Sunday, September 02, 2007

Lalat from Ukay Heights...

some ppl were asking me how did i managed to track down the lalat. one simple thing, i have all the site tracking.

from there, aku tangkap sekor sekor. but yang sekor akak dapat ni mmg dah lama aku peratikan, since dia mengaco idup aku sekeluarga...




but leceh la check2 pakai site tracking nih...batpe nak susahkan diri.


coz for this type of lalat, aku amik cara yang paling le senang gilos. Remember I used to be a PA to a Minister few yrs ago, it s not that hard my dear. I keep this lalat's record since Feb. But i didnt take any action, coz i gave this bitch a chance to bersyukur yang the Red Diva didnt hunt her down. Tapi kau x pernah serik-serik kan?



I made one phone call, x sampai 10 seconds - everything are in my mailbox. Cool right?


Bodohnya dia bila dia ingat the Red Diva ni knows nothing bout the world 's technology. Kan aku dah cakap, orang2 aku ramai....selain dr Sirman yang bersusah payah, I have few other bloggers yang standing next to me. I love them so much, thank you my frens - korang tau sapa korang.



Korang nak tengok muka hanyir si ugly lalat ni ke? eeweuuuuuuuuuu... muntah la nak letak kat sini. But nanti kalo sirman suh letak gak, akak letak lah ye. Memang semangat ni nak letak, but blog aku wangi la...how about I pass this lalat's photo to some of you, and u guys tempek je kat blog korang...best tak? Sapa nak angkat ketiak?




But then my almost 800 readers per day nanti x dapat tengok muka si hanyir ni lak. How ek? To be fair, korang letak comments, bape ramai yg nak bape ramai yg x nak..hik.




I told you, aku dah warning ko, aku dah bagi ko pergi dengan aman last march tapi ko degil gakkan, ko nak gak kaco idup aku sefamily.


I m so serious about this, to all of you, to know this lalat:


1. 25 years old, x lawa langsung, berjerawat, hitam legam and katik kira kalo tengok tapak kaki korang lagi cun lah .


2. Keje kat Shell Cyberjaya, SAP team, shift hour and driving a cheap car, some Kia Rio's car i guess, lupa lak nak snap gambo keter bughuk dia


3. Antara sms si lalat bila dia dah berkenan sangat ngan laki or boipren korang:


I like taken man, i dont mind if you have a wife, coz i really like you

Tolong jawab my phone calls, my sms, kalau u x nak I kacau u while u are at home (threatening!!!)

I miss you, i suka kat you, tolong la layan I


Tiap2 ari I ingatkan you, I dah in love ngan you

I nak sangat jumpa you, sejak I nampak you buat medical check up kat PJ's clinic aritu, I terus angau kat you

Walaupun you x nak layan I but I tau satu hari nanti you mesti nak kawan dengan I


and bla bla bla..


4. That lalat will disturb your husband while he is busy working, busy wt the family, this lalat will also call the husband's direct line, email him and send private message over internal msgs.


5. This lalat will follow the husband from the back, waiting at the lobby, to send the husband to the car. Gila x gila lalat ni korang judge sendiri.

Even laki ko cakap 'Leave me alone, i have a beautiful wife, lovely kids, i am happy wt what i have, pls dont disturb me, ko cari la laki lain, aku x suka dengan kau, aku x kan ada affair dengan engkau!!!! That s it, I will let my wife handles you, engkau perlu kenal sapa my Red Diva!!'


si bitchy tetap x geti2 nak p
aham gak nih...


aku sepatutnya amik tindakan to this lalat since Feb lagi, yet I didnt. So coz yesterday dia berani tepon the Red Diva buat harrasement again to me and my family, I displayed the pintu umah dia yang bughuk tuh...kau cabar aku lagi kan? u want more? Oh korang tau tak that lalat does read my blog!!! everyday siang malam pagi petang....sesuatuh kan??





sirman and the red diva are so ready to kick that bitch's ass. R you guys wt me? I m so ready, anytime!!!




To you the biggest horrible lalat - i expect an apology email comes to my mailbox anytime soon, u hv just missed the 24 hours, i m serious!!!


to commentator's nick Contest: i appreciate your view, i will keep yr comment only for sirman's and my view. appreciate it so much.








45 comments:

Nono said...

This is sick! Haha.. But it is so funny tho! Seriously that I couldnt believe with the existence of this kind of people. Really-really stupid.. Anyways, you dont have to layan her la I think. Biarkan lalat dengan kerja-kerja mereka. Hehe. Tu maksudnya awak HOT!!!!

Rickywan said...

Akak post jekk entri muko dio,
baru dia raso padah nyo, suko dengan laki org..muko x lawo, nk kacau laki org plak....

akak post tgk muko dio, bole aku pikiaq kejap, mcm mano aku nak ubahkan posisi muko dio nanti...

nak ubah macam mano, akak cakap jo, den ni ha yg buek kan....

