Thursday, March 08, 2007

Kisah Seri...



Salam kak red

Terima kasih atas sokongan dan bantuan dari rakan2 blog akak. Semalam adalah hari terakhir dia menghubungi suami saya, dan sejak jam 7mlm tadi, sudah tidak ada lagi gangguan dari si betina. Idea utk ke polis memang bernas tetapi sekali lagi saya dan suami enggan memanjangkan kes, sekiranya polis rajin utk memeriksa dan menyelidiki siasatan terhadap si wanita dan suami, pastinya satu opis akan dapat tau. sejak semalam, sudah tidak ada lagi panggilan menggerikan dari pihak si betina tu kepada suami saya. Jadi, biarlah saya tunggu sehingga 24 jam dahulu kiranya ada lagi yang mengganggu, akan saya cari si betina hingga ke akar umbi. Pendirian saya tetap utk menemuinya, to show how great i am (bukan utk riak but utk dia sakit ati dan tau yang suami saya happy wt his wife), supaya segalanya berhenti terus menerus. Again, a revenge must be applied walaupun tidak seratus peratus, 1 % is more than enough.


From the previous comments that commented in the Kau Perampas Entry, saya combinekan di sini sahaja, maaf terpaksa menumpang blog Kak Red yang la ni famous wt Kak Red Sri Siantan lah pulak. :)


Ween : I m still thinking whether should I or should not to display her number, but if she is happy suka kaco laki saya, why not I ‘usik’ dia juga.

Zemms: not bad idea awak but no no lah, saya pulak tak rajin nak jadi middle man or matchmaker. Ada dara lagi atau tidak zeems, I seriously hv no idea, I doubt so kot.

Mama’s Girl: true, that s why I asked kak red’s help coz apart of being a lot of readers sitting here, she s also a very good secret keeper. Btw, my suami x sorok tu x lah, sorok juga, if not takkan sampai after 3 weeks baru dpt tau. I told him, banyak perempuan kat luar tu nakkan awak tapi kalau niat awak utk berkawan je takper but ni belum kenal sampai seminggu 2 sudah memaksa2 suami saya ikutkan hati naluri si betina tu, nak jumpa nak menggedik sentiasa. apapun, dia suami saya, hak saya ke atas dia bukan betina tu.

Kujie: Nak bertandang tu lah yang payah sikit, to make sure they are in the same roaster pun payah. Suami saya tidak duduk di satu roaster dengan betina tu, so kdg2 kalau suami saya shift siang, dia shift malam lah pulak. Tapi for the past 3 wks tu, dia mmg akan call sms sejurus selepas after 9am, yakni setelah dia yakin saya kuor bekerja.

Ashrufzz: Kalau bujang sama bujang, tepuk Tanya berbunyi. Tapi kalau yang anak dara tak tentu dara dan engejar suami orang, bertepukkah bunyi?

Mat redo1: gelakkan seri?

Tenteangseseorang: saya mahu berjumpanya, tapi mahukah dia berjumpa saya. Pastinya saya akan pergi bersama kuncu2 saya. Usually perempuan begini takut utk bertemu isteri si suami.

Anonymous 1: Saya akan bawa ke polis sekiranya keadaan betul2 membahayakan, kini keadaan masih terkawal. Prank calls yang saya buat padanya sehari suntuk semalam telah melemahkan hatinya utk menghubungi suami saya.

Anonymous 2: Thanks to Kak Red for getting miera to me. Nak menumpang kesenangan suami saya? Suami saya ialah seorang family man, nak belanja betina macam tu, one time during the 3 wks ni, dia ada ajak suami saya pi minum kat office café, my suami punya tensen nak lari punya payah, minum gak lah but tak kuasa dia nak bayarkan, dia abih je airnya, terus blah naik opis.

Anonymous 3: terima kasih banyak, and simpati juga kerana awak mengalami masalah yang sama. So anw, apa solution antara u ngan suami you? Did u dapat meet that lady? Coz u ckp kalau dpt dia u nak tenyeh P**I dia, I x sanggup lah nak tenyeh ciliapi kat p**I dia, nak tengok pun x de kelas! But I rodok jer lesung batu mau lagi kot. Hahahahahaa…geram ni geram, tapi kerana hati dan fikiran saya masih lagi boleh bersabar dan berfikir.

Ak_0143: numbers tu terserahlah pada kak red, ive given her the number and up to her yet I didn’t wish anything. It s out of my control, make it pschco to her back. It s like a revenge. Adik ak umru berapa? Kalau sudah sampai bila2 x kawin2 gak, pi lah minang pomp gedik Azimah tu and bimbinglah dia.

