Wednesday, March 07, 2007

Kau Perampas!!!



Kak Red


Maafkan saya kerana terpaksa menghantar email ni pada akak, I am your silent reader, sejak sekian lama, saya harap email ini tidak mengganggu akak. Jika tidak terlalu meminta, harap akak dapat postkan email saya ni ke blog akak, untuk mendapat makluman dan panduan bersama.


Saya mempunyai 3 orang anak, suami seorang yang baik dan manis wajahnya serta punya budi bahasa yang molek. Bukan utk membangga diri, tetapi saya juga isteri yang bergaya dan walaupun sudah beranak 3, sekiranya berjalan di luar, lelaki2 di luar sana masih lagi menoleh ke arah saya. Pun begitu, saya dan suami tidak mempunyai masalah, we are happy wt our 3 kids. Satu hari saya melihat suami saya berwajah murung, setelah disoal, suami menceritakan tentang seorang wanita pschco (boleh dipanggil demikian) telah mengganggu hidupnya sejak 3 minggu yang lalu. Si wanita, adalah seorang pekerja baru di office suami saya, telah terserampak dengan suami saya di office (mereka berlainan tingkat dan division). Saya namakan dia Azimah, berusia 24 tahun – anak dara(kami suami isteri berusia 35 tahun). Azimah telah mengganggu kenteraman suami saya, menghubunginya over the phone, sms, email, telefon office di DL suami saya. Pada peringkat permulaan sewaktu suami saya diganggu, suami saya telah beri katakan padanya yang dia adalah suami orang and sudah beranak pinak. Tetapi Azimah dengan gaya sombongnya berkata ‘I Like to take the Taken Man’. You see?? Memang gila budak ni.



Suami telah memutuskan utk tidak melayan segala YM, Email sms and kalau dia tepon pun, mmg dia x jawab. Sampai satu hari si Azimah telah menghantar sms ‘kalau u x nak layan I, kalau u x nak jawab tepon ni, I will call you when you are at home. biar yr wife tahu yang I suka kat you’. And suami saya tetap tidak melayan si desperate lady ni. Tapi pagi itu, suami saya bangun dari tidur, he put his phone in silent mode, jadi dia terkejut bila ada lebih 5 missed calls wt more than 5 smses…antara ayat2 sms tu was ‘I miss you’. And suami saya sudah panas hati, tapi mengenangkan si pompuan gila ni adalah officematenya jadi dia tidak mahu memanjangkan kes. Setelah lebih 24 jam, suami saya sudah tidak diganggu lagi kerana suami telah mengkelentong si gila ni saying that he and myself are having big fight due to her sms and calls the other nite. Yet we are not.



I keep Azimah’s number. Though nothing worst happened, but as a lady – revenge must be taken! I keep calling Azimah’s number from my private line (my number wont be appeared at all), I started calling her in the morning till nite. I didn’t say a word, I put a mute mode so I can listen to her, she wont be listening me and she doesn’t know my number too and do not know the caller at all. Saya tidak mahu melawan cara kasar, jadi saya gunakan cara itu saya mengphscokan dia semula. And of course my husband knows bout it. Suami saya tahu apa yang saya sedang lakukan.



Kak Red, please do not put my email add, kenali saja saya sebagai Seri. Saya perlu tahu apa jalan yang sesuai utk menghalang si perempuan gila ni mengganggu lagi suami saya tanpa perlu melibatkan urusan di office. Saya mahu menjaga reputasi suami saya di officenya, beliau terkenal sebagai soerang yang baik, dan saya tidak mahu hanya kerana perempuan gila ini, reputasi nya tercalar. And it seems that my husband is giving me the authority to ‘punish’ her. Tak cukup dengan itu, sms2 yang dia hantar, semua suami saya forward to me and paling haru bila dia boleh anto a card to him, which is now wt me. Of cos suami saya yang bagi kat saya.



Kita sering mendengar suami orang yang mengganggu anak dara orang, tetapi kini di zaman skang, anak dara muda belia sudah tidak malu2 utk menackle dan menjadi ‘getik’ and menggedik bagi memiliki sesuatu yang bukan haknya – merampas!



I intend to meet this lady, not for a fight not for a quarrel but I need to sit down wt her and have a nice chat and talk. What do you think? Can you please get attention from your readers, and let me know?



