Thursday, March 15, 2007

sick day becomes bored day!!!



the thursday that i m supposed to work, turns out to be an MC day again. AGAIN!!!!!!!!. dari suka dpt mc terus jadi x seronok. thing is, i ve planned everything, akak terpaksa jugak tidak datang to office due to my manja left eye ini. while orang ngah tido, kol 3 pagi akak leh bangun and do some office emails checking shoot here and there, at 345 bila dah lalok ngan ubat baru sambung tido balik.


when i woke up, first thing that i did was to check on my eyes. kali ni, bukan takat nak check hapanya, dah tau rasa nak bukak mata kiri pun payah bila it looks like a conjunctivitis. i thank you to all of you yang bagi full of petua, ujang smsed akak suh pakai bawang putih, ada yg suh tekap ibu jari ke lelangit, rick ngan tali benang segala, epel wt eh same one ngan benang and macam2 punya petua daaaaaaaaaaaaa....

no no, akak x ngintai sapa2 pun, probably from the lens which i always blame my lens kalau mata akak buat hal..

then i decided to make one phone call:

abah, tolong amik red, sirman keje, tlg bwk red pi clinic, x leh nak drive, mata kiri dah rapat sgt asik kuor taik mata jer, kalo drive pun panas, bla bla bla...bla bla bla

ok get ready, abah sampai in 10min.

Abah one snap for my readers pls...


mencicit le aku bersiap and off we went to meet my usual doctor...

doc, i nak ubat paling stronggggggggggggg!!! i nak pi holiday la doc, anak2 i dah excited, kalau i x sihat2 jugak, mesti anak2 i marah ngan i, they will be disappointed.

ok ni antibiotik paling kuat, u makan ikut jadual tutup tingkap umah u from kena matahari and make sure sentiasa taruk ice kat mata u.

cantikkkkkkkkkkk!!!!

Dr Raha says ello to my readers...


so today's plan is:

travel luggages - check
all 4 of us nya baju - check
swimming attires and extra for kids - check
all hp and camera chargers - check
shoes sandal - check
sunblock - check
medicines for kids specially - check
ubat mata for myself and athma pills for sirman - check
susu sustagen - check
remeh temeh things - check



ETD: Friday morning

ETA: after stopping few R & R -2pm





and i m leaving kl to one of the nicest beach in Terengganu. will blog again from the beach...




yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! sakit2 mata pun gigih gak nak berjalan ni..dulik!!!









20 comments:

mad redo1 said...

woooo... teruknya kecederaan yang dialami tuh... kita 2 famili lunch sekali on saturday somewhere kat kijal, okay? tak sempat lunch kita tea aje... makan otak2... wuuuu shokkk...

sayda said...

is't getting worse akak?
nmpak sakit..
eeeiii...

sayda said...

akak, sayda baru je stat pkai lense balik ni..n d lense is permanently in the eyes for 1 month.tido pun ngn lense tau..huhu..suddenly rasa cuak lak wen it happens like this 2 u..

pegi tganu ke??nak ikut!!!!
waa...nk balik..huhuh

;'(

wénkt said...

tu la... jgn ngintai lagi.. hehe

wénkt said...

selamat bercuti!!!

leh kali jgn lawan dgn wan ok? :p

kan dh sakit.. heehhe

oTam said...

Kak Red
Mintak permisi letak link akak kat blog oTam. Tapi oTam dah letak pun.

Letak dulu, baru mintak.
HuHu.

A f f e n d i O s m a n said...

kak red skodeng ehhh?
isk cian tengok mata kak red, cam mata garfield ahhh!

kujie said...

wei...... mata nk celik pn x larat mcm mane sms pagi tadikkk..hehehehe...

moga2 pas kena air laut..mata kak red cepat2 baik lor...kite online check tag dr hotel arr..ko hingat kita dok lam utan tak leh check blog..muahahaha..hepi oliday yo...sabtu kite blk kl.....cuti mesia kak red!

Equilibrium said...

akaaaaaaaaaakkkk..nape komen saye x leh masuk?asik kn rejek jek?apa dosa saye?saya bdk baik... kalu nak cepat baik,mkn ubi kayu byk2 dlm kadar blh jadik toxin..wah...mesti gempak!

Ezad said...

ini kes skodeng ni. isk.. nasihat dari kmenterian kesihatan malaysia:-
jauhi pengskodengan yang melampau, sikit2 tak pe

-kEn- said...

kak red,
org tua2 cakap, sapu air kecing kat mata tu opsss

Hannan said...

go get tobrex.. insya Allah hilang la tu.. x yah nak tunggu laki org mati... hehehe.. anyway... enjoy!!!!!!.. na na na na na.. gannu kiterrr!!

Equilibrium said...

akak...ni cite serius..saye baru tau one of my frenz kat sini kematian laki(but i'm not sure depa kawin ko idak - x kosa nak tanya)...dia dia x pretnen lagik laaaa...aiyokkk...camno tuh?leh pakai ke idok? gali jek la ubi kayu kak oiiii...sonang

Pato & Pearl said...

ni betul champion...sakit mata masih terus pi holiday....Yeah baby..hopefully Terengganu air will do u good...!!!!...jangan lupa snappy snappy lah kan..

Pearl

matchip2 said...

Happy holiday, get well soon. Look like that you are becoming TwoFace, one of Batman's enemy.

ween said...

kes skodeng atau tidak, bestnye dapat pi holiday.. Ween dulu pun slalu mata bengkak ni, tapi kes alergy.. sikit2 bengkak.. tension wo...... sekarang alhamdulillah ok.. mak ween dulu slalu wat lawak, suruh taruk taik idung kat mata tu.. amacam kak red, try lah.. hahhah

mu gi ganu, jangang lupe wak lik kupok leko eh..

Fish said...

sungguh gigih katanya. akak kagum...

fiebie

Azer Mantessa said...

Semoga cepat sembuh

^::redZ-Ziaf::^ said...

kak red....!!

lame nyer cutiii......

takpelah...gie release tensen tuh & smoga udara terengganu yg best itu memberikan kesegaran agar cepat sembuh

sy doakan akak cepat sembuh terhindar dari sebarang malapetaka & musibah.. redha dengan dugaan ye kak red... amin...!! =)

kujie said...

kak red...........dah ahad malam dah nie...lum balik KL lagik ker....? sosat ke?