Fozalin: sounds like simple, police report – saman and so on, but again, I have to think many2 times bout this. Thanks yeah.

Anonymous 3: u seem to have a very good story. I still keep the card and sms, nor my suami dah delete it but for reason that I wanted to do so much right now is to meet that lady. The loveydovey thing tu, that s the problem, it s not as ez as we tot coz she is not working in the same office hour wt him, kadang2 ajer, I m trying to figure out how to tacle things again. I wish the hayun tapak kasut to that bitch, should ask kak red to do it since she has lots of 3 inch’ shoes.

Honey: I understand that, but pi buat police report on the other hand akan memburukkan lagi reputation kami sekeluarga yet she hast cross the border yet, even skang pun mmg lah dia dah cross the border but I still can think and bersabar lagi. I understand yr comments on the friskies and fresh fish – I wish he will remain loving the friskies walau berkocak2 manapun si ikan itu. Doakan yang terbaik.

Nadhirah: yr story sampai mengangkang tu make me so scary, but my suami also risau coz that bitch sampai datang hantar card to his team, passing around sampai berani datang to find him, terlalu gila namanya. Yours walaupun boifren, masih juga terasa hati bukan inikan pula saya sebagai isteri. He is a family man, when come to this kind of situation, I feel like my other half of my sould – gone wpun bukan salah suami, zalimnya wanita menzalimi hati wanita sendiri. Kalau dia ada rasa segan, alhamdulillah, andai dia rasa berdendam – worst can happen.


Hannan: saya tahu awak seorang doctor mental seperti yang kak red katakan, can u pls give me some ideas bout this? And idea for kak red having a column in Utusan – very good idea, here is for free, in utusan is chargeable. I must tq her for helping me.

Sayda: for me between her and my husband is enaf and enaf. I don’t want anymore meeting between they 2, tak kira as an officemates or so on. It s between her and myself.

Merpati_jb: I will meet her, insyallah – harap2 dia tak lari lintang pukang or bawak apa2 yang membahayakan diri. Doa-2 lah.

Pato & Pearl: It seems that she likes someone's husband, it happens to be my husband. I thank god that my husband told me everything, the truth.




Sebagai pemangsa, silalah belek isi kad yang dihantar pada suami saya. Keadaan masih lagi terkawal utk dalam jangkamasa 24 jam ini, tiada lagi panggilan or sms or email dari betina jalang itu, so saya masih lagi memikirkan utk mengambil langkah menemuinya. I will, I hope so. I cant leave the bees just like that, at least I need to see or touch it first, after all the bees had given me a sting. Siap letak 'Luv Ya' tu!!!!




updated: I have got an approval and blessing from my husband to call and meet that bitch. A call will be made, a meeting will be arranged, a venue will be announced. And boleh sampaikan pada bloggers akak to give me some ideas on the dialogues? kata2 mutakhir sebelum bertemu.


Terima kasih Kak Red
Seri




*********************************************

HOI!!!! inilah entry paling menyentap jiwa naluri semua makhluk di muka bumi ini. korang kalo entry camni galak korang kan? ni bukan entry akak totally ni, ni entry pasal orang lain bukan main meriah lagi hangpa sume. But anw, kita kena pikir2 jugak, roda yg di atas tidak sama yg di atas bila berpusing kita ada di bawah jugak. jadi kalau yg belum terkena tu ambik ni sebagai iktibar and berhati2 selalu, ikat laki mung tu kuat2....tapi kalau kuat camne laki ni diikat kalau dia ada niat jahat nak makan luar, x guna ko ikat pung. so for this case, seri is lucky to get an honest husband, pray for the good one, i seriously think that Seri MESTI MUST WAJIB AFDAL jumpa si gonjeng bitch tu.



Buat masa ini, Kak Red Sri Siantan masih lagi ke udara, dan masih lagi tiada caj atau invoice akan dihantar pada Seri atau sesiapa sahaja yang inginkan masalah anda to be on aired. Ye mungkin akan usulkan kat utusan or majalah jelita or mingguan wanita kan, utk menjadi counselor gitu. Korang suka kan bagi keje aku banyak.


Demi mengjaga keharmonian sejagat, akak takkan letak number that bitch - so, let Seri meets that lady in peace.

Will keep you posted. Selamat Hari Wanita - jaga suami anda dan jaga suami akak.



14 comments:

kujie said...

oooyehhh..oooyehhh..i'm 1st!! Prime time show ni..dari kul 8 tunggu dpn pc!

Seri..selamat hari wanita 08-03-07 moga tabah, cekal menempuh segala dugaan ini.

Kalau Seri rasa sudah waktunya untuk bersemuka, teruskan...accept the impossible, do without the indispensable...

