Saturday, March 10, 2007

Primavera...

weih sorry, arini takde cite seri azimah ngan pn sri siantan, akak off lah malas nak jadi counselor ngah2 weekend ni!!!



Akak geram ngan satu butik kasut ni tau. Akak ni bukanlah die hard fan dema, coz usually akak tuju kat Eclipse ajer. But one day, akak lalu kat butik ni, and saw this 1 red shoes yang merah menyala mmg buat aku berkenan sesangat. It costs me RM178!!! Ha ni saje marah nak sebut harga ni. Geram yg benornya ni. So baru le beli ni lam 2 wks je lagi ni, so satu ari yakni kali ke 2 or ke tiga akak pakai ke opis, dr parking tu akak rasa semacam je kasut akak ni. Napa yg belah Kanan ni sedap tp yg belah kiri ni cam lahanad je bising bunyiknya. So takpe lagi ni, tunggu sampai lam lift naik x tunggu kat tempat duduk akak, kat depan2 pintu tu gak aku cek apa hal, ko gila nak suh aku cek kasut akak kat bawah (bawak tu kat area lobby klcc lor) – lack of confidence namanya. U see, apapun terjadi kita kena look vogue and poyo2 jer wpun kasut sebelah dah nan ado tapak heelnya. Ye ko! Left shoes akak, nye tapak heel tu dah tercabut. Wah cokia nak mampus. Aku beli mahal2 baru pakai 3 kali dah jahanam. Apa kes?

So kasut kat opis akak takde le pulak kaler2 seangkatan dengan dress aku arini, the rest sume lam keter, parking dahlah jauh ya rabbi kat P2 klcc nun, so akak pinjam kasut colleague akak, a bit flat nampak pendek la akak bila pakai kst takde heel ni (heipp!!! sapa kata aku pendek? Akak cute tau!). so bondong2 lah ni pi butik primavera ni balik, masih lagi control emotion wpun dah panas gelegak ni. Sessi sakit menyakit ati pun bermula:

I bot this shoes 2 wks ago, but u see now, what happened?
Oh ni kita x leh buat apa2, u kena pi cobbler buatkan tu
Hello!!! excuse me, even Vincci pun ada warranty for the shoes tau, takkan yr shop tak ada
(masa ni pala akak dah nampak bintang dah)


Lady ni dah cam ngeri lak ngan akak, skang kan ada cite org gila makan telinga, kot la akak ni ada gaya jd org gila tu kan.


Oh kalau gitu, why don’t u take this number and call our manager?
What kind of service is this??? This shoes is not cheap, and I just wore it for 3 times and u expect me to go to the cobbler!!! And u want me to call your manager? Telling what? What???

Ya nok! Masa ni 3 salesgirl dia dah terpinga2 ngan keganasan tiger show akak. Dulik…


Well Miss, ok ok – I will call the manager for u.
I don’t want the manager, I want my shoes to be fixed!!!
Em, than ok, I will fix it but it takes 2 weeks to get it ready then
(dari tadiiiiiiiiiiii ko cakap camni kan boleh? Apesal aku dah menyinga baru nak menjawab!)

2 weeks??? – u look at me now, what shoes am I wearing now? It s not even match wt my dress!!! Just bcoz of your stupid Primavera shoes!!! (matiklah anak hekan dah meraung!)

And I left, but sempat lagi akak buat posing maut kat pintu saying:

U tell yr management, I m gonna post this incident into the Internet, I m gonna mention bout this outlet, how bad yr service is and so on.



Nah..kerana itulah akak marah ngan Primavera! Tp nok, kadang2 dia ada gak kasut cantik but tu lah kalo akak bekenan kena pi outlet lain kan kan kan, matiklah outlet KLCC takut ngan akak.



sudahnya, ke cobbler gak akak, dema ckp kalo buat kat abang kasut yg tepi2 jalan2 tu lam 5 inggit pun x sampai, tp sebab buat klcc yang gila mahal kejadah kan, 12 hinggit akak kena!


Post morterm: I m ok already, feel like to apologize to the salesgirl, I should not go to the outlet while ngah2 musim bad mood, I should not let my temper controls the situation. And dont buy any Primavera shoes anymore!!!

Tapi post gak lah entry ni! Dulik kan..






**pi web primavera, under construction katanya, baru nak anto complaint letter! anw, mintak2 sapa2 google Primavera, kuor le tajuk entry akak ni specially opiser2 dema lah...













14 comments:

ak_0143 said...

huhu... giler la kak red!

tapi bagus la,.. kak red berani stand up for ur right, although masa tu maybe kak red stand flat la sbb tak pakai heels (huhu gurau je)

Hannan said...

kang dah kene tulah saya tu... haaaa.. lain kali panggil la kite ngan nama pelik2... tu baru kasut.. lepas ni ntah ape lak... hahahhaha.. sorry la kak red.. saya ni ade tulah... hehehehhe

joey said...

haha..mau tak menanges tokei kedai primavera tuh.......

nampaknya terpaksala salesgirl itu carik keja tempat lain..wakaka

wénkt said...

wan dh lawan kemerahan tu.. sila melawat dan komen. wan janji wan akan layan. hehe

ZeMMs said...

Ni yg takut nak lawan bowling dengan Kak Red ni.. huhuhu..

azurt said...

huhuhu... garang jugak ek...? ehehhe... namapun minat merah... eheheh.. :P

sayda said...

haha..gler boikot k'red..
:D

kyrell said...

it's your right anyway. congrats for standing up

Anonymous said...

bleh akak tlg terpele'ot dpn saye nanti ngan primavera akak tu? saye nak tlg gelk guling2 gaya floor dance...Bleh ek!plzzzzzzz

kujie said...

huhuhu.....heel tu kecik beno...tp aksi2 dia mcm tgok dragon ball...cian Goku tau...sbb tu dia gerak g mana2...nek awan..sbb dia pn boikot pakai2 kasut nie..hahaha..lawak cuti2 mesia!


p/s my word verification = tubsy ( too busy!!!! ) hahahaha..lawak la kak red ari ni

Bayang² said...

wah........... naik meroyan da kakak sorg ni... hehehhehe.. kalah pontianak harum sundal mlm yg ilang anak tu... ekkekekeke

nasib baik masa meroyan tu takde angin kuat yg leh tebang2 rambut mcm citer antu tu kan?? tunggu mata kak red jadi merah je... hahhaha

jgn le marah akak...

lain kali lepas marah tu... round 2 min dlm kedai tu pastu sambar 1 kasut.. ckp je... kasut ganti pastu blah la...

hahahhahha........

najmir said...

tapi memang betul kak red. kasut primavera senang terkopak. I ada beli kasut tak sampai seminggu baru pakai sekali heel dia dah terkopak. apa lagi pegi kedai tu suruh dia betulkan semula siap tunjuk resit lagi...

fozalin said...

mueheehehh.......

MsPea said...

Yeeee., betul! JANGAN BELI KASUT PRIMAVERA! I dah kene dgn my peep toe, baru pakai 2 kali, sebelah heel tu boleh pecah???.,ape kejadahnye, beli nak dekat RM200, pakai 2 kali aje...That was my first and the last aku masuk Primavera.
I would rather spend my $$$$$ for another brand than this lousy Primavera!..
I kata tak kisah bayar mahal, janji berbaloi! But I think this PRIMAVERA is even worse than BATA I tell you..! I have bought a cheap Comfit from Bata, tapi amazingly I last till now., dah dekat 3 tahun dah pun... murah aje!
Don't buy Primavera!not even worth a dollar!!