Monday, March 24, 2008

Gegirl's room...



aku risau si fifin helper aku tu benti jer kalo gini ari2 keje anak2 aku buat lam bilik gegirl. dalam seminggu adalah 3,4 kali dema kapal karamkan bilik ni, so 3,4 kali gak lah fifin mengemas. tapi sunday bangun dr tido petang, aku hangin x hengat...masa ni anak2 ngah swimming ngan bapaknya...


bilik ni mmg x de cabinets yet, saje aku x penuhkan coz sementelah gegirl masih tido ngan kami. this room penuh ngan toys, and layan ps2 pun kat sini. cuma lately ni fifin suh aku beli wardrobe baru coz kain baju aku dah membuak2, bilik belakang tu dah penuh, main room lagilah penuh.



before budak2 balik dari swimming aku almost siap mengemas, dedua jeling je tengok 3 bags toys diorg yang aku dah put aside to be thrown away. mana berani diorg nak tegur coz aku berdas2 potpet sambil kemas kan. dah tau diorg punya salah, sepahkan toys tapi x nak clean up.


mulalah aku nye ayat2 ala2 lam cerekarama Ihsan TV3 tu keluar, ni yang aku main blackmail segala...


si kecik tu mencicit amik bag, capai buku...main kaler2. bila dah keluar anak tekak aku baru la geti nak mentelaah kan.. abang lak sibuk baca Tauhid and Feqah, minggu ni ujian Sekolah agamanya.

10 comments:

tinker said...

hehhe
tuhla budak kecik ni
kemas sepoloah kali.. sebalas kali dia buat sepah..
ehehe..
tapi k red exercise di ptg2 hari..
hehehe

Umi Mia said...

hahaha....biasalah tu...tapi Mia pulak, kalau dia tau bapak dia nak balik keje dia sendiri mencicit kemas mainan...sebab umi dia baik hati..kalau sepah kemaskan lagi..bapak dia kalau sepah straight buang dlm dustbin...

Beruang Madu said...

dah dah dah...kalau aku masa bebudak tu takder ler toy toy ni... tapi tak pernahnya ada rumah.. pantang lepa jer ke sungai ler, pantang lepa jer ke bukit ler ngan kengkawan... suka explore yg bukan bukan.. pernah masuk hutan pas tu dah malam baru balik dan dapat award dari arwah mak aku.... berbilai2 kat belakang

Miss Nazla said...

kakkk. entry bwh tu ade pasal ikat tocang gitu tu. cmne nak wat? tocang bese dah reti dah. tocang lekat akak tu

AbBy@Mamicanatic said...

cam bilik saya jer, cuma bezanya bukan toys tapi magazine n makeup n clothes, ahehehhehe

sweethOneY said...

ha tu dia..
bile mummy mengamuk..

hehe

Red Mummy said...

tinker - sok2 nak buang lagi, byk lg toys dema akak aim nak kasi kuor dr umah tu

rose - kita terbalik la pulak ye, bapaknya x kan kemaskan tp mak nye gakyg kena kemaskan or buangkan..bapaknya tengok jer..tu yg akuhangin je

bang bear - sama le kita zaman dedulu, org mesekin cam aku ni mana ada toys ni bagai bang oi

nazla - nnt la akak buat entry ajar buat tocang lipan tu yer, sabarr

abby - itu bilik maknya yg penuh make up baju bagai

honey - mmg aku ngamuk sume melompat takut

cHiQuE CoMeL said...

ehhh gegirl kidal yeak...

darling8tabby said...

sama la cam my kids...main pandai..sepah pandai..bila i suruh kemas ..my eldest bole cakap MAMA, MAMA INGAT AZREEN NI PEMBANTU MAMA KER? sakit hati tak? rasa macam nak piat2 je telinga dia..

sazlishaliza said...

a'a geram kan tengok menan sepah2 tu....klu saya pun kak buang je...senyap la dorang nanti...kejammmmmnyerrrr