Monday, October 27, 2008

Blog baru blog lama...

jangan terkejut
memang saje saya post entry baru kat blog lama saya nih...

ai have moved to my new domain, www.redmummy.com months agooooooooo, but ai still miss my old red blog

for those yang rajin menyinggap di rumah merah lama ini, terima kasih sekalung harta budi, but do remember no new update in this blog anymore.

See me at my www.redmummy.com

It s more happening :)

Thursday, June 26, 2008

Wednesday, April 23, 2008

Dotcom is up!

My lovely frens,


please go back to my redmummy.com . the domain is up already...new post will be uploaded from dotcom.



see you there....



http://redmummy.com



Photos jadi X...

i have to hold all entries

semua gambar aku uploaded from domain lama, and la ni lak my server is transferring

tu pasal gambar x keluar

kelam kabut tollah dari pagi tadi, sirman copek lahhhhhh

Tuesday, April 22, 2008

2 pairs...



i shall update bout chess, but nanti2 lah..i miss my son so much. lama tau ai tak tidur ngan dia. lama tu adalah semalam 2 hiks. biasanya weekend mmg dia meloncat tidur ngan aku lah, tp ada kalanya tetiba je dah ada sebelah aku ye. bukan sblh apaknya.




ni belum pun waktu tidur, i just got back from office, lepas dia study kitorg berduaan lam bilik. borak light2..how s school kawan2 macamana, ada gelpren tak.





abang ckp suka kalo aku cium dia, kalo kat umah je lah...kalo aku cium kat sekolah depan kawan2 mau dia lap balik pipi dia. siap warning jangan kiss lagi... rindu tol aku ngan anak bujang aku malam ni. actually kesian tengok dia study buat revision for 2 papers tomorrow.

malam ni aku bagi chance dia tidur ngan maknya, sirman nanti kalau nak tidur dia angkat la abang anto masuk bilik, kalau sirman malas nak angkat, dia tarik comforter tidur kat sofa merah.




kalau ai ngan anak bujang ai, mestilah gegirl dengan boipren dia...diorg kan belangkas.

Hujan...


hujan malam...
aku kesejukannnnnnnn


yihaa
jiwang karat la pulakkkk


my team Orange is the champion and ai menang, ladies champion, for the 3rd year in a row.


:)



Jumping here and there...


aku kesian kat readers aku lah...separuh kat sana separuh kat sini. statistic aku abih lari...which is not good. i dont like it but nak buat camne kan, bukan aku mintak jadi gini.


the good news is we are finalising our new hoster already, sirman promised me that he is doing it ASAP. ikut firasat kepala otak aku kalo ASAP means 'by today'. wah kiasu mak merah.



pls wait for the official announcement, probably arini, sat2 gi.



saje aku letak entry sket lah arini coz aku tengok kowang ni jap sini jap sana rasa cam terbiar je x tau mana satu nak duduk tengok mak merah asik pindah randah kan...sorry la geng.



ok jumpa sat gi, later petang i m having one final round of chess game. yah yah!

Empty bottles..



kepala weng2 ha amik gambar pun jadik blur....

the empty bottles of my perfumes set aku campak in this basket in my office, but semalam aku kena bawak balik....i need to clear up my workstation :)

bukak penutup and biarkan kat hall or bilik, wangi seiii.....




Frustration!

bohonglah aku x kecewa dengan keadaan domain aku skang...aku sangat2 sakit hati and menyampah wt that senihost. im not blaming sirman or sesapa pun, i do blame the senihost itself.


macamana boleh engko bilang server ko x leh nak catch up wt my hits? i just dont understand, server cap ayam ke? aku dah penat mengamuk la...mamat tu pun x nak cakap lsg ngan aku, dia nak deal ngan laki aku jer. nampak sangat dia nye telinga x leh tahan kena taram ngan aku petang smlm.


