Thursday, December 13, 2007

sabar ada batasnya!

all this while i never really bother about those lalats yg buat hal kat sini. lumrah dunia kan, manusia memang ada hasad dengki kianat. tak boleh nak cakap ape la kan... just deal with it. for me as simple as what comes around goes around!

but till this morning when she forwarded me one of the comments that make me wrote this entry!

the comment said something bad about me, yes me sirman aka ashterix, of cos about my bini, about our lifestyle and worst he/she leh cakap we all ni cam kafir laknatullah!!!

WTF! come on! that was way out of the limit guys! be careful with who you messing with...

aku rasa banyak kali dah bini aku cakap blog ni pasal our personal life. so tell me which part of it yang korang tak paham!!! yang korang nak sibuk apa pasal??? kalo tak suka baca boleh berambus! takde sapa paksa korang melepak kat sini!
what is your fucking problem???


so to lebai or whatever your name is and to lalats or anon yg carik pasal kat sini!!!
you guys better disappear cos you're no longer can hide. this time i'll make sure i find you all!


the hunt begins...

- sirman aka ashterix
http://ashterix.blogspot.com/

39 comments:

Rickywan said...

Sapa2 yg sokong kak red....jom kita pasang banner yg ada kat blog akak red kita ni, so biar kita semua sepakat membasmi lalat laknat ni...

Jom semua kawan2 kita sokong kak red kita & sirman....aka astherix..

cHiQuE CoMeL said...

hmmm kasik hantam ajer anon sumer tuh sirman!!! sibuk hal org pesal ek???!!! anon konfem ada masalah mental tuh!!!

chadachada said...

lalats hunting!!

good luck!

redlovertoo said...

bile encik suami dah bersuara......dr nuuun jauh diseberang.....sile lah angkat kaki lalats langaus semua nih.....

i dont really understand y we still have this kind of mentality...nama negara merdeka 50 tahun.....negara kemain maju nak banding yg lain....rupenye rakyat nye ade lg yg tak bersedia phisically n mentally...

kak red dah bg hari lalat....tak nak plak berdengung.....nak jugak meroyan tak tentu pasal....

owh...it is just time.....saya sokong mak merah dan kuarganye!!!!! berusahalah!!!! saya doakan kejayaan anda!!!! hapuskan lalat ini semua!!!

Miss Nazla said...

hah pelik ek. dah bg ari lalat sedunia tanak plak deme ni komen ke ape ke. tp bile dah diam2, ade lagik ke?

tak penat ke ek?

hunting begin. and yg susah sape? lalats tu juge. cmne?

ke diorang nak glemer ni? awat susah sgt nak paham ek? kalo suke, bace je la blog ni. kalo tak suke, jgn bace. dun even bother to click pun.

mcm sendiri carik masalah btol.

Nadhirah.Vox.Com said...

Oh, now I see.

It's about religion eh?

Oh no no no. U don't comment like this in blogs. A HELL NO.

Blogging standard etiquette - tak tau kah?

Yang tukang comment, u're definitely NOT MATURED to be in the blogging world.

Yang tukang comment, don't u think its a SIN for you to be doing this?

Think again, what is it that u hope to gain?

And I'm sure u read this too. And please note, Sirman is an IT specialist. U're messing with the wrong daddy. U can start digging ur own grave for now. :)

neomesuff said...

ignore is the best policy

Moonlite said...

go sirman.. fight 4 yr wife rights..
good luck..
take care akak red.. :)

zue said...

to those lalat2 kat luar sana...jgn look good pls n pls watch out yrself fist b4 judge org lain kafir laknatullah.....nobody perfect in this world.....manusia dijadikan semuanya sama..guna kan akal utk berfikir dan fikirkan dulu sebelum berkata2......kalau tak kena pada diri sendiri tak kemungkinan terkena pada anak or cucu n so on....wslm

mikaounik said...

oits lalat buat perr ko nak menyalak kat sini...

40 org duk kutuk ko..selamanya ko tak bahagia !!!

Anonymous said...

hello there Red Mummy...

i've been your silent reader nearly a year... everytime i read about the LALATZ... i tot.. ah org tu mcm takde keje... atau is juz a jealous freak...but when they are out of hand over the top..until the HUBBY have to intervene..i think this lalatz have to GO...

like neomesuff said.... IGNORE IS THE BEST POLICY...still it will eat u slowly... so im agree with MR.sirman dealing with this... good luck Mummy...

frm... CinDutt, kk...

Mrs.R a.k.a Emi said...

Kak Red...plz jgn shut down blog akak....set jek jd private.....
malas aa nak ckp pasal lalats a.k.a langau nih...
dah byk blog favourite saya jd mangsa menda2 mcm ni..

Jelly said...

