheuehe

Zana Sadri said...

Sedapnyer tgk kak red mkn2 kat sana...

Ntah bila la zana nak pi ek. huhu...

Kesian gegirl... ngatuk2 pun leh lagi dia ikut tu..tak ngamuk plak dia ek.. bagus2.. hehe..

^eMiKo^ said...

mak merah nye xnak kasik die punyer sparkle grey itu... kalo dak,pastilah prut ku lebih buncit dr prut bini otam... hehe...

sgtlah meliurkan...huhu...

MyHeart said...

akak!!!! ko kene tagged la....sila rujuk blog ku yek....hehehe peace....

irastilettos said...

bestnyeeeeeeeeeeeee makanan
akak kena belanja E la camni!
dulu E silent reader now dh ada blog sendiri
jgn lupa link kan tau coz E dan link kan blog akak muah muah!!!
kish gegirl for me!

truanta said...

hahaha..
kak wtaht time r u sampai sana?
i had search for the kedai nearly an hour..x jumpa gak..
last2 balik ukm saja..
kemato bontot dlm kete cr kedai ni..hampa x dapat ku jumpa red diva....huhuhu..

-kEn- said...

Kak Red,

BCH tu dpt pnks bangi sederet dgn pizza domino ?

Anonymous said...

sy dah p dah BCH tu..
mmg best la..
puas ati sgt...