aku x pedulik la apa ko nak carut cakap, yg aku tau ko bukak account aku, ko suspend x bagitau x warning x hapa...sebab dema malu x dpt commit with what they promised, they decided to refund back our money. malu la seii, bukannya hit aku macam vernon or kennysia yet, bapak la kelakau weiii!


bencilah...

anw, aku dah ada fav hosting, but i leave it to sirman to deal with that ppl. aku x geti la, yg aku tau, i want my domain back!!!


mood aku dah ok...by playing chess all nite long. ni dah 230 pagi, mata aku x geti nak bongkang ke sok siang nak kerja.


amigos la weii...ai nak pi siapkan rencah utk masak pagi nanti, aku mmg protest tol sampai x buat mende mlm ni except bagi makan anak2 and ngadap muka sirman yang asik gelak je tengok muka toya aku bila domain aku kong...


morale of the story, if u hv good hits senihost is not a good cap ayam server to choose, dok je dendiam lam blogspot.


btw, my domain will remain the same just that the hoster will be announced in a few more days.



Monday, April 21, 2008

Aku hangin!

nak carut x carut..geram gila seiii!!!


we had conference call..3 ways between me myself, sirman and the senihost server!!!


macamana aku x gila geram, bayo memahal tp ada ke patut dia cakap gini...


redmummy's visitors terlampau ramai, server senihost kami x boleh nak handle anymore, with one server that we have, wt lots of clients, we have to shut down your redmummy.com


at the moment, i advise you to minimise your first page to 1 entry (1 entry??? eh engko ingat aku ni dok kat mana satu entry per page??), meantime we will unsuspend your account by 7pm (now dah 715pm kenapa ko x bukak lagi aku punya domain???).

We will refund your money, 100%. sorry for the inconvenience caused.



Duh!!!


sirmannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!


Dotcom...

my domain is crashing...

too many visitors, too many pages uploaded.

pls come back here for a while!



Tuesday, April 15, 2008

Redmummy.com on TV3 - 10 April 2008


100420086688.jpg


The Redmummy on TV3, MARIA show




img_3780.JPG


p2170118.JPG


p2170067.JPG

some of you have heard about it, some have even watched the show, so let me just refresh your mind, from my old blog here...

Redmummy @ Kak Red has appeared on Maria show, TV3 on 10 April. I m moving my nxt step of my life, to become a full time blogger..hitting the hit on TV3 and soon to appear on other channels too.

You may need to visit my new domain: http://redmummy.com to read and view the details of the show...


To my new readers, welcome to Red Diva's blog...to my loyal readers..i know you love reading my old blog here to study and learn about this red lady, but dont forget to hit my new domain again...

Tuesday, March 25, 2008

Jom pi my domain..

domain ktia dah open up back..

syoh syoh..tamo dok sini

pi balik domain sana, bercinta aku nak upload gambar kat sini

jom jom

Momento...



i have a story to tell you today.

aku kenal sorang ni. dia ni kononnya seopis la ngan aku. Kita jumpa just hi hi gitu jer. tak penah pun nak kenal and get to know each other. never have the intention.


so satu hari dia terbaca blog aku, she reads from the first entry sampai ke domain aku sampai ke sini sumenya dah dia khatam. but we still keep silence to each other. aku x tau pun dia baca blog aku. till one day she came to me and express her feeling.



first before dia baca blog aku, dia kenal aku as Diva in my old division. I m so outspoken. betul tu. tapi kadang2 dia menyampah ngan aku. Oh ye? hehehehehehe, x pek nak nolong dor... dia tau aku a mother, tp dia ingat aku ni hanya carry the mother's title without doing any responsibilities (ops...ai rasa nak carut lak).



apart of that, dia ingat aku ni minah clubbing. ngan gaya sophisticated aku ke opis, ngan gaya sombong and gaya cam ala2 melepak lepas waktu kerja.