Terima kasih Kak Red.
Seri



*************************************



Nah tu dia!!! Akak dah jadi Cik Seri Siantan le pulak kooooo! that s ok, sapa2 ada masalah mmg boleh leave it to me, my ears are for everyone, my blog is for sharing, and sharing is caring. so Kak Red is ok wt this kind of situation/email. Jadi apa pendapat korang ngan masalah si Seri ni? hannan ko bakal doctor mental so camne ek nak handle case pompuan gila tu? how about the rest, apa rasa korang lak. But budak tu mmg mental lah, umur 24 leh gilakan laki orang, it s a challenge for her to get laki orang gamaknya!



Kalo akak kat on their shoes - akak nye style....find that bitch, and face to face!






21 comments:

ween said...

ish kak Red, ween pulak yang hot ni!! apakebendanyalah si pompuan tu think she is doing??? kok ye pon kaum adam dah kurang, tapi tak yah lah mengganggu kebahagiaan org lain.
to seri, you're lucky your husband is very honest with you and not take matters in his own hands only.. Yelah kan pompuan gila cam tu mcm2 buleh buat.. buat nya dia mandrem laki seri kang..
post lah phone number pompuan gila tu jom kita call ramai2 dan gila lah dia btol2 akhirnya...

ahhh marahlah ngan org cam ni.. so like desperado!!

ZeMMs said...

Haa I have a suggestion..

apa kata bagi kat ppuan tu my phone number.. ckp la tu kononnye nombor tepon baru si suami ke.. apa ke.. then let me layan her la.. besh gak nih.. kacau anak dara org.. jenis gatal plak tuh.. kes kes kes *evil* .. eh jap... sure ke "anak dara" lg? :P

Mama's Girl said...

There are plenty of women like Azimah around. It is a challenge and a thrill kalau dok kacau laki orang and lebih gah lagi if they dapat! Ini sejenis penyakit hasad dengki.

I used to watch a friend who has a lot of single men friends but laki orang jugak dia nak tenggek.. To Seri, you r lucky ur hubby nie tak sorok and take advantage. Berdoalah..agar hak kita orang tak amik and hak orang kita tak usik.

enjoy reading your blog Kak Red..keep it up!

kujie said...

huhu...masalah negara ni kak red.... mcm entry cintan cintun si keshi tu!

Seri mmg beruntung krn suami dia tak ambek pot psl minah gedik ni, bkn senang tau boya nk tolak b*****i. Bersabar jer la Seri dan berdoa moga² minah ni dpt laki cepat...ofkos bkn ur hubby la....

Saya cadangkan Seri kerap bertandang ke office suami Seri, dan pamerkan kegedikkan Seri dgn suami depan dia..hahahaha..mesti makan hati berulam jangtung tu.

* adoii...somi ku nun jauh kt JB nun......*

Ashrufzz said...

Susah jugak jadi suami orang kan? Time bujang takde pulak masalah kena kacau...Hehe..

mad redo1 said...

hehehe...

tentangseseorang said...

bersemuka je dengan that lady, but jgn pergi sorang-sorang.

takpun gi jumpa doctor mental suh dia keluarkan surat kata kita depress diganggu. then buat report polis. ahahahaha

Anonymous said...

senang je. pergi report police. they will open case and panggil that lady to station and investigate. lepas tu sure punya takde masalah. ni perkara normal. xde benda nak malulah. police belambak terima case camni and solvekan. use the right channel dear.

Anonymous said...

hye kak red.. i'm miera , ur silent reader.I also like u.. Love red too much..:D.. ok pasal kes Seri ni.. hmm mmg kebanyakan ( tapi bukan semua yeh)anak dara skrg ni suke sgt dgn suami org sbb nak cepat senang. nak2 plak suami yg dah steady dari segi financial n job. Kalau dah dpt suami org tu nak2 plak yg kaya, hah senang la hidup dorang tak yah bersusah payah macam kite yg kawin bujang sama bujang nak bina hidup..

I rasa elok jer Seri tu jumpa face to face dgn Azimah yg tak tau malu tu then 'skolah kan dia skit!'

