Friday, June 01, 2007

Holiday Time!!!



Tourist visas - check

Passport - check

opss...3 passports - check




Erk! empty luggage - checkkkkkkkkk!!!





ops..luggage tu suku ajer isinya cos lagi half sirman dah packed up kan together in his luggage a week ago. I m flying wt my 2 kids to be wt my sirman and their daddy whos currently in Beijing. Let s go to Beijing, kids!!!




leather boots ni akak beli a year ago, it s for my trip to Amsterdam last yr. balik dari sana, akak terus simpan in a box. And today i dig in back, it looks so new still. SO im going to wear it again!only in the flights lah, jalan2 akak pakai kasut lain...koser le nak berboot2 bagai heh...




i used to go for mandarin classes, graduated wt flying colours but pastu akak x apply langsung lupa pekejadah nya aku bajar kan. abang mmg le gi chinese tadika but then nak harapkan dia, mana boleh sgt. guna gak buku ni masa akak kat sana nanti. kowang jgn nak gelakkan2 akak lak ye, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang lembu - meng apa ek? menglembuuuuuuu...boooooooooooo booooooooooooooo!





To my kids, listen here:

Daddy is not flying wt us now, so u 2 hv to listen to me carefully. Do not run here and there in the flight, do not run here and there in the both airports, do not run away from my eyes, do not leave yr hand from my 2 hands, do not talk and smile to strangers, do not do things that i cant coop wt you two. Please wake up and walk, i cannot carry both of you in the same time, otherwise flight attendants have to carry u. You both being nice, u get whatever that you want!




This is called - RED DIVA has to become RED SUPERMOM.



ko tau apa tali ijau tu? ha ko tau tak anak2 akak meghah ko ni begitu hyperactive. specially si abang tu. dia nye kes ilang mmg byk dah specially kat shopping complex, tp x lah cam kes si yin tu ha. so sebelum aku ilang lagi anak, baik akak siap2 kan tali ni utk tight kat pinggang akak to his pinggang. biar la org kata apapun, yg pasti sbb akak ko ada 2 tgn jer, mana nak pegang yg beso mana ngan yg kecik - so stand by ajer tali tu. ada gak gunanya nnt tu.





BKS - u think i m extending the submission of your assignment coz nak bagi kowang je lenggang kangkung, it s all been planned already, akak pun nak berdondang sayang gak. I m monitoring all of you, even i dont have blackberry, but dont forget, internet is everywhere, my hotel room covered the access cam iklan sikuning2 tu 'I WILL FOLLOW YOUUUUUUUUUU'. ujang sayang - jangan le memarah akak ko yang diva ni, semua seperti yang kita rancangkan!


I ll blog from Beijing!! sok gak akak hapdet!!





sei sei ....




28 comments:

Nory said...

Hiks..dah agak dah ikut sirman ker beijing...have fun...

mama said...

selamat bercoti2 beijing kak red :)

Equilibrium said...

i'll definitely miss u kak. just take care, jaga mkn ( jgn termakan ba alip baa ya), enjoy ur stay(of course), jgn nakal2(kang abang ikat akak lak kat pinggang dia!), n...come back soon...feel so far la pulok kan...inikah dinamakan rindu??? HELL NOPE! wakakaka

See u very soon. Muah

maksutimah al-hazab muntadarah said...

mrasalah kak red...blog baru meksss

Miss Nazla said...

enjoy ur holiday then kak red.

Equilibrium said...

luper seperkara penting...

BON VOYAGE!

intankamaruddin said...

Slmt bedondang sayang.
Hopefully akak tak gune la tali tu mcm yg akak ckp tu btul2 eh. Mau masuk home funniest video kang. Heheheh..

Noushy Syah said...

Have a pleasant and safe trip...Bon Voyage!

truanta said...

aik kak redz...g beijing rupanya..
best tu...slamat2!! pegi n balik..
p/s cm ner la rupa kak redz bila ikat tali tu kat anak2 dia..hahahah!!

.:: Fuyoh!delic:babe ::. said...

WAHHHHH!!!!!!

