Thursday, December 20, 2007

Raya Hajiku...


Very simple raya for both of us. I woke up in the morning, my pakcik caterer came sent the rendang bagai. Aku x order pun dia mesti nak anto jugak, sebab dah bertaun2 jadi customer dia. ada kuah kacang, rendang ayam and nasi impit. i gave him some RM la wpun dia x mintak.



n i continued my qada sleeping, bangun again mandi siap2 anak banak went to my mom's house first. I met my sulong's brother wt his 2 wives and kids. Abah masih lagi kat masjid sembelih lembu. His routine.



On the way to inlaw's house, dedua tidur, sambil dengar Aladdin The Musical's cd. aku dah naik bosan dengo cd ni la...dema tido je cepat2 aku tuko to radio. Lagu raya x de ek kat radio on raya aji? aisayyy



when i got here, mak and my 2nd sis in law and the 2 brothers je yang ada. the rest dah balik to their own house, in laws house and ada yang x dpt balik. we tok2 chat2 makan2...





as usual, abang memang pantang jumpa kucing. just a few hours kat sini coz aku x nak redah malam balik Cheras back.



Lepas 8 tols pergi dan balik, dengan hujan lebat renyainya sepanjang hari, we safely reached VA just before Maghrib.


So what s the plan for tomorrow, I m still on my long leave. Aku nak pi mengangkut anak2 ke sekolah budak2 ni lah. if not friday, monday is the day.




3 comments:

Ceera said...

kakred makan banyak tak di hari raya???

mana ada lagu raya kat radio kakred, kalau ada pun, radio rtm...

Beruang Madu said...

erkkkk... lagi banyak kat rumah dialah makanan.. takder balance balance ker.. pas pas lah kat sini

Red Mummy said...

makan as normal..x byk. tp naik jugak perut ku lagi!

takde bang oi, aku anto segala maknek kat umah mak n mertua, tp yang ko nye mlm tu gak aku bedal