Saturday, June 09, 2007

Nak balik ler nih....




this will going to be a very short entry. I m not leaving tonite yet but this bloody blogspot from beijing manjang je buat hal since 2 days ago. dahlah x leh nak komen blog sendiri, nak komen blog org lain pun kena pakai proxy hapa tah, well i m so suck la ngan internet, sume sirman yang accesskan for my blogging part la ni. u may notice kan akak mana de komen kat blog akak ni ha sendiri, lembab tol lah..nanti balik kl akak sambung membebel layan korang nye komen yeah...khairi?


so my barang2 yang selambak nye x muat kat our luggages tu terpaksa gak disettlekan wt a new luggage bag. i spent an hour to pack up everything, still x muat jugak. so we decided to go back to Youshu and get another bag. big bag!


sirman pilih segala and as usual urusan bargain campak kat akak. for that big size, akak ada nampak few mat saleh beli yang lagi kecik dr akak punya, they paid 120yuen. i m not gonna pay that much for that small size. so my price is 120yuen for beso kebana nye size beg. lantaklah.. .skang akak dah expert so ko nak, amik x nak akak blah. they agreed ngan rege akak tp cam biasa lah muka masam mencuka dema bagi kan.



tonite, we are getting some shoes and shirts for sirman, not for me cadangnya but we really have to clear up our yuens so akak sauk gak few pairs of shoes. dah dapat new luggage so lagilah rasa nak perabihkan yuen ni, leh gak sumbat kat beg yg beso tu.

i m sitting here not for myself, but jadi tukang tawar for sirman. like sirman said 'my wife is going to handle the bargain'...dah jadi rutin.

cantikkan table cloth ni, should i get one?


dah bagitau awal2 no more toys but sirman dok berjanji2 lagi wt kids, gegirl lak mmg dah aim toy stroller ni for so long..so hauk lah masuk lam beg. x muat sume bags ni kang, mummy tinggalkan toys korang kat bejing.

lady yang jual shirts ni kan, pandai tau...dia dah bengang ngan akak coz akak kill dia wt my low price kan. pastu bila kitorg nak blah, dia mintak duit msia coz dia ckp dia buat collection. so sirman gave her RM1. dia boleh memilih lak tu, katanya nak pilih kaler lain. wah...byk cekadak kan..x de maknanya sirman nak layan kerenah mengarut minah ni.

she said, i m so tough, susah nak berlembut naikkan harga. kan akak dah cakap kat sini kita kena hati kuat. kalo mengalah dia untung byk.

our dinner today, had kat same building of this mall gak. this is a muslim gerai, halal. merasalah gakkan ada food court halal gak kat sini, bukan senang nak jumpa.

makan kenyang2, balik x yah dinner dah..mummy masak bayam je arini..

time to leave....no plastik sampah ye today, sume barang yg akak beli mlm ni dump dalam beg besor...bih citor.


say bye bye to Yoshou, 3 kali datang tpt ni ko, sampai most of the kedais penjual ni pun kenal kitorg. bukan payah nak kenal kitorg ni, malaysian family wt 2 hyperactive kids.

singgah starbucks for our usual drinks. kaedahnya kat sini kitorg x payah pakai duit, hotel yang sirman duduk bagi s/bucks voucher, so ko bantai le ari2, x de hal nye...


Kids dah bising bila nak balik, one thing lah yeah..kalo pi beijing for shopping, jangan lelama cam akak ni dah lebih seminggu naik jemu tau. 3 days dah cukup. unless korang nak pi places yang cam great wall or forbidden city bolehlah lelama.




we are going back to KL.....very2 soon.



14 comments:

Miss Nazla said...

wah posing akak red kat kedai kasut eh. eh btw akak i luv dat gegirl's pic with stroller tu. comel je dia gendong patung tu. hah awat tade merah ka stroller tu? hehehehe

Nory said...

laaaa..nak balik dah ker?... ingatkan nak beli sebijik condo kat sana heheheheh.. puas kan shopping.. tiap2 bulan cam ni bengkok...hiks..

faizabelle79 said...

ku x tahan tengok table cloth tu..mesti murah tu...nak jugak!