tapi lepas dia baca blog aku, dia rasa dia made a big mistake. satu pasal ingat aku ni seperti yang dia ingat kat atas2 tu. satu lagi dia judge aku dari apa yang mata kasar dia nampak. and so so on.



well man. lepas dia baca blog aku, dia dah jadi kenal ngan aku more deeply. apa yang aku pakai itu hanya gaya di opis, lepas keje no clubbing, ko hengat aku ni hapa? she knows that i m responsible mother, ada ke orang yang jadi mak sebagai title jer?



ok geng, mbe ramai antara ko yang ingat u kenal sipolan2 coz dia tu opismate ko, tapi ko kenal ke siapa dia sebenarnya. belakang tadbir hidupnya. tau ke aku berlari balik seharian nak menjemput anak sekolah (so ai clubbing kat sekolah anak ai!)..



to my readers, ada orang kata aku garang. garang ek? aku tegas. in terms of kerja dalam bekerja aku mmg tegas, garang dengan kuasa veto sebagai mak ye mungkin. garang juga ngan adik2 masa depa kekecik dulu. garang and tegas lain juga sifat maknanya.



kerana ketegasan aku mmg ramai yang takut nak bagi komen kat sini, lebih rela jadi silent reader. beribu2 membaca blog aku ni kan tapi tetap gak takut ngan aku. nak hantar email pun siap ada mohon sembah segala. kenapa ler gitu jadiknya.



x penah lagi aku makan orang, x penah lagi ada orang kena hamun unlike some ppl yang deserve to be treated that way, u know la kan. aku x kan mengamuk kalo x de puncanya, kalo dah macam hanjeng pangai lam blog aku, harus lah aku memaki ko, u just saje nak mencabar hak aku kenapa kan...mana2 orang pun, kalo ko x usik kain dia, orang x melenting. enaf wt that. aku dah melalui zaman sakit hati di dunia blogging ni, zaman ditindas, zaman dikhianati, zaman dianiya, zaman yang menjadi talam dua muka, zaman si polan2 menjadi lalang, zaman lalat yang semakin hilang... zaman berzaman. jadi aku tersangat lebih berhati-hati...



peace darling...peace. take it ez. aku bukan tok ti, bukan celebrity. do not put high expectation on me, at the end aku bukan milik korang, aku ni berlaki, hak anak2 aku...ada family. stay tune as my blog reader. limit yourself.




Monday, March 24, 2008

Sakit Pinggang...



aduhmak..arini aku letih, serabai, penat...sakit bulanan pun datang gak. semua datang in one time. kalo aku tempek gambar aku lam entry ni, korang mesti ingat mak lampir mana ler tu hahahahahhaa..


tak tunggu, sharp 530 aku melompat balik, meydey2 ngan abah jumpa half way aku leh amik gegirl. aku nak angkut dia sekali ngamik abang dia kat sekolah. kan last wk aku x dpt amik anak bujang aku tu.


kalo ajak gegirl aku leh lepak makan jap kat gerai sekolah abang sementara dia kuor sekolah. from tower office to NK's school, x sampai 20min pun dah sampai. bila gegirl ada takde le badut2 yang melepak kat situ mengorat2 mak gegirl. kononnya kan...



aku tapaukan abang 2 pcs of fried chicken. thari tadi aku balik dr menara ke tower, sungguh serabai tol aku gamaknya. laptop aku kendong di bahu kanan kiri, on my right is the whole bunch of thick documents mmg sangat berat yer. and my handbag. sampai je opis, aku seret je beg yang penuh ngan dokumen tu. aku ikat rambut menunjukkan rimasnya nak berjalan buat kerja dengan rambut bersirai...



sampai je umah aku terus tarik blanket tido kat fav sofa sirman. kalo dah penat, pinggang sakit hah senang jer lah mata ni nak lelap. and i woke up at 8pm coz sirman kalo pasang berita kuat x hengat.

anak2 dah siap makan sebelum aku beradu...

nak belajar tocang lekat, nanti aku but youtube pasal tu. nak tunggu mood gegirl gak coz dia la model utk tocang lekat tu. sirman punya mood pun kena ada gak coz dia yang kena videokan mak merah wt little girl.

ai permisi dulu.

pagi sok aku kat menara, tp aku nak balik to tower before lunch..kasut Eclipse itam aku dah sampai, petang tadi depa dah tepon.


