Sunday, March 23, 2008

Ihsan TV3...


On Saturday nite, aku mmg follower AF jugaklah...but aku x kuasa nak study and buat rumusan AF. malas lah. so bila tengok AF6 first concert, haduhai, gila bosan. kenapa ye AF nye participants x sekancung Malaysian Idol?

Apa kes AC Mizal tak best gila jadi presenter AF hah? aku bosan la ngan dia tu.



so kejap2 aku layan la tengok majalah 3, tup2 nampak gazet cerekarama yang macam best lah pulak. so aku pun layan, gegirl mmg suka tengok citer melayu maklum ler dok ngan neneknya of cos lah terpengaruh...cite kat astro tu, ala awani, indon, kirana aku x tau lah, dia mmg handal. so sambil tengok tu abang yang tak minat tu pun bley layan gak sama...

for 2 hours watching the movie, dedua berkepit ngan aku...



bapaknya pun terpaksa join tengok sama tapi x kuasa nak menyempit ngan kitorg. kejenya ngamik gambar jer.. Inilah cerita yang kami tengok. Ihsan namanya. Very sad story. Citer ala2 anak tanggang gitu, dapat jadi kaya, lawyer, dapat bini anak orang kaya mulalah lupakan mak bapak. sampai halau mak nye sendiri dr umah dari datang nikah kawinnya. sian sangat...



sebenarnya menonton cerita begini mmg bagus, anak2 aku menangis tersedu2, kitorg 3 menitik2 air mata, sirman tersengih2 jer tengok 3 beranak ni dok melalak x hengat. kalau korang tengok, mmg tau lah tahap mana sedihnya anak x mengenang budi ni. sampai mak dia mati pun dia x sempat nak mintak maaf. in fact dia mati dalam keadaan yang sungguh daif di sisi jenazah ibunya.

mau nya lagi anak2 aku x meraung. syahdu sangat. sambil2 tengok tu aku dok cakap lah kalau buat mummy macam tu ha nanti jadi gitu, tengok tu dia x sayang mummy dia, sian mummy dia sick, sian daddy dia..bla bla bla..pakai main dalamn sket gitu kan..


kesian abang, bengkak mata hidung nangis sedu sedan. he keeps saying, abang x nak mummy die, abang nak mummy ada ngan abang jer. aduh tak syahdu ko dengo anak bujang ko cakap gitu.



budak ni bukan tidur, tapi sama le baru lepas nangis sedu sedan. dia x ckp banyak but dok habak, gegirl loves mummy so muchhhhhhh!!!

Sedih sangatlah cerita tu, memang ada logiknya cerita ni, and jalan cerita dia pun budak2 paham... Berbaloi aku x layan AF, tang c/rama iklan jer aku bukak af, banyak pekdah layan c/rama yang menginsafkan kita.





19 comments:

one love said...

akak, saya rasa sayu baca cite akak kali nie, sebab the way ur children reacted. hmmm... hepi kan, anak2 ckp macam tu dengan kita? baguslah... semoga akak dengan anak2 dan suami bahagia sentiasa, amin! saya doa seikhlas hati sebab saya rasa lapang dada dengan anak2 akak dan saya doakan anak saya yang masih kecik tu menyayangi saya sebagaimana seorang anak menyayangi ibu dan bapanya!

good job! as a mother...

(sy tambah sedih sebab dhani ada di perak dengan grandparents dia. while looking at ur pics dengan ur children, sy jadi...arghhh tambah rindu!!!)

ak_0143 said...

huhuhu kak...
tgk gak citer tuh td...
tapi separuh je... sbb macam dah tau ending dia cmna...
tak salah tuh dr kisah benar...
so leh agak la ending dia...
bagos gak tgk td...
insaf jap!
hehe

again, napa tak letak gambar mummynya... tah2 bengkak idong nanges gak!
ni mesti sirman ada tgkp, tapi tak nak upload kan!
huhu

Miss Nazla said...

hadoi kak red,
bukan je bosan. dah tahap mmg tuka cenel dah. mak yg fanatik af, pengkritik tetap kat umah pun tuka cite cerekarama. tatau la nak kata ape dah. harap2 berubah la 2nd concert

darling elle said...

kalau aku tahu aku tengok cerekarama jea...tapi bosan tengok drama melayu nie...nanti aku dah boleh agak jalan cerita dia...dari tengok cerita tue baik baca buku cerita Ramlee Awang Murshid...suspen pun suspen gak!

