Sunday, September 16, 2007

The 2 husbands...





kepala aku pening sepusing2nya. aku x tido sepanjang ahad mlm pagi, wawa ngan lily dok melayan aku berym sampai depa pun dah pi yet aku dok cengang2 lagi depan pc.aku cuma dpt tido at 830am and woke up at 10 bila dema dah melompat dah mandi dah bersiap n the helper pun dah mula buat kerojer.

we went here and there. dr kol 11 kuor sampai kol 5 ptg, mcm2 tpt pi. yang aku nak citekan sini bukan apa yg dibeli n bukan tpt yg dituju. tp satu kejadian di depan mata pala aku yang boleh mengakibatkan pelbagai kejadian buruk lagi terjadi.




ada 2 kereta di parking area. satu keter A, satu keter B. Keter A bg signal nak masuk parking kosong di kanan. so keter B bagi signal nak msk parking keter ke kiri. Kereta A di dpn, bila tiba2 si isteri keter A menghalang keter B masuk. keter B tuju jugak, bukak tingkap apa masalah?

Isteri Kereta A: saya amik parking ni

Suami Ketera B: eh awak bagi signal ke kanan, so awak amik la parking kosong di kanan tu?

Isteri Kereta A: itu tadi, sbb patut amik yang kanan but dah kiri ni kosong kami nak amik yang nih

Suami Kereta B: Lah lain kali signal tu letak lah ke kiri bukan ke kanan

keadaan agak tegang

Suami Kereta B: oklah sy keluarkan keter saya, saya park kat belah kanan sana tu, suh la suami awak amik parking ni

baru nak kuor ...

Isteri Kereta A dah buat report kat laki dia yang ngah membengis and membaran dalam kereta

Hasilnya dia bunyikkan engine yg kuat sebagai tanda marah dan protest, terus msk ke parking kanan yet Kereta B dah mengalah nak bg parking tu.

you see the situation?

wpun terang2 kereta A salah dan kereta B mengalah dan tidak bersalah tetap kereta A yang ego sombong tinggi baran dan pembengis menidakkan hukum alam.

Melihat keadaan tersebut isteri kereta B jadi takut dan kecut. Mintak si suami alihkan saje keter ke tempat lain or leave the place. Tapi suami yang murka dengan kesombongan dan kebengisan kereta A dari tadi mengalah pun mula naik angin. berbondonglah anak beranak kuor ikut si suami dan si bapa, sehaluan lift ngan keter bengis A pulak tuh.




pendekkan citer, keluar dari lift, si kereta A yang pembengis sempat memaki hamun si kereta B sekeluarga.

The isteri of kereta B had a feeling that kereta A will do something to their car.

Pendekkan citer..her sense was right.

one long scracth using a key terang2 kat keter dema, keter si B.

They went to the polish car, the scratch sib baik boleh hilang. Luckily. Busuk hati betul sipolan itu.



Kenapalah:

1. kamu sudah terang2 salah mahu lagi membuat salah
2.kami tidak membalas tetapi kami mengalah memberi ruang pada anda wpun terang2 anda bersalah
3. tetapi org yg tidak bersalah anda taji jugak
4. kami x kan balas dendam tapi bak kata suami keter B - accident jahanam teruk la keter engkau nanti.
5. apapun suami2 sekalian, ingatlah orang tersayang - buang ego buang lah a bit harga diri utk yang tersayang.


Cerita berlaku dalam bulan Ramadhan, camne tu? hish! Cerita hanya utk dikenang dan sebagai peringatan. Roda itu bulat.

13 comments:

Ziana said...

x senonoh sungguh!
dah laa wat salah...
pi calaq kete org bakpe?
bunguks sungguh!!

sabaq kak red..sabaq..

Red Mummy said...

akak mmg le sabar tp sirman yg naik angin aku yg takut anak banak

aku takut org gila baran tu kuor parang je, sirman melawan kang lain jadi nye

eii takut takut.

Lily.Lulu. said...

masya-Allah masya-Allah ..
itu keluarga A hatinya busuk
ada salin number keta x ?
meh kita kasi cirit same die nanti


:D

Pyan said...

Dua-dua melayu ke? kalau Si A tu melayu memang tak menghayati bulan Ramadhan. Laki bini macam tu kita boleh bayangkan cara kehidupan keluarga mereka dan bagaimana anak-anak mereka membesar dengan persekitaran sebegitu.
memang patut Sirman marah dan saya pun marah.
Masih ramai lagi ye yang pentingkan diri sendiri.

mad.redo1 said...

hah! lenkali snap je gambo dorang, gambo keter dorang dan tempek kat memana yang patut...

kalu dah dua2 dapat parking, apokobondo nak bertokak lae...

kan?

Miss Nazla said...

it always happen. tp bab calar menyalar ni tak bes la. ade ke buat cmtu lak.

kdg2 kite ye ye jaga kete kite, tp kalo dah org nak calarkan gak, tah la nak ckp ape

Anonymous said...

Red,

understand yr frustration esp Sirman's. you should hv snap their car & the couple skali. then you email kat your frens aje & let them do the advertisement(just like the lalat case). maybe this couple just want or deserve this
media hype / publicity.

but memandangkan ni bulan ramadhan...........

Ann

Red Mummy said...

nak snap apanya dalam keadaan aku ngah takut...

org laki ni kalo angin lain. laki aku nye angin aku leh tau le tp yg sipolan tu mmg aku x leh nak control

anw as sirman said again, nnt depa dpt la balasah in cash!

Anonymous said...

kak red...where were u & family during the incident happened? u dok blkg kete2 tu ke...sampai kete tu kene calar pun u tau...anyways, kete A yg berjiwa lahanad tu mmg patut terima balasan...

Ceera said...

ish, aku yang hangin... bodoh piang sungguh orang2 yang berada di keta B, suami mau pun isteri, ada ke buat benda keji itu di bulan pose, adeh... sabor ajer la ye...

tukangtaip said...

Such ego inflates parking lots into battlegrounds.

Teruk la.

Red Mummy said...

cik anon - bcoz the kereta B sekeluarga r my family lorrr

ceero - i think u mean the kereta A right?

yes TT - ego ego bodoh sombong baran bengis!! u shud tgk muka suami kereta A mmg jenis samseng cari gaduh punya

Zana Sadri said...

aduh... bubulan posa duk 'tambah'pahala cenggitu. mmg bodoh kayu la tu..

tapi betul la kak ckp someone kat atas nie (lupa dah sapa) klau gini la gaya dia.. sah2 kite leh tau cemane anak2 dia nyer perangai or... ketakutan kot hidup anak2nyer.