Gegirl's room...



aku risau si fifin helper aku tu benti jer kalo gini ari2 keje anak2 aku buat lam bilik gegirl. dalam seminggu adalah 3,4 kali dema kapal karamkan bilik ni, so 3,4 kali gak lah fifin mengemas. tapi sunday bangun dr tido petang, aku hangin x hengat...masa ni anak2 ngah swimming ngan bapaknya...


bilik ni mmg x de cabinets yet, saje aku x penuhkan coz sementelah gegirl masih tido ngan kami. this room penuh ngan toys, and layan ps2 pun kat sini. cuma lately ni fifin suh aku beli wardrobe baru coz kain baju aku dah membuak2, bilik belakang tu dah penuh, main room lagilah penuh.



before budak2 balik dari swimming aku almost siap mengemas, dedua jeling je tengok 3 bags toys diorg yang aku dah put aside to be thrown away. mana berani diorg nak tegur coz aku berdas2 potpet sambil kemas kan. dah tau diorg punya salah, sepahkan toys tapi x nak clean up.


mulalah aku nye ayat2 ala2 lam cerekarama Ihsan TV3 tu keluar, ni yang aku main blackmail segala...


si kecik tu mencicit amik bag, capai buku...main kaler2. bila dah keluar anak tekak aku baru la geti nak mentelaah kan.. abang lak sibuk baca Tauhid and Feqah, minggu ni ujian Sekolah agamanya.

Orange 11...



i purposely asked for my fav number 11, y? u figure it out!

korang rasa aku pegang ke hips memasing tu? lalalalala...



Red Dress...



malam af aritu, ada peserta dia pakai red dress kan. sekalik bagai kukenal saja dress itu...sebabnya aku mmg dah aim ngan dress ni, nak beli anytime soon.... sapa nama peserta AF6 ni yang pakai, haruslah x kuasa nak tau. aku kenal akak Tok Ti jer ....




sapa2 yang ada dapat Isetan nya magazine, cuba korang belek, sama kan kan kan? namanya Chiffon Pleated Dress...

Orange VS Green...



Do you know her?

Orange VS Green = Orange lah menang

She is actually my fren in Tower's office, famous as Being Normal in the blogging world! anak sedagha MB yang baru naik takhta from one of the state tuh!!!

ada masalah air, tol? carik dia...carik MB tu! hiksss

sorry babe, team lu kalah gak kat tangan team lua..


Sunday, March 23, 2008

Girls nite...




girls nite! gitu lah abang dah tido sok nak sekolah pepagi kan, yang kecik ni jangan araplah nak masuk tidur yet. so mom and daughter dok memain lam bilik. part ni dia suh aku amik gambo dia ngah berdoa...




ni part happy go lucky nya lah...



aku sebenarnya ngah sakitpala, so dia ngan rajinnya memicit pala maknya...ngan mata2 aku dipicitnya budak kecik ni...



tak ckp tu diapeluknya aku sekuat2 tenaga badan. kitorg ni sebenarnya dah kena halau dek daddynya dok lam bilik. bapaknya dok layan bola kat hall. ater..kalo bola jer jgn arapla kitorg dpt tengok tv kat depan tu, baik anak baik mak.



jumpa lak red sunglasses dia yang cantik tuh, haruslah budak kecik pose cantikkan..



wah gitu..kelas ko kan

dah cam uncle fairuz reporter ko nye aksi jer...mr reporter adik kak bedah kak nam ko rindukan ko lah..bila lah korang nak jumpa kan. dia suh aku tepon ko, dia nak cakap tp dah kol 11 lebih tak kuasa la akak nak tepon kang ganggu orang jer...

banyak pending entries nak post but sok2 je lah ye...

hujan lebat geruh berdentum, ai nak tido lu yer..

nite nite.