- isyairariah - said...

Sy stuju ngan kak red...crita c/rama mlm td mmg sedih...sayu hati tgk sikap anak yg tidak mengenang jasa kedua orang tuanya...luckily kak red watched it with ur family..at least anak2 akan tahu pengajaran crita ni n will not do d same thing as d main actor did 2 his mom...

insyaallah...satu hari nnt abang n gegirl akan jaga kak red n abg sirman hingga akhir hayat dan x akan lupakan jasa kedua org tua mereka... amin...

JD-Kiss said...

urm..kakred..sy pun byk gak dgr cter..AF6 x menyengat langsung..sbb bkn aznil..gile x best.. :)

wah..syahdunye cter anak beranak ni..menginsafkan.. :)

muin said...

Aku tgk citer tu smlm kak, sebak je tahan...takot kantoi ngn bdk2 umh nangis..hikss.., hv a gud day

ad said...

tu kira psikologi yg bagus tu tuk budak2..tp yg herannya,dgn mak2 dia sekali menitik air mata..hehehe..

harap2 sempat la tgk bila wat siaran ulangan lagi

POISON32 said...

YE LA SIS RED..I WATCHED IT TOO LAST NITE..WIT MY MUM,DAD N MY 2 YEARS OLD DAUGHTER...THE FUNNY THING IS MY DAD PULAK YG TERASA LBH SIAP NAK GI JUMPA MAK DIA PTG NI...
HEHEHE...
I PUN BYK GAK TERASA...TAPI EGO KAN I STILL TAK MINTAK MAAF KAT MY MUM...(TERUK KAN I NI)...
BUT MY DAUGHTER TAU SOMETHING WAS WRONG IN THE MOVIE..DIA SIAP CKP"TAT UNCLE..VERY NAUGHTY UNCLE..I BEAT U THEN U KNOW"
HAHAHAH....KAMI DIAM JE...EVEN CHILDREN KNOWS KAN SIS RED...
UR CHILDREN REALLY LOVES U SO MUCH...

Ayu said...

kak red..

i am totally aggree wit u on how dissappointed it is IF i had choosen to watch AF.. :P

tunggu lah later2.. kot2 ade yg best...

anyways, watched Ihsan jugak.. mmg menginsafkan.. both my nephew & niece pun meleleh...

cerita tu mmg best la kak.. hope ade banyak lagi cerita2 mcm tu untuk terus mengingatkan kita yg mudah sangat terlupa ni kan?

take care kak... stay diva!


p/s: congrats on futsal!

Mrs. Sheikh said...

ihsan ni nak masuk pencalonan A. Skrin nanti..
mmg touching habiss.. menyentuh hati...pelakon seme best2..
terutama si kontrol macho si zafrul..:P

akak...citer2 gini harus dijadikan teladan...


p/s: yehaa...mmg AC hampeh karat!!
tak best...

Overrated Dentisz in Town said...

isk isk isk!

redlovertoo said...

tgk af da nak sampai pengujung....sbbnye...balik lambat....tapi ac mizal tu mmg cekadak ahmpeh bapak yg hamat buhsannye!!!! penonton studio pun ala2 tak nak tepuk tgn je....

sedangkan af je dah penghujung....confirm la tak dpt tgk drama tv3 tu....agak2 ade tak kat .com die nih...moh riki la....

tinker said...

kak red,
dr dulu sy cuba buat..
x berjaya..
mmg suke sgt nak buat..
yg basic tuh pon fail nak buat dkt rambut sendri..ehehe..
maybe my rambut yg x best kot..

sweethOneY said...

syahdunya anak beranak sama2 nangis..
bagus gak tgk cite melayu ni, wpon kdg2 kte dah boleh agak ending dia..tp ape salahnya buat pengajaran :)

Red Mummy said...

utk aku yang jaranggggggg tengok citer melayu bila dapat tengok, sungguh valuable lak rasanya.

sampai la ni asal aku panggil dema kalo x jalan gak, aku mula lah blackmail, mummy nak jadi cam citer drama tu lah

ha melompat la dema bangun

one love said...

hahahhahahahahahaha! idea blackmail yang mulia...

one love said...

hahahhahahahahahaha! idea blackmail yang mulia...

sweethOneY said...

haha
pandai kak red ugut dorang :P