Monday, December 17, 2007

What a sooooooooooooooooooo Moday!!!

kalaulah aku boleh terbang, aku ingin terbang aje x yah driving x yah berjalan. today is one of the most toughest days in my life. aku ada problem nak tido a nite before, pasal terover tidor siangnya. so i gotta sleep only around 5am. kat2 kol 7 aku tersedo, aku lawan mata bangun and dok depan pc. aku sambung tido atas meja pc. sebab pala aku sakit kot tido atas meja pc aku sedo dah kol 7pg terus la melompat bersiap.


bondong2 anak2 aku pi umah atuknya, aku kejar sampai opis very early, nak beli bfast kat depan tasik, punya la byk keter yang parking, x kuasa aku nak tunggu. had short meeting pukpak puk..aku kena lari to another office. cheras klcc one central, kalo aku x makan, harus pengsan. i grabbed McD's breakfast, and itulah pelapik perut aku dalam keter utk mtg to another mtg, from another office to another office.


after lunch aku lari ke klcc's office balik. i didnt talk to anyone, i didnt hi bye to kawan2 aku. i just dont want to be disturbed. aku ni kalo ngah serius buat keje, mampus la x de sapa nak berani kaco. But EG, she was so concerned about me, she stopped me masa aku ngah sibuk lari sana sini, dia suh aku breath, think bout smiling and dont be so stressed. malunya aku bila someone yang top level pun pasan kemurunganku or kehidupan baru ku.



bila aku bz yang bz gila punya, rambut aku kena ikat, jam tangan aku bukak terus,lengan baju berlipat n nak jadi cite kasut murah yang aku beli kat bangsar tapak heelnya tercabut!! Seman n Botak terpaksa tolong aku angkut barang2 yang aku kena anto to another office, sent to my car, ketuk ketak bising kasut aku yg tak bertapak. aku campak je kasut2 tu and pakai kst lain. gunanya ada koleksi kasut dalam keter.

best lak bila pinggang aku sakit dek musim2 penyakit wanita. tak ke lagi memeriahkan majlis monday mood hari ini? tetiba je aku rasa cam opis aku dah sunyi sepi. Masyaallah, dah kol 9mlm! nan ado orang kat opis dah oiiiii....

sebelum ada 'geng-geng' yang kaco aku baik le aku cabut dulu wpun kalo boleh sampai midnite aku nak perabihkan keje. i m just trying to finish everything coz i m gonna go off for my long leave.

itulah kisah seorang wanita di hari Isnin. hope u hv a good monday.

7 comments:

Ziana said...

adoiiii kak!!!
camno leh tappak heel cabot lak tuh???
hehehehe...

my monday pon very the hampeh!!
sy tedo mlm td kol 4.30am!!!

mlm nih jom tedo awal! :)

Anonymous said...

Ok...saya pun tido lewat semalam...sepanjang hari saya berdiam diri busy buat kerja...First time buat komen. Selalu nya silent reader. Ok tapi kekadang tu akak punyer post kat bawah tu kan over the top ler kak. Adek tak suker...Biarkan lalats itu dengan makanan busuknya...Tak payah ambik peduli pun. Akak mesti bangga apa yang akak ada sekarang ni...Lalats itu apa ada....?? _azry79

Beruang Madu said...

Dik non.. jujur yer... ko mesti ada terlintas yg senin ni bakal sibuk ya amat dan ko risau sangat...ada tak??

Red Mummy said...

ziana - kasut tu mmg hanj!!!

azry - very the emm...hai, how r u?

bang bear - tu aku cite x abih yg benornya, ngan aku sesat malamnya nak pi amik anak aku yg pi ikut atuknye berjalan, ngan aku balik kena basuh sidai baju, ngan sms dr kawan aku mintak tlg bagaiiiiiiii

aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

nak jerit!!

Anonymous said...

hikssss.....i'm still here hiksss...sah-sah la akak aku ni tido lambat....wei pi tido!!!! Anyway...i'm ok..Moga-moga esok sentiasa ceria untuk kita..!!! Azry79

viruspadu said...

aduh, baca saje pun dah terasa keletihannya

teringat masa keje swasta dulu, sama gak dok lari sana sini, x dpt berjalan lgsg, berlari jer semedang hehehe...

cayalah kakred! walaupun dah ada anak 2, tetap bertenaga waja gitu

Beruang Madu said...

nanti nanti...aku tengah prepare ilmu gaya mana nak terbang....karang kalau aku dah complete menuntut ilmu tu aku ajar kat korang yer....nak tak???

...charge kalau terbang sampai tingkat lima murah sikit dengan tingkat 16, kalau hatta nak belaja lagi murah.. badan dia ringan jer... tapi kalau dok kat penthouse tu memang mahallah... ikut stendet dan kasta gitu....hehehhehe