Wednesday, March 14, 2007

Yey...mc lagi!



cantik tak mata akak? brown kaler, kalo dok bawah matari lagi nampak brown giler, provided x yah pakai lens lah. kalo pakai lens x lawa sket la mata akak. aku nak kata mata aku cantik, ko sentap??? akak sukaaaaaaaaaa kan....



semalam akak baru abih lunch kat dome, akak nampak Abang Bad few tables dr table akak, bapak si aiman tak kisah aka Manager Didie tu lah...he was one of the judges for the BI, the other day. akak x penah jumpa dia in person, tp sebab muka dia bertempek2 kat majalah,and blog dia, dah sah2 akak leh cam lah kan.


eh akak pun femes tau, dah byk kali kat klcc akak jalan2 orang tego akak = hai kak red. see see..sama kata akak x femes. sebab akak femeslah ada orang dengki kan blog akak yg merah menyala ni, ohhh pelis, akak x kuasa lah. sebabkan fiebs femes, sian dia kena personal attack, pun dia x kuasa. mik ko la ni blog dia ngan blog akak hanya registered readers ajer boleh bagi komen, tu sib baik kitorg tak buat untuk invited readers only - matiklah perasan!!


anw, pastu akak pi tegoq abang bad, akak ckp lah akak ni redmummy, muka abang bad kompiden ni kenal akak, aku dah cuak dah ye ke dia ingat aku ni ke aku je yg omong kosong. then salam2 senyum2 babai2 off akak blah ngan kelig akak. tp abang bad ingat lagi akak, sib baik. kalo idak matiklah aku carutkan ko tau lam blog aku bang oi, ko x kenal akak?? opsss....


pastu ngah2 akak jalan akak kena tumbuk ngan betina birah mana tah, katanya akak ni goda laki dia. eh eh, ko x pandai jaga laki dah sah2 lah laki ko paling tadah carik aku. motiffffff?? tu pasal mata akak cam baru pas kena lunyai!!!

kan?

sian akak....











suka korang kan. tepuk tangan tgk aku kena tumbuk!!! itu sume spekulasi semata2 arr...saje buat nasi tambah. mata akak kena ketumbit ke bisul katanya. bangun2 pagi tadi dah camni tp gigih ni pi keje gak. x nak ponteng, semangat ni pi gak. pas je bos akak nampak kedaifan mata akak, terus disuruhnya pi klinik, huiii...meloncat le aku. tp gigih lagi ni buat kerojer. sampai x hengat tgk jam ni, sampai dah ketengahari bila akak dah x tahan sakit sangat. sakit siot, rasa nak tonyoh2 jer mata ni.


henjot pi klinik, ko nak bape ari MC red? isk doctor ni, bagi ubat je dahlah, nak bagi2 mc lakkan. tp bak kata vernon, orang berbudi kita berbahasa, so akak mintak hari ni half day mc je lah. sok akak perlu kerja., harusssssssss!!! mata akak yg kiri tu aku sapu ubat, dah berejam tunggu tak gak baik. tp ubat makannya akak x amik lak, aku malas, arapkan ubat sapunye jer...camne nak cepat baikkan?


tu pasal akak anto cite ni pasalnya aku x leh tido petang, coz maid akak memeokak2 nyanyi bagai sambil buat kerojer, kaedahnya dia tekejut tgk akak ada kat umah. potong stimmmmmmmmm betullah ko ni kan kak!


Maid akak cakap, carik ibu mengandung yang kematian suami - raba perutnya ngan ibu jari and sapu kat mata akak, mesti terus baik. gila hapa punya petua!!! mana aku nak cekau carik ibu ngandung mati laki, suka2 jer ko kan kakak!





21 comments:

FaRiD said...

KR...mane TB???

mad redo1 said...

uish... kata orang lah kan, kan, kan, kalu kena benda2 atas mata tu biasanya nengok benda kurang sopan HEHEHE... tapi rasa2nya dalam kes ni just nak suruh tambah koleksi merah satu lagi tu... mata merah youuu... perlu lari ke idak ni? lariiiiii...

wénkt said...

ibu ngandung mati laki.. aiyoh! hahah.. mana nak dpt tu??

blog ini menyebabkan femes ok.... wan pun kekok (feeling femes.. hahhaa)

Hannan said...

bapak ganas punye ubat,, kene cari yg suami mati ek?. maybe kalau suami mati sbb bunuh diri makan ubi kayu sure lagi mujarab kan..

sayda said...

ni kes ngintai la ni..sape la mangsa akak ek..
opps~

gurau je tau

Rickywan said...

Kak red...cuba petua org lama ni..kalau mata tu tumbuh bisul, kalau mata kiri, akak ikat benang itam kat tangan kanan, ikat benang itam kat jari manis..mesti cepat sembuh kak...cuba ler yer...

epelijau said...

ehh...kalau petua mak epel plak..kalau sakit mata kiri..ikat benang itam kat ibu jari kaki kanan and vise versa..moga cepat sembuh kak red!!

Pato & Pearl said...

lahhh K.Red...ni kes mengendap ke..??hehehe..just kidding babe...i still remember when i was young, kena ketumbit cam ni, bangun pagi, Mama dah bising..."tulah suka tidor kat lantai lagi..kan lipas dah kencing kat mata.."..macam macam story orang tua tua kita ni....Anyways, cepat sembuh!!

Pearl

darklighter said...

astaga...lahanat punya petua..LOL..napa tak suh usap kat perut ibu mati mengandung jer..*matilakauuuu wakakakak

david santos said...

Hello!
This work is fantastic! thank you
InsyaAllah

badrul said...

rest banyak2, stop ngintai anak teruna orang, k... hiks!

joey said...

tuu diaaaaa.........kak red rehat..tidur secukupnya...and jangan intai jiran sebelah lagik....wakakaka

anyway...semoga cepat sembuh.....:)

Equilibrium said...

haaaa..saye ngan sayda sama sependapatan...akak ngintai sape ek???cakap ler...saye pun nak tompang sekaki..kuang kuang kuang...kih kih kih

oTam said...
This comment has been removed by the author.
Ady said...

haaaa akak mengendap yer???? :p sapa yg tgh be*ak akak pi ngendap :p

oTam said...

Uish..
Bila nampak word 'ibu mengandung' tu, terus ingat nak offer madam Otam. Tapi bila terbaca 'kematian suami', terus terkedu.
Huahuahua.

CarutPelbagaiKaedah said...

ala la kesiannya..tapi tak per leh guna hair to cover your swollen eye ittew..aiyoh kak red, by the time mo jumpa pregnant widow ittew..harus la dah sembuh..btw naper lah petua ala ala misteri nusantara sangat?

wénkt said...

ishh otam tu,
bini baru masuk 6 minggu,
jgn pikir pelik2 laaa
nauzubillah

wan yg bomoh kak red ni, lain kali jgn perang dgn wan.. :p

Bayang² said...

wahh... g bercuti... leh le kirim barang.. hehehhe

ween said...

oh yes, holiday kat gem beach ke??

nadja said...

alamak kak cian nyer .. mesti sakit kan.. of course rimas nak buat keja...