Anonymous said...

kak red,

i really luuuuuuv ur blog, keep up the good work!

honestly,i might facing the same problem as seri too but pompuan yg kacau my hubby tu blm call lagi sbb blm dpt my husband punya phone no kot. eloklah jugak kak red postkan email seri kat blog ni, at least i have a clue what to do next.

as for me, i am so lucky dpt husband yg honest, tak memandai2 nak layan pompuan ni and kebetulan i ada kwn yg satu opis ngan my husband berlakon jadi my husband sbb nak risik2 dari mana dia dpt YM address my husband tu.

Boleh terima tak katanya dia really looking forward to have a relationship with my husband walaupun dia tau my husband tu dah kawin and beranak pinak? age pompuan tu 20++ in marketing line (health equipment). bila tanya apsal suka kat lelaki yg dah kawin alasannya sbb laki org ni best ada experience and more matured ..... mcm kesiyal jawapan dia tu!!!

kalau i tau sapa pompuan tu... mampos ko aku tenyeh p**i ngan cili, gatal nak berlaki pi cari yg single! aku tgh hotlah kan ni!!! tak sukalah set2 pompuan cam ni, aku dulu pun suka gak kat laki yg tua tapi aku cari yg single, tak sapa nak marah.

anyway, to seri, byk2 bersabar sbb i rasa selagi your husband is honest with you, you don't have to worry a thing.

idea pi ofis husband you and tunjukkan betapa lovey dovey nya you berdua is not bad at all, mesti pompuan gila tu makan hati but you kena sedia because dah namanya pompuan gila kan silap2 dia ambik langkah lebih drastik. be careful ok!

ak_0143 said...

ish3... kita yang tak kawin lagi pun geram dengar citer ni...

apa lagi revenge la!

24, meaning muda lagi, kelabu mata agaknya...

to kak seri, langau memang akan sentiasa ada, nak buat macam mana... harap tabah!

to kak red, sori lama tak ngomen... busy, laptop buat hal... terkejut plak tiba2 datang sini ada ruangan kaunseling pulak... kak re dah jadi kaunselor ke?

my sugggestion - reveal kan je no pompuan tu kat sini... biar kita missed call lak... huhu mau tak gila satu malaysia yang baca blog ni miss call dia... wakakakaka

kejam tak?

fozalin said...

perghh menggelegak hati bace kisah nih. i think seri ptt buat police report jer... then saman pompuan gile tu yg mengganggu rumahtangga org. as long seri ade bukti sms, card n etc....

kak red sorry dh lame x komen... bz n penin dh start. x tau ape nk buat dulu tuk my wed. hihihi

Anonymous said...

assalamualaikum kak red n all readers.

i agree that this matter shld be reported to the police, however,honestly, the police will dismiss this case..(well..depending on ur luck i guess)my cousin once ada masalah mcm ni juga, stalker gila babeng suka kat dia but bila buat laporan polis, polis kata this is personal matter and they wont do anything coz takde sapa yg cedera (siyal tak? nak tunggu org mati dulu ker?)and all the smses, card semua tu takde maknanye buat bukti...so she did kacau seri punya hubby, but what's next? i'm just afraid that seri wld be devastated abt the police's response...so seri, my advice is u can try to make police report but jgn lah mengharap sgt mereka akan buat apa2.

meantime u can try to cuba the readers's suggestion, pi buat loveydovey ngan hubby kat office, but fr ur email, nampak ur hubby ada reputation utk dijaga, so i think just let it be, minah gila tu lama2 if betul takde respon fr ur hubby will give up.and if hubby seri betul2 ikhlas mmg takde respon langsung, there's nothing for u to worry abt,abis2 motif si ppompuan gila tu kan nak attn ur hubby..so if tak dapat, she'll prey on other laki kan? and please God have mercy on these jantan2 yg bakal digoda oleh pompuan gila ni supaya tak makan dek gediks dia nih...hopefully sometime soon ader la bini sapa2 yg pi hayun tapak kasut kat pompuan gila ni..baru tau langit tinggi rendah!

yes kak red, i second you..pompuan jenis ni akan kena face to face ngan kita! so good luck seri...

HoNeY said...

Salam..