Syoknya Sunday...




My sister Nana came wt her family...so kitorg lunch reramai, barulah meriah gitu kan. They left lepas makan..lepas godek akak dia nye koleksi dvds. aku lak mata x leh bukak bila jam almost turn to 2pm, hah sudahnya aku tidoq sampai kol 6ptg. gila lama seiiii...

and rupanya Sirman pun tido petang gak lepas kapurkan kasut budak2. aku bangun pun tengok dema dah takde, they went down for swimming..

aku mmg malas le nak turun kat pool tu kalo bapaknya ada, lgpun sunday petang2 ni biasanya aku abihkan masa ngomeh kain baju depa.

malas nak tuko baju sopan keluar rumah pun ye gak, i just love sunday and tomorrow another monday.... nothing special for this monday, but something special is going to happend this week.

hiks..

x sabarnya!

The Girls and the boys...


kononnya nak menyambut le mak merah dapat 3rd placing for futsal, dinner tonite is brought from satay BP, Bandar Tun Razak huhuuuu....bukan my fav pun, tp aku makan le jugak 2,3 cucuk... aku malas nak keluarlah, selain nak layan af, kononnya lah sudahnya melayan cerekarama. lgpun dah dapat agak kaki aku mesti ada light2 minor injury after having half day futsal at Ampang Sports Planet.


sambil2 layan berita aku saje main2 gatal rambut aku buat tocang lekat. Gift ikat rambut ni aku dapat sama gak ngan gift main chess. bukan terus pandai tapi masa kekecik dulu aku kalo dah suka sesatu tu aku belajarlah sampai aku tau camne nak buat sendiri. Dahtu kalo maknya melawa sama, dah tentu anaknya pun sibuk nak tiru gaya mak kan..

ni hasil utk rambut gegirl....panjang dah rambut dia but x sepanjang anak umi mia...itu tokleh nak challenge lah. tp rambut gegirl ni kira lambat lah panjang. the boys buat hapa lak?

Abang dok surfing internet wt Daddy, sat nite remote control tv, kuasa di tanganku....


Ihsan TV3...


On Saturday nite, aku mmg follower AF jugaklah...but aku x kuasa nak study and buat rumusan AF. malas lah. so bila tengok AF6 first concert, haduhai, gila bosan. kenapa ye AF nye participants x sekancung Malaysian Idol?

Apa kes AC Mizal tak best gila jadi presenter AF hah? aku bosan la ngan dia tu.



so kejap2 aku layan la tengok majalah 3, tup2 nampak gazet cerekarama yang macam best lah pulak. so aku pun layan, gegirl mmg suka tengok citer melayu maklum ler dok ngan neneknya of cos lah terpengaruh...cite kat astro tu, ala awani, indon, kirana aku x tau lah, dia mmg handal. so sambil tengok tu abang yang tak minat tu pun bley layan gak sama...

for 2 hours watching the movie, dedua berkepit ngan aku...



bapaknya pun terpaksa join tengok sama tapi x kuasa nak menyempit ngan kitorg. kejenya ngamik gambar jer.. Inilah cerita yang kami tengok. Ihsan namanya. Very sad story. Citer ala2 anak tanggang gitu, dapat jadi kaya, lawyer, dapat bini anak orang kaya mulalah lupakan mak bapak. sampai halau mak nye sendiri dr umah dari datang nikah kawinnya. sian sangat...



