Sunday, September 09, 2007

The sharing of notebook...



my cpu is dead already.

i need a new one.

i have a new LCD monitor, so i dont need a new set of pc.

i just need a new cpu.

sudikah tuan puan sekalian memaklumkan pada saya, the best price, the free price (oh ada kah yang sudi menderma?) or some negotiation prices to me, only on CPU.

if not, no blogging aaa...



**i cant rely to his notebook forever...




15 comments:

ween said...

kak reddd, tak pi tido lagi ke???

nak post ke umah lalat tu, kete laki dia, anak2 dia...

kang perang kluarga kang.. but I have no fear. Ntah le kak red. I'm still not ok. panas je hati ni. yelah ngan laki kita, for the rest of our life pahit masin masam ke kita kene telan jugak, tapi lalat ni ohhh.. i wish i have your guts!!

Lily.Lulu. said...

go low yat la tomorrow. ajak sirman beli kat sana. pilih2 .. itu ini, siap .. angkut bawak balik

fresh baru lagi .. xde la berat pc tuh.

abeh .. gambo2 tuh guane ?
dapat save ?

adrenaline said...

i got..tapi camne eh nak send??hahaha,but its a used desktop. I din use it for a mth only after i shift into a new plc....heh...tink it over eh.. :P

Affy Ronan said...

matila larik..komen xder kaitan dgn post..hahah

kak red..good news.mimi dah branak smalam..8.9.07..nak same dgn arijadi gurlgurl..dier branak dlm kotak time affy gi midterm..so xlehla suh dier branak atas perot..3 ekor..2 blonde 1 black..nanti affy donload dlm blog..suke2.hehehehe..btw thanx for the tips ..sundal gak mimi nii

Ashrufzz said...

I jumpa my old boss semlm, dia ajak ke Digital Mall PJ, dia nampak sebijik CPU Acer Aspire harga RM888 terus dia angkut..tapi Windows semua takde la..haha..

Jie said...

G lowyet la kak oii... kan pagi minggu ko kena kuar rumah..hahaha!

bape ribu jenis pun ade

tukangtaip said...

I've seen CPUs for less than 1,000 (more like 600-700) in the used PC outlets at the places I shop - Tesco Puchong, Mydin USJ.

The HDD and memory may not be too hot, but you can always add on later if you feel the PC is slowing down. You might not need everything now.

They also carry Centrino and Pentium 4 laptops for just over a thousand. These laptops are faster than brand-new Celeron laptops selling for more.

If a brand new CPU is what you're going to shop for though, and Low Yatt Plaza is too crowded (or geeky / cinapek / petaling street) for you, may I suggest Section 14 PJ. It's just outside the Cold Storage mall and it used to be Metrojaya. Full of IT stores and the service there is much nicer than Low Yatt.

Red Mummy said...

ye ye..i will go

bila la aku nak pi carik

thanks, but i will go insyallah

sebol said...

pc bilik belakang tu boleh digunakan for free

sebol said...

Eh

aku nak suggest Mac mini

amik yang RM 2999, ada burner.

yang kau punya takde burner pasal dia 2399 je.

ada bluetooth siap2.

ada dia sendiri boleh jadi wifi router. tapi tak la sehebat wifi router betul2.

atleast leh jadi backup wifi router sedia ada.

dan ada CLI dan vi

mad.redo1 said...

dah gi belum nih?

ween said...

kak red kalo nak laptop hp call me.. price not bad, brand new plak tu

Red Mummy said...

i dont hv time yet to go

trying to find other solutions

the hard disc x de prob, just the motherboard apa ke ntah yg sirman ckp

so he s sending it for repair

haruslah bape lama aku nak tunggu it s up up back

Equilibrium said...

loyat jauh..g jek kedai kompite sebelah supermarket hero tu.tanya jek bdk melayu rambut merah. dia byk stok cpu..
ngeh!

Lily.Lulu. said...

nak tido. kalau rajin tolong kejut around 10am buat panggilan sampai kita bangun kalau mumy xde meeting.

tenkiu
:D