Monday, December 17, 2007

Ketuk pintu, bagi salam...



i dont really spend so much on food. not so pemakan person.


sebenarnya aku kadang2 rimas jadi red diva, ada satu cerita yang aku sungguh2 x percaya boleh jadi gak kat aku yang nobody ini.


kisahnya sipolan kepoh yang entah sesapa itu telah mengYM sipolan seorang yang aku kenali.


antara soalan yang sipolan kepoh tanya kat sipolan yang kukenali:



1. Best tak jumpa red diva?

2. Best tak makan ngan red diva?

3. Red Diva bayar? Berapa ringgit makan semua tu?


untuk sipolan kepoh yang nicknya something like Lyn or is it Lin or entah apa2 lah, let me tell you something.



if u wanna ask something bout myself, come to me directly. so fine u are so shy to talk to me, but what the heck and what the point for u asking BERAPA RINGGIT MAKAN SEMUA TU???



u got problem wt that?? u wanna pay for me? kalau engkau kenal sipolan yang ko YM tanyakan tu takpe jugak, ini minah tu pun hagham x kenal engkau. Ni la antara anasir2 yang aku rasa engkau ni pun one of the lalats.


camni la ye, ari2 aku dapat lalats nya comments, kalau ikut gila leh ari2 aku melenting, tp aku x layan buat bebal till once in a blue moon, menyirap jugak lah darah kat benak ni kan sampai kuor la entry2 yang hangat last wk. this time around, if i got to know bout what comments that u give or macam ada sesuatu jer, n of cos if i hear this, i will just blog bout it.


at the end, u love reading my entry.


oh btw, this is tomyam putih, my fav, small portion but harganya utk aku makan anak beranak. mahal pasai kedainya pun mahal, tp aku kena beli gak coz aku dah teringin rindukan tomyamnya yg sangat2 sedap itu.


n kalau nak tau harganya, do come and talk to me, ask me, jangan nak pi ikut pintu belakang rumah orang pi tanya kain dalam orang!






24 comments:

Josh said...

Cek Red, gi ler Houstan bercuti kat sana, sana cuaca sejuk, boleh sejukkan hati sekali. kesian..

Makan sikit je? tak heran, sebab badan meletop! hehe.

redlovertoo said...

oh melayu!!!!! bile la nak berubah!!!! tolongla jgn rendahkan martabat diri tu......

len kali kan kak red.....kalo org tanye...doublekan aje nilai yg sbenarnye....apa susah...bukan die bayar pon....buka perah keringat die suh keje tuk kite pon!!!


saya yg tumpang malu untuk org yg tak tau malu....

MNN said...

ni yg sri melati tu ker.. terliur pulak.. hishh kena pegi malam nih.. beside tom yam aper lagi killer dish dia.. i nak gi try malam nih.. he he.. ;)

lulu tobing said...

kak red,

biasalah tu, u kata u diva kan, byklah org yg tak berkenan, bak kata pepatah, kalau takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai..u kene byk bersabar kak...ct yg the real diva tu pun kene kutuk, inikan pulak u yg sebesar semut merah ini...mmglah kene...hehe...sabar eh red...i suka bc blog u kelakar la kak...

Moonlite said...

ish3 kecoh gle la that lady itu..
ahh dulik la dia kak red..
akak nak minum air kosong 10 dolar segelas pon dulik ape itu minah..
sgt suka jaga tepi kain org la..
agaknya dia tak de kain sendiri nak jaga kot..
ahaxs!!

senorita said...

Red,
I rasakan your so called "lalat" ni kurang kasih sayanglah. Kesian dia...

Beruang Madu said...

Amik ko Josh..kakak ko dah mengamuk.. menurut psycology..kalu org tgh cam ni..diam jer..karang dia fire..keluar petir halilintar...sabar yer diknon sabar!!!

MyHeart said...

alahai....makin beso font ko ni kak....berpinau aku membacenye...anyway, kasi sembur itu lalat sama ridsect....you go girl!

Ziana said...

ler?
ade ke org yg camtu?
lalats gak?

mikaounik said...

eieieiiii apa punya org laa cam tue..wei pompuan malu laaa skit..kalo rasa diri itu tak hebat pegi laa blaja nak mantap kan diri..tak payah laa duk sibok nak tnya brp hengget org mkn oiii..

bengong laa itu pompuan..ada gila kaa

Umi Mia said...

kikikiki......lawak....

babyarisha said...

ale mak..
duit tuh cari gn halal..
xpe ler abes kt mknn yg halal..
per ah..
lelorat nk tau brape rege dinner org bagai..nk tlg byrkn ker?

Ceera said...

kan kakred dah marah, tulisan pun lama2 bertukar menjadi besar, sama cam kemarahan kakred, padan muka lalat kena marah ngan kakred...

uwekkkkkkkkkkkkkkkkkk....

rynz said...

kak red,

nak tanya kat mana kedai ada jual tomyam putih sedap tu? lama doh ngidam nak mkn tomyam putih ...tp dah try 3 kedai...semua tak sedap....

Anonymous said...

Pedulikan....orang punya suka ler...nak belanja ke, nak makan memahal ke...duit kita...bukan mintak kat lalat tu pun..."Cuba tanya sikit kat minah/anon/lalat tu..dia nak tlg bayarkan ke"?....Tlg reminded kat dia yg U kan "DIVA"...kalau dia tak tahu biar Let me repeatkan that again "DIVA"!!!!!
p/s to : lalat/anon jgn mare yea.hehhehe ..

capik said...

soklan camtuh pun nak tya...nape dia nak tgk sapa lagi kaya ke? alaahaiii

nadhirah said...

Muahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!
Muahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!
Muahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!
Wakakakakakakakakaka!
Kekekekekekeke!

Oops sorry. Can't stop laughing. Hehe. Setail ah kak red.

cHiQuE CoMeL said...

ayoyoyo... ada plak org chengginih ek??? alah jenjgn dia nak merasa jumpa kak red, makan ngan kak red dan paling utama BAYAR untuk kak red kot??? tuh yg dia tgh usha² tuh... teringin agaknya kot! cik anon tuh takut kempunan kot kak...

Red Mummy said...

aku yg dengo cite ni pun angin

tu tak nak tanya ke bape lai spender la senza aku beli?

bape pasang baju tido aku bagai

x nak tanya

palat tol!

Princess Redbloodsnow said...

ohohoho..
sabau kak red sabau...
biase arr tuh lalats, kak

dorg nk carik information ler tuh
nnti ade ler dorg nyer point2 utk panaskan lagik hati akak

ironicgirl said...

hahaha...pelik betul aku..org mcm tu pun ada ke?meh aku tonyoh kepala lalat tu dgn lesung batu..bleh aku wat sambal belacan ulam daun pegaga..ahaks!

intan kamaruddin said...

ahahaha pesal la font dah besar melampau ni??

budleee said...

hahah lawak nyer red divam org tanya soalan cam tuu

kwang2


harga mkn pun volley aper, kot2 dia terliur kee

sherrina said...

perghh...tatau lak blogspot ada font sebesar ini....muehehehe...caiyok kak red...taktik yg hebat :D