Sunday, December 30, 2007

The coins...

lam kepala tingtong, masa my helper ngah sibuk kemaskan bilik, aku pun layan kira duit tabung dema...


Dapat RM260, tak masuk 5 cents and 1 cent, kuasa nak kira, kecik bonar. Bahagi utk 2 orang nye account, sorang leh dpt RM130.

Now nak anto ke bank or ke kedai to change it, aku dah packed in 10 plastic bags.


Nak tuko? meh lah...

10 comments:

ita.itu said...

kak red, bygkan belum abis kira, drg tolak duit tu jatuh kebawah..cane tuh?

mrs.sheikh said...

kak red,

sy penah kire sen2 tu dekat seribu..
duit tabung masjid b4 my abah anta kat bank..mahu berderet atas lantai..

Red Mummy said...

ita masa aku kira, aku sound 18 kali jangan come closer to mummy.

tp gegirl degil nak gak datang dekat so aku bg dia kira duit 1 cent and 5 cents.

abang tolong packkan lam plastik bag. kalo jadi gak, aku x kira balik dah, simpan anto bank le terus.

husna, kalo aku kan, aku anto ke bank terus kalo dah seribu idak le kuasa mak nak layan...

Ziana said...

btui tuh kak ita....

kalau lah abg and gegirl dok tekuis skit..
mau tinggi piching kakred..

:P

MNN said...

hmm nih dah termasuk tabung aji ke?

emm nyimpan dlm tin cookies amos senang.. he he x yah kunci.. agak duit kecik takde.. amik duit lam tin tuuh.. buat bayor pizzahut..

hu hu.. sian mamat tuuh ngangkut duit sen.. selalu aku lebihkan singgit.. tp agak lmbt sangat smpai.. aku kira blk.. bg ngam2.. ;p

Red Mummy said...

ziana - tau x per...tu psl abang x bani kaco masa aku ngah kira n gegirl aku tolak tepi sket jgn usik duit yg aku dah kira

mnn - tabung aji aku kopak..aku kan x geti, tp geram sgt td, terkopak la plak, pakai dawai tak jalan..hampeh! dah buang dah pun tabung aji tu, x leh pakai dah pun.

abang tak tau tabung aji tu dah jahanam, aku dendiam.

hiks

mikaounik said...

bagus nyerr kecik² suka menabung..time saya kecik dulu duit slalu nyerr abih jerkk..langsung xder tabung :)

Ms_MER said...

Wat peket2 syiling2 tu, p tukaq kt kedai runcit hehehe

Heartless Devilish said...

byk tuh duit syiling..
nih saya tgh mencarik mana nak tukar duit kecik nanti..
parents nak bayo yuran skolah ari khamis nih..kena sediakan duit kecik..
arghhh..kena tukar kat kedai mamak la....

mollyjinxed said...

waaaaahhh byknye syiling.. meh la tukar.. leh bayar parking ni.. satu hari kena rm5 masuk kat mesin tu.. ehehhehhehehe