sebenarnya menonton cerita begini mmg bagus, anak2 aku menangis tersedu2, kitorg 3 menitik2 air mata, sirman tersengih2 jer tengok 3 beranak ni dok melalak x hengat. kalau korang tengok, mmg tau lah tahap mana sedihnya anak x mengenang budi ni. sampai mak dia mati pun dia x sempat nak mintak maaf. in fact dia mati dalam keadaan yang sungguh daif di sisi jenazah ibunya.

mau nya lagi anak2 aku x meraung. syahdu sangat. sambil2 tengok tu aku dok cakap lah kalau buat mummy macam tu ha nanti jadi gitu, tengok tu dia x sayang mummy dia, sian mummy dia sick, sian daddy dia..bla bla bla..pakai main dalamn sket gitu kan..


kesian abang, bengkak mata hidung nangis sedu sedan. he keeps saying, abang x nak mummy die, abang nak mummy ada ngan abang jer. aduh tak syahdu ko dengo anak bujang ko cakap gitu.



budak ni bukan tidur, tapi sama le baru lepas nangis sedu sedan. dia x ckp banyak but dok habak, gegirl loves mummy so muchhhhhhh!!!

Sedih sangatlah cerita tu, memang ada logiknya cerita ni, and jalan cerita dia pun budak2 paham... Berbaloi aku x layan AF, tang c/rama iklan jer aku bukak af, banyak pekdah layan c/rama yang menginsafkan kita.





Saturday, March 22, 2008

Orange Futsal...




The whole bunch of my Orange Team...I have 7 players for the ladies, cukup2 utk substitute 2 players. We met Blue, Red and Green. I look after my girls..



one of the hundreds of photos taken by my photographer, anak kecil salah seorang playerku. Sirman and kids x nak ikut, well Sirman yang tak nak ikut coz it s too long and it s too early, he didnt want to wake up early...



kan aku dah cakap sapa dok dalam rumah Merah mesti banyak ong nye lah...For ladies, Red Team is the champion but for their Men, dapat number last 5 gituk. hiks! Botak this one is for you :P

My Orange Team for both Men and Ladies got the 3rd placing. Well done girls and boys!! Aku ingatkan dapat number corot...huhuuu...



Lepas main wt 2 teams, a CFO from my merging company came to join us. Dengan badan dia yang fit, kelas uols, letak jer jadi defender. walalalallaa...ni jadikan group kami 8 orang.


But the sweet part is, we won 2 games kalah 2 games. The 2 games yang menang, 1 score VS Green was scored by my teammate, alah yang sepak hidung aku last year. kan kitorg satu team la ni. nak kenal mana satu dia. gambar atas nih, she s standing on my right facing you. cantik orangnya, budak muda lagi. we both are the strikers for ladies team.




Overall of the games, we got 3rd placing, even the men also pun dapat 3rd placing. But from the calculation that we got from the Organizer, we are standing for 2nd placing for Overall Futsal. Nice..



The big boss brought us to Ruz Aladdin for beriyani gam. Happy faces and lapar and kenyang for everyone... I really feel welcome here though sometimes, aku rasa jauh hati jugak coz i miss my old team. Tell the truth, i wasn't played all out sangat, i really tot that i dont have a good team, and some more cam terpaksa je kena main lam group Orange gitu. Hope this will recover soon since i have another 9 games to go...



mana lah aku bley makan sangat, ni ha pun x habis. bukannya selera aku but makan je lah mana yang larat masuk kat perut gitu kan... alhamdulillah.

i close this entry wt one email sent by my Captain to all staff of 2 merging companies:

The goals for the ladies team were scored by NSR for 1 goal and by Redmummy wt 3 goals.

Tiga goals mak scoreeeeeeee!!!mau x bangga, mak orang ada power enjut lagi!




Uhuuu...

just finished my futsal, baru pas mandi and aku nak tidoq!

what s the result for Orange Team?

hiks..

jap gi yer..

