Sunday, June 24, 2007

Sweet day...





this is a meeting between a mother of 2, a pure and original WOMAN with the boys also known as the 'ladies' atau kata nama amnya yang lain 'the persatuan pondan bandar sri permaisuri'. I will not reveal their names + their blogs, but if u are my followers, u would recognize all of them.



Meeting was held on Saturday nite, just after my bowling wt the Red family. mainly, i have to meet one of them coz nak bagi kain ela akak untuk dijahit. akak x beli lagi kain baju raya, but that kain was a gift from someone, related to Razak Baginda. ya aduh! pls dont ask me bout Razak Baginda's case ye, i choose not to speak about that.




today's plan is to have our bowling kat Alamanda. notice my red noise? dari pagi bangun, masak, tido petang, bangun balik, even sampai Alamanda ni pun idung akak asik berdesing jer. tension tol aku tau. ubat sinus akak sume nye drowsy, so while ngah tunggu turn dapat lane, akak rushed pi farmasi and got myself ubat sinus yang x drowsy at all. x kisahlah x leh claim medical pasai beli kat farmasi, janji idung aku x kuor hingus lagi. gatal tol.





a weekend wt my family - whatelse lah kan, dah sah2 akak x de apa2 tournament. have promised my kids that we are going to have bowling since last week, both of them excited tol, padahal bowling tu apa pun bukan dema tau.




being a sportsmom, i encourage my kids to try any games yang korang suka, i dont mind, later on bila dah besar kalau nak menerer cam mak ko, pun takper, atau nak low profile cam apak ko pun it s ok.

sambil2 main, we keep on eye to our kids, they are still young, pegang bola pun tak betul lagi, apatah lagi the way they bowl it. it s ok. aku dulu pun, memula belajar, bola terkebelakang perginya, apatah lagi kanak2 baya dema.




yes, my sirman punya sports activity tidak lah sedasat mana. he is more to chess game, compared kan bini dia kalo boleh kuak renang bersilat tendang bola sumer nak dibelasahnya. I m born to be like this, indeed.


the important thing is, we are having our fun, be with our family. bila kita bersama the loved ones, apa lagi yang kita kongsi, happiness of course.


at first, 4 of us share satu lane. tapi penutup longkang tu kena pakai, if not anak2 nye bowl ke longkanglah perginya. half way, akak x gemo ngan the corak permainan ni, i need to beat my husband, as usual - professionally. since the next lane is empty, the kids layan kat lane longkang bertutup while mom and dad are having our own competition.






go gegirl! gooo...

she mmg x nak dibantu at all, bola number 6 tuh!




yey!!!!






suka tol budak2 ni dapat bowling....




i found my shop here. kat mana2 pun ada kedai ni kan....ask for a very good discount and do mention that u know Kak Red if u wanted to buy baju suor anak2 lam kedai ni ye.


I love weekends.


13 comments:

violetungu said...

salam,

nak tanya apa ubat sinus yg kak red slalu makan tu? saya pun ada sinus yg teruk...


-dalina-

Red Mummy said...

violet - kalo drowsy wpun light2 drowsynyer, clarinese and zyrtec.

yang tadi akak beli Telfast D x drowsy langsung, but for stopping the running nose and block it. amik tu yer.;.

ArcHmaL HatiEmieY said...

motifff??? bilo laks declare persatuan pondan bandar sri permaisuri!!!


over laaaa!!!

Red Mummy said...

aku mak hayam korang

so korang sadap.

maksutimah al-hazab muntadarah said...

ahaks...matilahhhhh mak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lily . Lulu . said...

hai kak red. sebenarnya dah lama singgah dan baca blog akak, cuma skang baru nak komen. anyway .. just nak bagi tau .. kak red bess !! kelazzzz .. :D uhuhu ~ kem salam gegirl ;)

Pato & Pearl said...

gosh can't remember when we went bowling the last time....By the way K.Red, thanks for the souveniers!!!!!!

Pearl

^eMiKo^ said...

kak red,cuti skolah ari tu,adk2 nyer br je dpt 2 psg bj jname k-red tu.. ngehehe...jgn kembang na...

Miss Nazla said...

akak red oi. hah tag udah siap. sori la lambat.sibuk nak exam ni hah.
ni nak tanya persatuan tu nak ke secretary? kot boleh anta resume huhu

.:: Fuyoh!delic:babe ::. said...

Hehehe.. Persatuan pondan bandar sri permaisuri katanya!! Ni mesti si Mal jadi Chief Director.. Kekeke. =p

Niwae kak red, its fun to see u spend quality time with your family! Gegirl cute lah. Cute sangat. Bila dpt jumpe dia eh. Hmmm.


Have a great week ahead! Cheerios.

Rgds,
Nad

khairilhusni said...

kat queensbay mall pun ada butik k-red

nadja said...

akak leh la nanti join kita nyer bowling tornoment eh..
tak der la terror mana pun kita neh.. ehehehhe
takat cari mkn jer la..

nway k-red nyer baju memang lawa2 la kak.. kat jusco ader byk choise..

pepari said...

k red..masa lalu depan kedai tu last weekend teringat kat akak..konon nak amik gambo tunjuk kat k red..upanye tuan punye diri dah jumpa dulu hahahahaha...