Anonymous said...

kak red..im one of ur silent reader..baru start2 bace ur blog n khatam da sume entry..ur roxxx!!
ske bc ur life ngan fam..sweet sgt2..
kak red,jgn biakan lalat itu memusnahkan mood n life akak sekeluarga..bejuang abes-abesan!!!yezza!

p/s: i undi utk u post the pic of the lalat ..kasi fofulor..kot2 ade owng len bekenan kee..ahahaha..tp tidakkk mungkinnn..no..no..no..

this is azra's place said...

kak red, i know how it feels to have this kind of disturbance, been there done that, me org yg kena kaco, bukan yg mengaco eh....,sometimes being gentle does not help and you have to go to the extreme, that is when they learn!

so, you go girl, i support you from behind, lalat2 cam nih la kekadang makes the world go berserk, and harmony a mess!

power to kak red!!!!!

Yatie said...

Hidup kak red... hidup kak red

Nota kaki tgn: setuju sgt tunjuk jer muka dia.. hehe

Ziana said...

kak red...
kali nih br sy brani besuara..
slama nih sy just baca jek..and x komen pape..
tp kali nih sakit ati sgt ngan pompuan tuh..
budak kecit plak tuh..

eiii!!!

kak red...
nak join kick2 leh?
hehehehe

ps: i vote 4 publish muka dia!!!

sebol said...

1. mati2 aku ingatkan gambar pompuan pakai spek tu lalat.
cis bodo betul aku ni.

2. permohonan lalat tu untuk menyertai bluequil telah ditolak.

Aneesa said...

kak red..post post post la da picture...y bnyk lalat??means more than 1 person want ur hubby???wah i guess u are da lucky one...

Anonymous said...

would appreciate the picture Kak Red... Publish the picture..so that other readers/blogers can publish in their blog as well... with title - The Biatch Lalat :-)

Anonymous said...

me a silent reader....
publish je gambar dia...as a lesson and also as a warning.

Lily.Lulu. said...

sebol nih buat lawak ler. ampeh dot com sungguh !! :))baca komen dia, tergelak aku.

mummy .. u know that i'll always there for u no matter what :)

*vavih kegelapan si lalat tuh*

n Z r A said...

another silent reader stepping up =)
go kak red! sila2 publish photo supaya dpt menyelematkan bf2 serta hubby2 tersayang dari ancaman lalats

eiza said...

nk tgk lalat tu..hehe

Anonymous said...

kak red

i vote publish gambar.... pastu memasing readers akan mengecam suspek yg dimaksudkan

jadi bile tesempak kt alam nyata maka ramai2 akan mencemuh suspek sebab suke nau ngorat laki orang... dah lah org tak nak ko sebok ngorat jugak... tak gheti bahaso apo....??

go kak red go....!!

kami pembaca dn penyokong kak red akan berada di belakang kak red... sebab kak red kat depan... pastu kat sisi kak red dah ader abg sirman.. kami yg extra nie kt blakang je lah

hehe...!!


::redZ-Ziaf::

Jie said...

Letak je, ni kan blog peribadi ko kak red....bkn blog dia.

Kak...lawa gambar²tu...kalo posing bawah pokok nyork tepi bendang mcm pic kt blog aku tu...best tu.

Oppp...gambo lily ade sini?

Equilibrium said...

i wish i could b there with u rite now. U r strong enuf to face all these, that's why He gives u this kind of matter.
Be strong,dear akak. InsyaAllah, thing will b ok very soon. but don't play too hard with this kind of ppl,ibarat menarik rambut dlm tepung...(sila smbung sendiri pepatah ni)...but b wise. Biarkan dia meroyan sensorang, but u r happy kak.

with love (gosh..i miss u)
eq

Anonymous said...

hi kakred.. saya vote supaya kak letak pic lalat iteewww!!
buat malu org umo 25 jek la lalat tu! saya pun 25 gak.. tapi nak minat laki org...it's a NO NO!!!!

yaNa from Ipoh..

ps: sabar byk ye kak.. kita ada law.. klu kak tak dpt nak bendung..susah sgt.. amik jelah tindakan..

Anonymous said...

morning akak! ayu ni...erm nmpaknya lalat busuk tu dah melampo2 yek! org rasa baik tempek jek muka dia kat blog ni bila org dah tau dah kenal sape lalat busuk ni leh ler kejekan dia bior padan muka kompom pas ni tak senang idop silap2 nak kuar rmah pun tak brani pasal muka dah femes kat blog red diva dan kat blog2 yg lain! huhuhuhuhuh sukanyaa tgk! sokong akak! i always be wit u..see ya! muuaahhhhh

Anonymous said...

akak, post la gmbr lalat tu..nak ngk mukanye yg berjerawat iteww...

Aziana said...

k red..be strong ok..i know u r really2 vouge...interested gak nak tgk muka dia..since dah too many chances given ...apa lagi..publish la...

Anonymous said...

another silent reader from Spore pleads with you Redmummy - just paste it. in case the lalat comes to Spore, we all can standby
Ridsect, mortein, shelltox. takut-takut laki laki kita pulak dia nak hinggap.