Red Mummy said...

nazla - i wish they hv the red stroller, tp payah lah, byk pink ajer. baju dia pun x dpt yg merah lsg..very hard tol dema nak buat red kaler for budak2 baya dia tau.

nory takde maknanya akak nak li condo kat sini, tanah org tanah kita, sedap lg tanah kita. tu pasal namanya holiay kalo dok beli condo kat sini bagai, bukan holiday le namanya sayang. eh apa blog ko ek? nak gak akak jengah


belle - murah gila. kawan sirman smlm beli at 30inggit selai, akak beli dpt 30inggit 2 lai. dia x bargain, tu yg kena mahal gilar. i got red already, pastu beli lg
another red...

ak_0143 said...

hehe balik jugak akhirnya...

ingatkan lepak sana terus...

best gak baca tiap hari perjalanan diva red mencukakan muka peniaga di sana tiap hari... tapi ta sempat komen je...

p/s - tada pape ke??? kuikuikui

Wawa said...

welcome back to malaysia soil kakred.

still remember your empty luggage when you departed, now with extra baggage lagi eh :P

Yatie said...

hai kak red, best r blog ni. Sekali baca, hari2 nak baca. Bestnya dpt shopping byk2..

Kak Jie said...

Gegirl nak baby tu kak oiiiii yang mak dia nak layan DIVA ajork!
Dianya toy stroller tu isyarat halus utk mama dia tu ...ko tak paham ke kak?

mesti terbungkang sakan dgn beg² bagai tu anak beranak ni

welcome back kak.....

Equilibrium said...

mamaaaaaaannnnnnnnnnnnn ROUGE!!!

looo..akak still kat epot ke? dgr kata kantoi kat imegresen kan coz terlebeh kasut. Tulaaaaa...len kali baca dulu syarat2 kapai terobang tu Deme bg max 4 psg jek, yg akak g angkut namblas psg sape soh???

errr....nanti saya nak dating ngan akak, siler pakai kaler itam tu ek? awwwwwwwwwww...

selamat kembali ke alam realiti..dah..gi wat ayaq teh! depa dok tunggu!

sayda said...

okeh.welcome back akak.
hehe..mcm la kte ada kt msia kan?

tc~

Pato & Pearl said...

kan dah kata awal awal..beranak pun bag tu..hehehee...kat airport..nantai sambung shopping lagi ye....!

Pearl

.:: Fuyoh!delic:babe ::. said...

Kak Red!

Have a safe journey home!

Take care yeah! =)

Red Mummy said...

ak - mesti ler balik, tpt kita tempat orang...tempat kita bertemu jua..cewahhhhhhh


wawa - ye tu lah kan dah ada extra luggage pun dok pening pala lagi beli itu ini bagai. ni lom lepas 2 airports lagi ni yet i ve something to get from both airports gak tuh!

hi yatie, salam kenal gak dr akak yang gila merah. jgn lupa org panggil akak kadang2 red diva gak ye


oi kak jie, coi coi..ko mulutttttt...kilang dah tutup lar. toy2 takper, tp nak suh buat anak beijing oh tidak...maknye bz, mak nye diva, x koser lagi le kak. ko kan, cuba le cite lelain ni cite 'tang tambah anak' je ko kan kak..


equil ko lagi satu mulut coi coi tau. dema x kan nak bising akak beli kasut sampai 18 pasang kan? x kan?? arap2 idak ler....

pearl u are right, my 2 airports are waiting for my shopping too! haiyohh!!

sayda tu maknanya kita ni dekat di hati walau jauh di mata!

nadh - akak asik lupa je nak edit new blog ko lah nadh..nanti arap2 akak ingat lah ye balik kl nanti tuh...

aNgRiAnI said...

cantiklah blog kak red...boleh dijadikan blogger idol...my fren said kalau nak shopping kat beijing kena bawak calculator bcoz org sana x pandai berbahasa inggeris. Betul ker ?