Monday, March 19, 2007

Day 3 - Awana Kijal / Telok Cempedak

our last day in awana, it s a free and easy session. after taking our late breakfast, abang wanted to play his kite kat beach. so fine, ngan panas mentari menyinar kat pala, abang punya excited sekejap jer. moment after that, mom and dad dia gak yang main kite ni.



and abang yang jakun ngan main pasir, dok tengok mak pak dia layan kite sambil dia menggoreng pasir pantai...hish!


pastu nak naik beskal plak...macam kat umah sendiri takde beskal. those ppl are making money, for an hour, paid RM10 utk 1 beskal yet kita bukan pakai sampai sejam pun. budak2 ni mana leh lelama, x sampai 10 min dah mula bosan. ngan nak carry kite nye yg beso gedabak, akak insists gak budak2 pusing half of awana, so that berbaloi sket bayo sewa beskal ni.


it s time for us to leave awana.... but will stop to telok chempedak kuantan, for a minor rest and relax.
tak tau lah bila nak sampai lagi....sorey sorey awana kijal.
as usual, x sah kalau dah sampai ke terengganu, keropok lekor x dibeli...

dari awana till telok cempedak, gegirl memanjang tido, since dia dah x pakai pampers, found out that dia terkencing le pulak lam keter kat seat belakang. sib baik i did put some alas lapik.


budak2, pantang jumpa kedai2 cenggini, bengkok la poket!

abang and gegirl nak cheezels, so sambil makan, dema pi bagi lak lotong/ungka/monkey ni makan...sudahnya menatang2 tu yang kenyang makan


apa lah purpose sirman amik gambo monkey ni pun akak x tau...



it s time to leave kuantan...



abang yg bosan ngan perjalanan yang panjang, decided to lepak kat dashboard belakang. odw back down to kl, akak tak tido langsung coz terpaksa melayan gegirl menyanyi, menceceh and potpet since dia x nak tido langsung. sampai kl around 9pm, lepas je karak h/way, jem punya la panjangggggggg!!! anak2 dah kelaparan, but kalau stop lagi mau lagi lambat sampai.


anw, it was a nice holiday specially for the kids. for me, asal anak2 happy n gembira, whatever that they want during this trip, i will try to get and give to them. our next trip - in few more months, to where? another beach, of cos...



tada.....





10 comments:

faizabelle79 said...

t'ganu nye beach mmg cantikkan...balik nanti kami akan ke beach jugak..tapi penang la..tempat jatuh lagi dikenang..inikan pula tempat jatuh cinta..ahaks...

Rickywan said...

Kak red...tahniah kerana akak telah berjaya menjadi ibu yg baik, sebagai ibu, akak mempunyai teladan yg baik keep on going my red mummy...

Btw...nak kopok lekor sikit....hehehee

wénkt said...

damn kerepok lekor

Pato & Pearl said...

aaahhhhh..nak kropok lekorrr..tu yang best!!!!!!..hehe
Looks like the kids have fun...Now back to reality lah kan..school, work....well you can start countdown to your next holiday trip for motivation then...

cherios - Pearl

Equilibrium said...

aloh laaa..apa la sgt kopok lekor tuh...perisa ikan jek...x kena buat dapat ikan buruk, abih lidah gatal...saye kat sini pun ada cam kopok lekor gak...nama dia saucisson...perisa muncung pink gitu...nak nak nak???nanti saya beli ek...siap gantung2 merata alam..huahahaha!!!

singautara said...

ganaih betoi abg sampai dok ataih dashboard belakang....ganaih maciam pak dia ka maciam mak diaa....:)

CarutPelbagaiKaedah said...

amboi seronoknya..ornag tengah exam la kak red..nanti lah lepas exam nih cadangnya nak g genting..tak pon g karaoke kat RED box..hahaha red jugakkan?jgn lupa amik gambar nanti..kalau tak pergi genting or karaoeke pon balik kg ajer..since my hometwn is pd..main pantai jer lah..boleh la..walau tak dapat pergi awana segala

ween said...

syioknya awana kijal, ween lahir kat tganu tapi dah lama tak pi sana.. rindu kat sana gak ni.. ada try sata tak??

oTam said...

Karakter abang tu menarik bagi oTam.
Ada potensi jadi pemimpin atau
ahli perniagaan berjaya nanti,
kalau dibimbing dengan baik.
oTam tak penah jumpa atau ternampak
atau ada orang cerita budak tidur kat belakang kereta macam tu. Unik.

irene said...

DEMA!? dats an old slang for "mereka", rite. Used by the perakians from certain area