You go girl,

Ann

tentangseseorang said...

publish,jer.... ehehehehe akak kan urat besi tulang dawai. eh eh terbalik. tulang besi urat dawai. belasah je dia cecukup.

ratu_601 said...

aa..ahh kak, tempek jek gambo betina gatal tak geti2 nak garuk tu. klau mmg tak tau malu masih nak ngaco idup akak gak. ambik jek tindakan tegas. saye sokong 101%. buat malu jantina jek!!!

p/s-kuatkan semangat

nor said...

kak red...simpati ngan kak red. Tapi lalats tue tak tau lagi akibatnya menganggu rumahtangga orang. Biar perang bermatian-matian kak red. Jangan ingat pompuan dah ada anak nie tak leh nak cat fight ker. Kalau nak mintak tlg leh jer. Kiter nie kat putrajaya, dekat je ngan cyberjaya. Nanti tumpang sekaki belasah pompuan giler camtu.

Life'sLikeThat said...

Kak RED... nak tengok gak gambor lalat tuh....

babyarisha said...

Kak, sonang jo'...email gmbr lalat tuh kt semua readers klu xnk tepek lam blog nie.wat nyomak jo ah!!
tp kn kak,ko kna fight.. ''fight 4 ur rite''. nnt cm adik ko nie..laki ku dh melepas jd suami org lain..ko pun tau kisah tuh!!so akak!!fight3!!!! aku sokong ko dr tepi..susah2 report jerk polis!! wat per ler nk kaco hidup org ek.. dia xde life ker???

mad.redo1 said...

dengan ini mad redo1 mencalonkan red mummy dimasukkan ke dalam bloggers idol 2008, red mummy versus lalat sebagai catfight paling top... menang jutaan votes... harusss...

hehehe...

Lily.Lulu. said...

oopsssssss .. kak jie. gambo lily dalam tuh ??

kalu gambonya cantik, siapakah photognya ??

kwang kwang kwang ~ lari topik. nanti kak red marah

*cabutsssssssss !!

Zana Sadri said...

publish je la kak red. ingatkan dlm sembilu kasih je ada org gini. dlm realiti pun ade ek. huhu..

meh la reramai kita kick itu org. huwawawawa...

(agaknye gurl tu gila laki org sgt sbb bf dia cenggitu kot. akakakaa)

moral : apa jua yg jadi pada diri sendiri sebaik2nya jgn dibuat kepada org lain. doa padaNya moga dia dpt balasan setimpalnya..

tapi.. kena publish gak kak red. alteast leh minor2 kutuk. :p

MyHeart said...

Oooho....sian kak red aku nih...tak habis² dengan gangguan lalat tu...lalat tu tak reti hinggap tempat lain agaknye....tempek jek muke lalat tu...lantak la dia...sape suh carik masalah dulu!!

rose said...

kak red,


saya yg jarang2 kasi komen nih, asik2 calll ntah sampai bila nk jumpa, :)

tapi nk gak akak tunjuk je gambo lalat tuh.....

bagi dia sentap sikitt :)

ada ke duk kacao u and ur beloved family.....


so ..silakan :)

Arin said...

Another silence reader dh bersuara...iye le kak red tunjukkan je le gambar lalat tuh..biar org tau siapa dia...

Anonymous said...

vote utk publish kan muke bughok lalat tuh...euuww..geli je!!

truanta said...

kak redz..
this is the first time i think i read bout the lalat...
and yet she so annoying..
goooshhh...naim menyampah nak baca..

btw..show la her face..
bia dia tau saper kak redz nih..
be right at ur back whatever it is..

ader hati plak nak memain ngan kak redz nih...cari nahas jer..

btw..aper motip gambor2 pelok2 tuuh...so sweet..hahaha!!..abgn ngan gegirl x dok jeles ker..hehehe

Umi Mia said...

Vote to show...as well...........

Anonymous said...

another silent reader fr australia voting to publish the lalat's pix in red diva's blog..you go sis!!

nAt aka nAtsumi said...

post la kat sini je kak...kan kan kan kan...

pu3nemo said...

kak,sy nk tau gak sape lalat tu???

Miss Nazla said...

vote to show the lalats. ekekekke

akak oi, wat baik pun tak gune dah. sms dia hamboih.

im with u kak,lets kick her ass ekekekekek

BicaraTeruna said...

Eh, am I missing something? I thought the lalat was a guy...

Hmm...

Jelly said...

tepek red tepek... aku memang geram dgn betina2 ske kat laki org neh.... mcm tadek jantan lain kat alam nie... syhooohhh p hang duk alam lain lak.... mangkuk hayun la..........

Red Mummy said...

ampun..x larat nak reply byk giler...

ikinzz said...

kasik kluar jer muka budak lalat tu mak merah...biar padan muka dier..biar satu dunia tahu muka b#$t%&a yg suka menngenyam ngan laki org..huh!! pantang betul aku ngan B#$in% cam tuh!!

Shah said...

Setuju dengan semua kat sini Kak Red. Let the world know sapa lalat tu. But make sure it's an empty post without any title or any words from you. Your readers will know & lalat tu tak boleh pegi report yang u memalukan dia or anything....

husna said...

kak red..dia kemaruk nak kawin kot.. ehh kak red.. teringin nak jumpe u laa..waaaa....