Anonymous said...

ni maca kes dah main.. kucing kalau tak makan ikan tu, dia cium cium gak..! cuba tanya sang suami apa dia dah buat. my calculative guess is sang suami dah terusik ni, sebab tu si dara anggap line clear.

Anonymous said...

ni maca kes dah main.. kucing kalau tak makan ikan tu, dia cium cium gak..! cuba tanya sang suami apa dia dah buat. my calculative guess is sang suami dah terusik ni, sebab tu si dara anggap line clear.

Anonymous said...

hi seri, my guess is pun sama mcm anon di atas...maybe its harsh to accept, tapi maybe hubby seri terusik (meaning maybe 1st layan la jugak skit2) dek gediks si betina gila tu...but thankfully (and hopefully) ur hubby dah sedar si betina ni mmg gila yg boleh meruntuhkan umahtangga seri, so now ur hubby tak nak layan dah gila dia tu...

anyways, hopefully ur hubby learnt his lesson, betina mcm ni mmg ader out there, just becareful...derang ni jenis sanggup menzalimi org lain!

and tips nak jumpa betina tu, do ur homework 1st...pi skodeng pompuan tu in her own enviro jenis camna, meaning if dia jenis mmg terjeritpekik, so if seri jumpa dia pun terjeritpekik akan jadi adegan 'lelong jualan murah'...takde maknenye dik!so in this situation, marah geram nak tikam mcmmana pun seri, u have to keep ur cool! nanti biar si betina tu yg termalu sendiri...

on the other hand if she is the jenis 'tau-malu-if-kena-jerit-pekik-depan-public' then apa lagi...marah n gertak lite2 lah...hehheeh bagi dia terkencing dlm suar skitt...lagi bagus if kasi syarahan agama...kasi nangis dikkk....ingat mak bapak kat kg, u pun ader family, cousin or maybe one day anak pompuan...if kena kat derang camna u rasa...bla..bla..bla...reverse psycho tuh....

ok..good luck seri!

singautara said...

happening gak cita nih, zaman la nih laki dah ada anak mmg laku, maciam datuk K lak...hehe

sayda said...

k'jie semangat seyh..hehe :D

Abdun N.A. said...

Slmat Ari WAnita to Kak Red, Sri dan wanita2x tulen yg lain.

nikfarizah said...

go Red go.....gayam dia sampai lumat...Perempuan tak tahu malu....

husz said...

hahaha go kak red.. anyway.. nak enterframe sekejap ye kak red..

mana akak punya tagboard? ingatkan nak enter frame kat situ.. tak nan ado..

anyway .. ni hah tolong war2kan siapa antara kita yg ada angan2 jadi celebrity chef seperti Jamie Oliver.. sila berkunjung ke

Do You want to be a Celebrity Chef?

tapi i tell you its not a reality show.. kelass ke reality? tapi i nak juga join Amazing Race..

Its a competition... pemenangnyer akan difeature kat our product yg memang ada di hampir setiap rumah hehehe at least we hope la.. huhuhu

imagine la.. glamer abiss.. gi umah orang tunjuk muka hahaha

azurt said...

adessss.... mmg hot!! i pun mude lagi..pun berumur 24... tapi i am not that Azimah. uhuhuhu...

Mmg ada org berminat kat hasben org nih, tak tau lah nape. maybe sebab dah stabil kot... thats y la... tak pun ada niat utk perniagaan ke, ape ke...

cam terasa gak si Azimah tu tgh bermain... tgh nak menguji.. tgh nak test market.. (nama pun keje kat marketing ek?). just andaian aje...

apa pun, its better pun jumpe face to face.. tgk ape sebenarnya yang pompuan tu nak..

Semoga berjaya Seri.. .:)

mad redo1 said...

Seri, it was not my intention to laugh at your problem, far from it. Since your problem looks like arriving at a peaceful solution, I won't have to comment anymore. I do apologize if my 'hehehe' made matter worse (I hope not)

Red Mummy - jom le masuk Amazing Asia tuh, my awak dah approve you jadi my partner - kita jadi: mad_redo1 & red mummy - blog friends... wuhhhooo!!! seruis ni!!!

Hannan said...

ade ke aku jadi doc mental????? I'm sooo not involved.. heheheh.....kak reddddddddddddddddddddddddddddddddd

azman said...

i pun luv red gak...

Fish of Pisces @ 5th_E said...

isk isk isk... dosi berjumpakah? pompuan mcm tu, elok kol aje mak bapaknye, bagitau perihal sebenar. Jgn jumpe thegirl, jumpe the parents... mrasa!