Berat jugak kes ni. My advice pun pergilah buat police report. And I agree with previous comment, janganlah harap sgt tindakan pantas polis. Tapi mintak pendapat polis tu cemana nak buat. Tanya jugak kes macam ni, boleh diambil tindakan macam mana.

Bukan nak memburukkan polis, tapi kes jenayah pun berlambak nak kena settle. Jadi mungkin advice polis adalah cuba settle sendiri dulu. Yang pentingnya buat polis report ni, if something bad happen in the near future, it will be easier for the police, dah ada case file. Dan lepas dah report, let her know u report. Byk yg puji Seri's hubby, but for me just becareful. Kucing sekarang makan friskies, kalau nampak ikan depan mata buat tak hirau je. Tapi kalau dah selalu sangat ikan depan mata, 1 hari nanti cekau jgk.

Nadhirah said...

Wah, ada jugak eh. Ingat kan Nadh jumpe sekor je. Rupanya dah berpuak-puak pompan jenis mcm Azimah ni. Hmmm.

As a matter of fact, I've been in such situation before. Lagi worst I tell u. Lady yg gatal tu siap mengangkang atas desk my bf and acting all bitchy.

I've tolerated her for quite sometime. My bf just kept telling me all those stories, but I did nothing. Yerlah, Nadh ni bukan jenis mcm K Red lah, tak brani.. Lagipun Im happy enuff that my bf actually told abt it.

So looking at how jalang perempuan tu have been acting,mybf himself
did what he's supposed to do. He sat down and really talk with that woman. Lecturing ala ala syarahan agama jugak pun ade.. lol - till she cried. That's how bad things were, but he has to do it. He's a man afterall and its for her own good.

So that settles it. Now she herself rasa segan towards my bf, tapi tegur2 jugak lah, satu office kan. And yeap, since then dia suka nah kirimsalam pat Nadh - Motif? Wallahu'alam... Hehehe. =)

So Kak Seri, I hope your hubby is able to settle it.


Regards,
Nadh.

Hannan said...

mak aih... sampai 15 komen.. hehhehe.. akak, lepas ni bole la kontek utusan ek.. cakap nak bukak column sendiri... lepas ni tlg siarkan email saya pulak ek,

sayda said...

kes hangat ni..mmmm..buat seri: kalu nk jumpe azimah tu, jgn pegi sorg..bwk ur husband skali..discuss elok2..n setuju ngn nadh, bagi syarahan agama la..she shud accept d fact dat 'kalu dh xde jodoh..xkn dpt punye..syg cane pun' dt can b d step kalu nk play safe laa

hope seri sabar n tabah
Allah knows wat's d best for u~

merpati_jb said...

kak red,

hi...sy one of ur's silent reader gak...slalu jenguk blog akak, tp jrg nk komen or kasi nasihat...tp entry akak kali nie cam 'memanggil ' gituu...kak, btul ker email c Seri nie? seramnyer...bkn per, sy pun bini & ibu org gak..klu ler kena kt btg idung s'diri, mesti sy migrain jap erk..hikhik...try ler soh Seri talk ngn bitch tue baik2 dulu...face to face..lbh better klu hubby Seri pun ade skali...lg bagus klu dia yg ckp ngn bitch tue dulu..apepun, pd Seri, semoga tabah ler hadapi dugaan Tuhan nie erk..k'red, luv ur's blog tue...ken slm kt abg & gegirl k..bye

Pato & Pearl said...

...hmm kurang ke lelaki bujang kat dunia ni...??? thumbs up to Seri's husband for being a good one to her.

Pearl

fiebie said...

macam ni punya orang pun ada kan. Mesti husbang akak kita ni ala ala lelaki melayu terakhir ni.

apa nak buat, dalam dunia serba moden ni, semua orang sentiasa mengejar yang terbaik, tak kira hak sapa.

just percaya lah antara satu sama lain, dan bila nak buat apa apa tindakan, buatlah bersama-sama. supaya jangan nanti menyalahkan satu sma lain.

itulah adat berumahtangga, perempuan macam batu. Keras-keras batu kalau dititis ais, berlekuk jugak. Lelaki pulak macam biskut mayat je. Kena cicah kopi terus lembik tau.

Jadi, pandai pandai lah jadi kopi lebih sedap ya.

azurt said...

amboi!!! ZeMMs!!!