Tuesday, March 25, 2008

Momento...



i have a story to tell you today.

aku kenal sorang ni. dia ni kononnya seopis la ngan aku. Kita jumpa just hi hi gitu jer. tak penah pun nak kenal and get to know each other. never have the intention.


so satu hari dia terbaca blog aku, she reads from the first entry sampai ke domain aku sampai ke sini sumenya dah dia khatam. but we still keep silence to each other. aku x tau pun dia baca blog aku. till one day she came to me and express her feeling.



first before dia baca blog aku, dia kenal aku as Diva in my old division. I m so outspoken. betul tu. tapi kadang2 dia menyampah ngan aku. Oh ye? hehehehehehe, x pek nak nolong dor... dia tau aku a mother, tp dia ingat aku ni hanya carry the mother's title without doing any responsibilities (ops...ai rasa nak carut lak).



apart of that, dia ingat aku ni minah clubbing. ngan gaya sophisticated aku ke opis, ngan gaya sombong and gaya cam ala2 melepak lepas waktu kerja.



tapi lepas dia baca blog aku, dia rasa dia made a big mistake. satu pasal ingat aku ni seperti yang dia ingat kat atas2 tu. satu lagi dia judge aku dari apa yang mata kasar dia nampak. and so so on.



well man. lepas dia baca blog aku, dia dah jadi kenal ngan aku more deeply. apa yang aku pakai itu hanya gaya di opis, lepas keje no clubbing, ko hengat aku ni hapa? she knows that i m responsible mother, ada ke orang yang jadi mak sebagai title jer?



ok geng, mbe ramai antara ko yang ingat u kenal sipolan2 coz dia tu opismate ko, tapi ko kenal ke siapa dia sebenarnya. belakang tadbir hidupnya. tau ke aku berlari balik seharian nak menjemput anak sekolah (so ai clubbing kat sekolah anak ai!)..



to my readers, ada orang kata aku garang. garang ek? aku tegas. in terms of kerja dalam bekerja aku mmg tegas, garang dengan kuasa veto sebagai mak ye mungkin. garang juga ngan adik2 masa depa kekecik dulu. garang and tegas lain juga sifat maknanya.



kerana ketegasan aku mmg ramai yang takut nak bagi komen kat sini, lebih rela jadi silent reader. beribu2 membaca blog aku ni kan tapi tetap gak takut ngan aku. nak hantar email pun siap ada mohon sembah segala. kenapa ler gitu jadiknya.



x penah lagi aku makan orang, x penah lagi ada orang kena hamun unlike some ppl yang deserve to be treated that way, u know la kan. aku x kan mengamuk kalo x de puncanya, kalo dah macam hanjeng pangai lam blog aku, harus lah aku memaki ko, u just saje nak mencabar hak aku kenapa kan...mana2 orang pun, kalo ko x usik kain dia, orang x melenting. enaf wt that. aku dah melalui zaman sakit hati di dunia blogging ni, zaman ditindas, zaman dikhianati, zaman dianiya, zaman yang menjadi talam dua muka, zaman si polan2 menjadi lalang, zaman lalat yang semakin hilang... zaman berzaman. jadi aku tersangat lebih berhati-hati...



peace darling...peace. take it ez. aku bukan tok ti, bukan celebrity. do not put high expectation on me, at the end aku bukan milik korang, aku ni berlaki, hak anak2 aku...ada family. stay tune as my blog reader. limit yourself.




17 comments:

redlovertoo said...

peace kak red ....peace...

budleee said...

heh heh...


sy pun ingat kak ni garang.. :D

tapi sy tak kisah... ada singa di rumah yg bergelar ayah.. yg terkenal dgn kegarangan dia :p

Reen said...

hi kak red...
lama dah tak leave any comments..
hehe tue lar ada pepatah inggeris mengatakan "dont judge a book by its cover" :)
saya slalu kagum mcm mana akak bleh juggle life akak..
hope that one day i can be like you bleh manage masa dengan sebaik2nya. :)

Umi Mia said...

sape cakap kak red ni susah nak dekat...very d'peramah...kalau kena gaya..takder salahnya nak kenal...kan kak red kan...

Being Normal said...

k red - work wise, sometimes we do argue kan, but i keep telling people you are a great fren...and i don't listen to people as i felt i know u better

linda said...

salam sis,

yeah, this blog makes me rasa tak sabau nak ada happy family, ada suami n anak2 gitu.... to be frank, linda lebih seronok if akak up story abt anak2 n suami compared to story lain... heheh

kak red did inspired me to be a gud mom one day... InsyaAllah...

darling8tabby said...

tak kenal maka tak chenta kan red kan..heheh

Shopaholic Mama said...

Red, sindir I ke? I still remember when I first email you, I siap minta maaf ribuan dulu!!

ezlin said...

kenapa org slalu ingat kalu jadi mak x leh nak lawa2/gaya2 ye red? kalu lawa/bergaya then org ingat not a responsible mother?

yummy mummy

mummysyafie said...

kak red..terasa tau..kiter lah siap minta ampun segala bagai dalam email kak red dulu..

siap kacau kak red kat YM..huhuhuh..declare terus tau..

lily lotus said...

the truth is..
u're just who u're..
tak pretend nk jd someone else..
tak hipokrit lah yg penting..
keep up kak red..mcm AF plak

Nadh said...

LOL!!!

Kak Red, garang? Err maybe kot. Haha! Frankly speaking kak red, mase bloggers idol tu dulu, nadh seram sejuk nak approach you! Haha! But it was you who made the first move... And from then ohhh... my kak red! :p

[Ooops, limit myself. Sorry sorry. :p]

Apapepun, I lap u my dear sister. :)

To silent readers out there, kak red tak makan orang okay. Dia cuma bambu orang je. Haha! :p

tinker said...

huhu...
i've read ur blog quite for sometimes...
tapi x pernah la rasa kak red ni camtuh..
rasa nak kenal rapat ade..
insyaAllah when d times comes.. kan kak red kan..
ehehe perasan..
biasela manusia ni suke judge org from their outer part..
deep down inside nobody know ourself better than our family..
we love u!

The Pisces Man said...

Lompat si katak lompat, lompat... hehe.. gurau jer ye kak red, or should I address u as plain red, I mean just red, i mean red?

Ari tu secara tak sengaja, we met the first time.. ingat tak? like i said, in person, u look cam gadis ayu ajer, cam perempuan melayu ke 12 juta terakhir aja, hahahahaha...

nasazfrog... said...

halu red mummy.... :) peace

sweethOneY said...

never judge a book by its cover kan..

kdg2 orang tak kenal lg kte, tp dia dh x ske kat kte..
nk wat cane kan..

oh yer..
lagi satu..

"if u judge ppl,u hv no time to love them"

:P

hehe

freakmie said...

relaks sis..jangan marah2..heheheh