Pegi beijing katanya!! COOLNESS!!

K Red, take care yeah!

Kiddos, listen to mummy okays? =)

Heh, enjoy yr holidays! Cheerios!

tehbunga said...

Diva; enjoy ur holidays and jgn lupar buat lintas langsung exclusively from there yea..:)

Pato & Pearl said...

K.Red - selamat berdondang sayang, beronggeng, berdisco, berhip-hop.(apa apa aje-an lah kan..)

Nwae, safe trip and have a wonderful journey and holiday!!!!

Pearl

The Pisces Man said...

Kak Red holiday mana ni? Awat tak bawak kitaorg sekali naa, kira sponsor la tuh, hahhaaa.a..

Btw, latest pics of my son are in my blog.. Gi lah tengok Kak Red.

Zana Sadri said...

SELAMAT BERCUTI KAK RED..moga selamat pergi, meronda2 dan pulang okes!!

Daaa...(melambai dr jendela opis. nampak tak??ngeheheheh)

zeleonnicai said...
This comment has been removed by the author.
zeleonnicai said...

lorrr x sehat ghupenyer die...saya ingatkan akak dah healed dah. x pe2 dgn kuase allah sume sakit tuh ade ubatnyeee.. tu la sbb saya blajar medic..hahahha matila* plastik*

wah g beijing..jauhnye jalan..bile kak red nam dtg rusia nih... bole kite jumpe bors2 sesama. neway have a nice holiday!! kat bawah ni ade pantun tuk kak red


dr jauh liplap tak terkata,
bile dekat matila* red diva katanya,
jalan2 syok x ingat dunia,
balik nnt jangan lupe ole2 tuk saya,

p/s: sori la pantun x best...huhuhuhu

Kak Jie said...

ooo kak..... aku dh blk nie...

yuhuuuu....yuhuuu...oyehhhh...oyehhhh.....kak red tak der kat KL..nak rampat koser ...hakhak...rampasan kuasa sebagai DIVA!


ces ko arr....kakjie baru gerak keter nak makan angin, ko radar ko dh idup...sms bagai²


london....ceshhhhh..........mcm poyo! Kakjie dh tau awai² lagi la..sbb tu balik hari ni...!

Rickywan said...

Selamat jalan kak red....bubbyeeee

Rickywan said...

Selamat jalan kak red....bubbyeeee

Wawa said...

uish..
saya yang dok berpike2 nak bercuti, kak red yang dah fly dulu..
jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

^::redZ-Ziaf::^ said...

kak redddd..........!!!

nak ikut

nak ikut

nak ikut

jadi baby sitter cam dlm citer the pacifier pun tak pe lah

hehe....!!

semoga kak red dan kuarga bergumbira sepanjang perchotian....!! =)

selamat pergi dan selamat kembali... semoga perjalanan kak red dan kuarga dilindungi dan dirahmati ALLAH

amin

jumpa lagi

=)

p/s: jangan lupe ole ole yer..... =j

Khairi Nairfan said...

waaaahhh...
wo bu che tau meh...
hakhakhak..

kita sama gak ngan akak...
tapi takderlah sampai flying colours..
pastu tak practikan...
hehehe...
bak bhasa german..

kai ne ah nue...

huhuhu..

having fun on holiday!!

sayda said...

selamat pergi n selamat pulang.

amin~

Hannan said...

hye dik red... i'm back daa.. miss u too!!

Lestat said...

Happy Shopping!!

**Kak Red..u patut jd cam mummy dalam citer The Incredibles..lengan dia sekilometer leh panjang..

faizabelle79 said...

Bon Voyage and have yr unlimited fun in Beijing..

uu...kak red punya boot lebih kurang sama dgn saya punya la...

ok..take care..hati2 jaga anak2..

bini mokhtar said...

wahhhh bestnya ada geng di china! kak red nanti org ikut husband jugak tapi kat shanghai..bolela kita beronggeng secara berjemaah! hehee

Ujang_MD said...

aku tak marah kak tap ko kan.. aku tgk dlm email aku empty tau