Gegirl the drama queen...



kesian makwe kecil ni, bapaknya marah dia, baru kuor suara garau terus meraung. dah kena marah ngan bf, maknye lah tempat dia mengadu. kubelai kupeluk kupujuk, sampai tertidur lena di pangkuan....

cuba ko test kuor suara marah dia sekali jer, huwaaaaaaaaaaa bunyiknya macam baby umur sebulan..hahahahhaha. Gegirl memang x leh kena marah, kena sket setakat merajuk tu kira light, paling sodih tengok dia meraung. alahai anak mak...

padahal pukul rata dia kena marah ngan apaknya adalah 1 berbanding mak nye 10. hiks....




Stupid idiot lalang...


u can say that i m quite a strong lady

but sometimes, bila my tears drop

itu sebab aku ni x keluarkan all in one go

but anw

kenapa aku benci lalang?

kerana lalang hidupnya makan di sini makan di sana

paham sendirilah..

so if i score any goals in my futsal later, that s one for each lalangs..

kalo x score, whoever that scores for me, also for each lalangs..


sirman, i nak shopping....big shopping please!!!

Friday, March 21, 2008

Futsal Meeting...




cantik blue tie ni ...



boleh tahan gak lah brandnya...



so anw, arini aku balik lambat lg dr menara pasal we had our final briefing wt all futsalers for men and ladies. dema ni sume ok takde le dema nak mengusik hati kecilku. ada benda lain yg mengecilkan hati ku, dahlah badan aku ni kecik kan...bukan budak2 futsal aku yang buat aku sedih arini, ada orang lain.

well guys, i m gonna have my futsal tournament trow, anda tidak dijemput datang pun..hiks. nanti la aku bagitau resultnya, i know my other 4,5 opponents are good, of cos lah kan, dah tentu aku pernah satu team wt dema, in fact berlawan sesama gak dulu. they know my weakness too. i hope to bring good number for my Orange Team, tapi melihat team kami yang tidak ada kecukupan kakitangan, haruslah we play till the max but expect jugak for ehem ehem. sodih mak nak nyebut.

trow's entry will be a bit late... unless sirman rajin nak publish kan the pending entries that i have.

arini pun sume entry dia yang publishkan.



:(

Diaorg tu kan suka sgt mengusik hati kecilku...

Sedihhhhh!

Later la aku citer, driving back home from menara now.

Sambutan Maulud Nabi...



today my son ada sambutan maulidul rasul kat sek agamanya. dari semalam dia reminded me that he has to wear baju melayu cantik. so depa berarak satu sekolah ke satu taman aku pun x tau, bila aku sampai this is already the final round.



abang bawak duit belanja, dah banyak kali bfast wt his daddy, so dad ajar dia detaily, yet kalo ngan aku, aku yg belikan hidangkan. tu le beza mak ngan bapak kan. bapak nya sume suh anak buat sendiri, kata sirman, kalo x sampai bila dia x tau. kata aku lak, biarlah aku buatkan kalo dah aku ada sama bfast... 2 suara 2 pendapat.



dia bukannya kira pun duit baki yang tok aji tu bagi. kadang2 aku tengok budak2 baya dia dah lebih matang dari anak aku sorang ni yang macam 6 taun jer lagi. but for sirman's perception lak, selagi awak mengendong dia kulu kilir selagi tu lah dia x leh nak berdiri matang...

bising je la sirman ni kan...ai ada sorang je tau anak lelaki. kalo ada 2,3 org lagi anak lelaki pun, sama gak aku buat, budak besar pun x leh besar dok mak mengekor.




mbe taun ni je lah aku mengekor abang...taun depan ikut rentak dia sendiri la, he should be fine by year 2 already, kotlah kan. ada gak sirman ckp, menyampah gamaknya kawan2 abang, mak ko ni asik datang jer bfast ngan ko. agaknya lah...

dulik!

aku tak tunggu lama pun, dia ngah makan lagi aku challo, i hv to be a pick up despatch for menara tower menara today...