HOI!!! GET A LIFE LA!!!!!!!!!!!

mie said...

hahahaaa...pdn muka ngan lalat2 semua......hurung la lg blog kak red nie nti sirman kurung korang.....

shida said...

hi kak red,

saya silent reader akak. lalat ni....bawak penyakit. so..kena la cepat2 dibasmikan. jgn mengalah. rumah kiter kiter punya suka la nak buat ape. takkan sbb lalat ni kiter nak pindah. gunakan segala kuasa yang ada sebagai tuan rumah utk menghalang lalat2 tak educated ni dari masuk umah kiter. eeeee gelinya kalau dah banyak sgt lalat ni. akak nak ke pemukul lalat. woooo kat umah mak kiter ada yang dari sarawak tu. besoooorr....sekali pap je dah mampos!!!

Princess Redbloodsnow said...

OIITTTT!!!!
Dah MELAMPAU dah geng2 LALAT TAHI tuh!!!

dorg neh kan mmg arr..

Aku sokong kak red n sirman n her family...

Sudah2 lah korg lalats neh dok dengki ngan org.. kak red sefamily x kaco hdup korg pown n she n her family dont even know or do sumthing bad u guys pun...come la.

I wanna be silent reader...JUST BE it!!! don't bother to be LALAT TAHI!!!

jgn kate blogs kak red yg hot nih di hurung dek LALAT TAHI, blogs aku yg x sebape tuh pown dorg dok hurung gak!!

Plz laaaa..GET A LIFE!!!

myasefia said...

kak red & abg sirman, sy mmg sgt2 tak fhm dgn spesis manusia2 cenggini. yg sibuk pasal hal orang, bzbodi dgn life orang lain. all this while pun rasa kak red byk sabar kan. i guess this is the right time untuk cari siapa lalats2 ittew...

Princess Redbloodsnow said...

Allahhh...penat2 aku bg komen ppjg tadik, bile nk publish...blogger error lak..bengangnyer akuuu!!!

xpe2..aku ringkaskan aje.

To LALATS => Get a LIFE n ur own IDENTITY!!!

CLEO said...

kak red i sokong sangat bila most readers u kat sini kata pls jgn private or tutup blog ni. blog u ni yg MUST i baca every morning sambil baca online news.

bawak bnyak bersabar yer kak red. mungkin ada hikmah dsebalik semua ni.

rynz said...

to sirman,

good luck...cari fly glue tu biar lalat tu terus lekat then tak leh blog hopping sana sini lagik dah...

Umi Mia said...

Once again....'the tribe has spoken' you go girl...and to sirman, carik jangan tak carik...lalatkan dia pulak....

Ziana said...

lalat nih dh melampau...
suke² jusdge org camtu..
dia tuh bagus sgt ke?


hope Sirman will find YOU lalats!

kakred and family...take care!

tentangseseorang said...

shutdown this blog, those lalats win. set private those lalats win.

buat bodo jer. kita pakat serang balik. saya cukup menyampah org yang konon-konon alim dok kata org kafir. i use to get one. tapi bila debat balik terdiam. so for those yang dok tuding jari kata orang lain kafir ask this to yourself

1. Ko mengucap 2 kalimah syahadah, do the person yg ko kata kafir tuh tak mengucap 2 kalimah syahadah?

2. tinggi sangatkah iman ko sampai boleh kata orang kafir? kalau ko mengaku iman ko tinggi ko dah riak. so riak tuh ciri-ciri orang apa? kalau iman ko tak tinggi atas alasan apa ko nak kata org kafir?

3. orang alim tak baling batu sembunyi tangan. kalau ko nak perang perkara-perkara kejahatan sekali pun(which is aku tak nampak pun apa yang jahat) ko tak sembunyikan diri ko sebab apa? sebab ko menegakkan kebenaran? takat baling batu sembunyi tangan tuh dayus, pengecut dan Rasulullah tak pernah ajar mcm tuh.

4. blog sama seperti rumah orang. ko datang blog org sama mcm ko pergi rumah org. mana adab ko? itu yang ko kata alim lebai bagai? ko cermin dulu diri ko sebelum sesedap jari jemari ko nak menaip. besok-besok kat padang mahsyar sok ko jawab la!

it's me shy said...

rasa-rasanya lalt nie nak kawan ngan u kot kak red tapi 'dia' tak tau kot..kan lalatkan.

well ,what can i say ..TOOO LATE.
bila lalat sudah menyentuh perkara2 yang sensitive issue...kau tanggung ler akibatnyer lalat.

kak red tak maafkan ko. esok di padang mahsyar ko kena cari kak red ....nasib ler.

kak red, sabar itu separuh drpd iman. bersabarlah...sesungguhnya ada hikmah pada apa yg berlaku.

kalau nak private jgn ler lupa invite den ni yer....love your blog

Heartless Devilish said...

tembak itu lalatz...then pijak²..
sedey wor baca perkataan KAFIR itu..
i myself being a non-muslim..
kekadang terkena gak ngan perkataan itu...
just can't understand...y there r some ppl...judge other ppl with that word?

