Wednesday, December 12, 2007

Siti Nurhaliza...

Lam setaun, aku beli original CD, sekali ajer. This year, i dont think aku dah invest. I m not a 'music person'.





Aku pasang cd lam keter, itupun from cds yang sirman belikan, and pasang radio coz for wake up alarm. or aku pasang cd kat office pasal x nak dengo org kiri kanan bising yet aku nak concentrate buat keje. i dont have any fav artist in particular. But i love any good songs. Specially lagu2 evergreen.






But I love Siti Nurhaliza. Dont give yr weird look lak bila aku suka Siti. Hey come on, so aku suka Siti, what s yr problem then?





aku pi semua concert beso2 siti except yang kat Royal, London tu lah coz Sirman x approve budget flight ticket... cuma aku x berapa happy la bila dia buat decision kawin ngan si DK tu. Think I put in this blog about it.



Anw, lantak lah ko pun dah kawin, janji ada lagu dia yang masih lagi aku suka. So since dia baru je launched her new album, i went down to get one. Ada ke patut mamat tu kata next month baru sampai. Hallo??? baik aku download jer...

Tapi x lama pastu dia datang, kak sorry kak wrong information, esok album siti sampai ye kak.



Sok la aku beli kalo aku rajin nak turun lagi...





**sedih aku tengok dressing dia for her album launching - suor biru, baju gold, ngan siput sedutnya. Napa le gitu jadinya superstar kita.... Siti, baju ko mahal ribu raban baju akak murah2 jer...napa gitu nya konsep ko ek!'



27 comments:

AziS said...

sy pn tkezut tgk dressing die baru2 ni(ada kat fotopages minaq jinggo)..kalau pn dia claim kata fesyen tbaru tgamak ke nk pakai cam tu...laki die tk tegur ke..ishhhh2

a'che spa said...

Arin setuju ngn kak red nye statement..duit dia berlambak2 tapi tang dressing sedih le ngk..arin mmg suka lagu2 dia..dari dulu nye lagu sampai le sekang nih..
-arin-

Ziana said...

adoi kak..
siput sedot?
tegelak lak sy...

yesss sy suuke lagu dia..

tp dlm paper ari nih..
(semua paper oke!!)
aduhh..sedih lak tgk baju dia..
sian ct..

MNN said...

hmmm i've yet to see her latest album's cover looks.. will check it out.. ;)

sazlishaliza said...

a'a akak...apa punya fesyen la yg dia pakai tu...mmg kelakar gila tak match lansung.:-)

peej said...

a ah la..tp saya x terkejut la..sbb die punye sense of dressing mmg pelik2 la dpd dulu...tp kali nih paling la disaster..ye lah tuh..mcm siput sedut..apa kekdahnye pakai mcm tuh..kalau teringin sangat...terus je pakai tudung..huhu..

n a ah jugak..kenapa laki die x tegur..haha

Ceera said...

saya pon soka siti, tapi dah lama giler tak beli album dia, hehehe...

siti memang agak worst kalau bab dressing, hik hik hik...

nasib muka cantik, ewahhhhhhh... mungkin sebab dia dah gemuks, pakai apa pun buruk la...

=P

Mrs. Sheikh said...

nak kata tak suka tokti ni tak gak..nak kata benci tak gak..sebab lagu2 dia i layan gak..
lebey2 lagi lagu ku mahu SPA Q tuh..salsa siot..

ermm...mmg la paper byk dah ckp pasal imej dia skrg ni..

kak red, siput sedut tu a.k.a tudung..kan dia gi haji thn ni..
so kene ada perubahan sikit..:)

izal said...

kelakarlah kak red ni...ct tu sbenarnye dah taktau nak pakai ape kak..sbb semua dia dah cube (except yg seksi ler)..tu kira fesyen sblm pegi haji kot? tp lagu & suara dia ttp melethop2 la..:)

myasefia said...

kak red, i baru bukak forwarded email psl launching album siti tuh. mmg sgt the peliks baju, suar dan mende kat kepala dia ittewh... poor siti..

muadzlife said...

p lah recomend any good imej konsalten tok dia...moga berubah.. hiks

zarif_iskandar said...

