Wednesday, March 19, 2008

Afternoon wt little girl...




1803200856361.jpg


cik adik kecik pulang dari sekolah, x nak bukak baju sock terus selongkar buku sekolah. bukan nak buat hwork but nak padam semua ala2 memacam yang dia conteng lam buku kerja nya. kesnya she s been warned by her loushi coz dia dok conteng segala bagai lam tu, hwork yang cikgu x suruh buat pun habis satu buku dia siapkan...


1803200856331.jpg

bersungguh2 si kecil memadam sampai lenguh2 tangan dia...aku lak yang ngah on MC layan tv berehat la apa lagik, namanya on medical leave kan...

1803200856451.jpg

bila dia bising penat memadam, dia suh aku padamkan. dah tentu lah mak nya x kuasa. so dia pun mula la engine merajuknya...aku cakap gegirl buat salah, gegirl kena betulkan...

1803200856371.jpg

ha muncung tu, citer tv yang dia x suka pun dia leh tengok asal tunjuk protest bengang ngan maknya...mak snap gambo ko lagi best girl.


1803200856461.jpg

aku tengok x jalan gak budak ni, aku suh dia amik napas, pi mandi makan get a fresh body....kena la ngayat sket ngan awek ni..

pas dah ok balik mood dia, she continues her memadam memacam yang dia dah conteng...itupun ngan syarat DVD cartoon bukak depan mata.


this is how i spent my MC day wt my one little diva. dia pun ada tlg urutkan kaki ibunya tp sbb maknya pakai 'costume' yang tak manis ditempek di blog, i dont dare to show it to you lah.

Nantilah ye aku pose cantik ngan kimono korean dress yang shah beruang madu bagi tu...very red red kembang bawah.


7 comments:

linda said...

ohohoh... sofa meghah, carpet meghah, baju gegirl meghah, bekas kechik mende ape ntah pun meghah... isk isk isk... heheh

poison32 said...

kesian gegirl...she looks cute muncung gitu..heheheh.....

Beruang Madu said...

eh yer lah.. tak tengok lagi ko pakai kimono tu... gi lah pakai... tanak pulak dah beli tetiba ko pakai macam khemah pulak...harunya... dah streika ker??

ita.itu said...

abis ko nyer karpet penuh dgn eraser dia punye habuk ek...sib baik ada neng..muahaha

Umi Mia said...

hehe..kalau Mia mmg bab memadam ni fail....sampai nak terkoyak buku nak memadam...pastu kalau dia nampak eraser dia tinggal kontot..kita lak yg dimarahnya..ini sudah tidak adil!

Red Mummy said...

linda = akak merah pun namanya kan, i carry my name for a reason

poison = cute ek? korang puji lg cute lagi le dia muncung

bang - nnt aku pakai aku snap yer...mesti pakai nyer heheheheh, specially bila org datang kelam kabut aku carik baju nak tutup2 hahahahahhahah

ta - tu gunanya ada fifin

rose - tu lah budak2 baya dema ni byk halllllll sesangatt

JD-Kiss said...

alaa..cian gegirl.

nape mak dia xnak nolong ni?uishh.. :)