Reen said...

red mummy dearie,
sumer org ada limits kesabaran yg tersendiri..
that person who accused you as a kafir is a JERK!...
who the hell he think he is? hum i guess if u tutup blog nih, no one can hurt your feelings anymore however i will truly gonna miss to read your blog :(

Mrs. Sheikh said...

Kak Red -

jangan sakit hati sangat kalau dapat tahu akak tak disukai..
kalau akak baik dan akak tahu (kami bloggers pun tahu) akak memang baik, orang yg tak suka akak tu memang sah2 orang tak berapa baik..so biar lalats kene panah petir ...

AziS said...

kafir= org yg mengingkari perintah Allah
laknatullah= org yg dilaknat Allah


berat betul tuduhan kpd kak red...knp la hamba Allah ni tk pk btl2 sblm menulis..ish2

NAZILA said...

Blog kak Red happening sangat sampaikan lalat pun addicted nak baca tiap2 hari. Nak komen yg positif diorang tak reti. Komen negatif diorang tue melambangkan mentaliti diorang sendiri.

budleee said...

mak oiii red mummy it took me a while to cari your comment button




wah red mummy, i always see your comment on abg TT punya blog, tapi tiba2 something he wrote drove me to your blog....was almost like the same thing happened to him...bila dah famous and happy, mest ade yg nak cuba sabotage...

anyways i was trying to find a comment button or a chat thinggy yg kat sebelah kiri ni yg mcm abg TT ade..

anyways, you will be my recent addition to my daily blog readings..

BaniHassim said...

I SOKONG USUL-USUL YANG DIBENTANGKAN DI ATAS...JADI, SAYA MEMOHON USUL-USUL YANG DISEBUTKAN DI ATAS DAPAT DITERIMA OLEH WARGE DEWAN...maceh!huhu...

IdaDuta said...

Lalat nie adalah contoh orang yg sombong, bongkak, dia rasa dia dah cukup perfect, level agama dia dah tinggi sangat, kalau stakat blaja skolah menengah agama dari ting.1 sampai 5, pastu masuk universiti amik course agama gak, cakap bahasa arab berabuk,baca Quran tiap2 ari, sembahyang tonggang tonggek...Tapi, kutuk org, keji org, judge orang mcm ko tu perfect sangat!ADA ILMU TINGGI2 PUN TAK GUNA!! OTAK LETAK KAT LUTUT!!

P/S: Kak Red, masa I kat uni dulu I pun pernah kena cap kafir dengan org2 camnie.. Diorang nie memang species letak otak kat lutut..Relax.. Just do ur thing..k?;-) I luv u Kak Red!

Ceera said...

cis, saya sangat terlambat masuk dalam ini blog, kalau nak suh sabar... memang uols dah terlebih sabar kan, apa lagi... jom ar serang, kuang ajaq sungguh lalat itu...

saya setuju kalau kakred buat pandai sahaja, biarkan itu lalat dengan hidupnya...

enie said...

hemmmm...for those yg suka sgt komen-komen pasal orang lain tu..dah cermin ke diri sendiri...

Please remember no one in this world are completely perfect!!!!. Only yg "MAHA ESA" / "YG SATU" sahaja yg boleh memberi/membuat hitungan...bukan kita.

TO : LALAT aka ANON : Your book u keep your self! , our book is ours not yours!!!...

mama ranggie said...

cari die kak red sampai dapat...mama dah banyak jpe si lebai ni mengacau dalam blog teman2 yg lain.viruspadu pon kena,ramailah yg kena kaco ngan diz lalat....boleh kesan kan dr ip nbr?mama sokong kak red 200 peratus...

Being Normal said...

my support is with you always and forever...you know you are my inspiration to start blogging so biaq pi kat lalat durjana itewww!!!

pu3nemo said...

sy pun cuak gak bila tgk sirman da marah.. yeah selalu ni,daddy nmpk cool jek.. tu la sape suh cucuk sarang tebuan sirman.. padan la muka lalat2 tu..

amni said...

blog kawan saya pon penah kena, siap tuduh2 kawan saya tak bayar utang ngan dia. bila kawan saya publish no phone soh kontek n nak bayar utang tu, takde plak dia nak col tuntut utang. saje nak malukan org je depa nih. oh plzzz.. don't close or set to private. i love ur blog n ur kids faces. miss my nephews n nieces.

pearlEJ said...

hi kak red, mmg elok sgt kalau sirman nk carik, dh lama pun sy dok baca sini n tgk about lalat2 durjana nehh.. sesenang ati aja nk ckp org kafir!! bila dh dpt nanti dedah aja kt sini.. biar org semua tau siapa dia tuh!!!..