Wednesday, September 12, 2007

Bersama Mak Merah - Sorotan 3





Email 1 - Markonah





Kak Red


I dalam cinta tiga segi. I bukan lalat, I ditipu oleh suami orang, dia cakap dia bachelor trang tang2 but he is not. Suami orang anak sorang. Memang hensem bergaya ada pulus. I memang dah jatuh cinta, dah 'bersama'. Dia memang nak jadikan I isteri keduanya. Tetapi isteri tua tak izinkan.


I dont mind if your readers nak mencemuh maki I, bukan uols kenal I pun, benda dah terjadi, I dah pun insaf, habis tu macamana masalah nak solve kalau boyfrend I asyik dengan telunjuk bini tua dia yang tak bagi I kahwin dengan dia. I ajak kahwin kat Siam, dia mengelat.


Macamana lagi I nak buat kak red?


****


Email 2 - Cik Dot


Hi Mak Merah...........

I suka sgt blog u tapi I tak tahu bg pendapat kat masalah tu nak reply nmc mana?

Pada masalah pertama yg br berhenti kerja tu kan I nak bantu dia tapi dia tak bg e-mails add dgn details dia nak cari kerja area mana so I cuma hrp dia bg details dia dkt e-mail ni
*****@yahoo.com (sila email Kak Red if u need to get her). Ok so dpt details dia boleh lah I bantu.


2. Satu lagi Mak Merah I nak minta tlg u advertisekan business I ni, I ada buat jual kain ela harga dia murah2 je,blous, tudung dgn kalau nak tempah kek,roti ,biskut dan puff utk any party -klu dpt sub pun ok kat kantin2,kilang mana2 jelah.


6 comments:

sebol said...

Untuk emel nombor 1:

Sila rujuk pakar runding yang lebih arif

Untuk emel nombor 2:
Sila klik pada n Reds, (n= integer)

Untuk pengiklanan , sila ken nuffnang atau advertlet, boleh iklan dan dipaparkan ke semua blog di Malaysia.

Anonymous said...

boring la topik BMM ni....

Red Mummy said...

anon - i m not going to shut down this program just coz it makes yr life bored.

it looks boring to u, but not to others, even ppl didnt give their comments, but some are giving their advises through my eamils which i forwarded to the sender yg anto masalah.

ada gak yg x bg komen, but they take note on the prob.

if it makes yr life so not interesting, i suggest u to read my other entries since i post at least 3,4 entries per day.

have a nice ramadhan anon.

teratakpermai said...

hi...saya la org yg berhenti keje tu...saya nak cari area KL kalo boleh...email saya booboo_panda@yahoo.com

anon...jgn la boring...at least blog ni leh menjadi perantara untuk kiter bercommunicate dan melebarkan network or perkenalan kiter...thanx kak red

Wawa said...

apa aku jadi pakar runding yg lebih arif lak ni?

sabau je lah aku.

nanti kang ada blog kedua jadi bersama cik wawa..takmo le.

Jie said...

Nak menyebuk komen email no 1 tu la..pasai segi² tu...mcm mana segi pun, tiga empat lima atau pun enam segi....bucu tiap sisi tu mesti bertemu juga!

Apa kakjie nk ckp sebenarnya ye.... maksudnya..... semua org ( @ segi) tu terlibat secara langsung dlm masalah ni. tiap segi tu akan mendakwa punya kepentingan dan selalunya kehendak dan kepentingan itu melebihi untuk diri sendiri..tak kiranya kita yg no berapa.

Untuk menjadi isteri yang bernombor ni , bahagia derita atau tercapai ke tidak matlamatnya tu bkn bergantung pd bilangan kedudukan kita, tp kekuatan dan kehendak lelaki tersebut. Kesungguhan dia....

Sorilah...kakjie nk ckp tapi kakjie tak pandai nk tulis...:D