a'kum kak red!
cayalah... slalu baca blog kak red tapi maleh nak ngomen... tapi bile sentuh pasal CT terus semangat nak bagi komen.. unsangkarable kak red yang megrah ni pun minat kat kak citiey ku cayang! paling bagus kak red NOT the silent FAN kan? peduli apa orang nak kater! janji kita beli album dia yg ori!
kak red betul lah ckp kak red... baju dia memang ke laut cina selatan... kanap mcm badut ek? smua kat opis neh dok gelak kat baju dia... dlm semua paper lak tuh masuk... kesian nya siapa yg buat baju mcm hagram tuh! memang nak kena maki la hai... tak kan ko tak boleh bg komen kalo yer pun siti yg mencadangkan nak buat konsep badut pun! sedey arr semua kat opis ni dok kutuk artis poooojaaaann hatiku!
anyway... kak citiey i still lap u ebendo u wearing cloths like a clown!!

suw_pattzy said...

tgk title ingatkan juper ct..ble gak nengok gambar..ujung minggu ni nk cari cd die..cam best jek lagu terbaru.1st time nk bli..tak minat pon ct tp aura die kuat menarik2 'tok bli cd tuh

mrs syadAZ said...

kak..
beli le album anuar zain yg baru..
syada jamin sedap sehingga menjilat jari..
huhu..
mr manager pn ckp best..
hehehe =)

mikaounik said...

eieii..siput sedut...
cian CT erkkk..baju,suar,atas kepala dia buruk...

Red Mummy said...

tu la ko siti

kan org dah ngata

tersembul2 tau tak...

pakai dress ke skirt labuh pun x per..

somethign is wrong la wt these rich ppl...

Lily.Lulu. said...

siput sedut ..
sedap kalau dimakan tuh
hehehehe ...


i know my sis mmg suka ngan lagu2 siti ..


ate nya sms masok pun lagu siti yang berbunyi2 ..
:D

okidokisan said...

saya pun mintak siti...

kalu g karaoke mesti test lagu siti gak..

jom kak!??!!

:-)

eiza said...

ermm...tkde sape ke consult dia pasal dressing dia..
len macam betul fesyen dia..

rynz said...

akak,

according to siti, siput sedutnya itu di dpt idea spontan dr majalah fashion. Dia kata org tu pakai lawo so dia try lah lilit kat kepala nya...

apa pun, bukan nak kata tp nak gak kata CT sejak kawin ni taste fashion dia makin wierd...ker tu namanya sindrom berlaki org tua :D.

ironicgirl said...

singgah jap..this time aku kena wat comment mmg lucu siot..aku suka part kak red ckp cam siput sedut..hahah..sakit perut aku gelak..Kak red,sbb mahal la fesyen GEMPAK cam tu..mmg outdated terus..Tali pinggang besar giles..mcm tali pinggang Hulk Hogan!Agaknya dia nyer advisor dtg dari bangladesh kot..hahah..

Ziana said...

kak.....
tetibe sy terpk..

HOPE style tuh TAK jd ikutan...

Msia nih kan lain skit..
tudung mawi laa..
tudung era fazira laa..
tudung Dato K laa..

errr...jgn plak nnt ade jual tudung ala2 ct tu...
:)

sebol said...

Dulu aku tak minta Siti Nurhaliza tu,
tapi bila Transkripsi keluar, aku kagum dengan bunyi dia, vokal dia.

Tapi bila aku beli CD lama, bunyi dia tak sedap sangat.

Mungkin rekording 2006 ke atas baru sedap kot.

mad.redo1 said...

hehehe...

shasha said...

errkk!!...tak suka siti la kak..hehehe..

pu3nemo said...

alla DK tu cyGkan duit siti je kut.. tu yg dia x ksh siti pakai ape..hakahakhak..tpkan style siti yg siput sedut tu la plg kelakar..cian dia jd mgsa.. =p

adam_norshah said...

Dear Kak Red...

Dah jumpa ke CD terbaru SITI tu? Still looking...?Well, i saw it at ezy video KLCC when i was collecting the limited edition TRANSFORMERS DVD (casing dia bleh jd robor tau..!)....kui...kui..kui...saje sebut.

Anyways, try le carik sane coz ari yg samer i jenguk Tower Records..tadak pun.

All the luck k!!!

-adam_norshah