Sunday, June 17, 2007

2 goes down to 3...




i have to be at midvalley for my bowling tournament at 10am sharp. if i were to late, my team x leh start without me, kalo dema start gak wtout me, my points for the first frame will not counted. zalim rules ko buat tau Hazman! x tlg team langsung....






but i also need to be wt my abah and kakak for their persiapan perjalanan to Mekah utk mengerjakan Umrah. ye akak2 abang2...my parents went to Mekah twice a year. Mak will always go during the fasting month, and abah will go separately ikut kelepasan. every year, salah sorang adik badik akak kena pi wt either mak or abah, 2 dah lepas, ada lagi 6 tunggu turn.



and semua kami ni pi umrah, fully sponsored by my mom. Bestkan? buat masa ni, x yahlah tanya bila turn akak, ok!





a nite b4 i spent my time wt them...and pagi nya lak since akak ko ni ada bowling, i decided to wake up as early as i can to be wt them again, lepak umah mak. so me and sirman decided that he will come later at 10am to join the bunch of group sending my family to klia, while akak merah ko will have to leave my family's house latest by 930am.






Abah ngan my kakak pun dah x eran wt my bz timetable. lepas ajer menjalankan t/jwb as anak/adik/kakak to my family, i drove so fast to midvalley. i left at 940am and reached Cosmic bowl at 1005am. lambat 5 min! and sib baik lah org msia terkenal ngan janji very the x leh diarap. we start the tournament only b4 1030am. Good timing tol...







10 yrs ago, i used to get a personal training wt Shaline Zulkifli. Ler x caya kan korang....my points zaman2 masa anak dara dulu takat 180 and above tu memang kencang sgt lah. i have my own bowling set, the shoes the ball the beg, semua sendiri punya ye.



lepas ajer kawin, and membuka katup kilang, and banyak lak pulak urat2 yang dah putus, stamina dah kurang, cara baling dah ke hulu dan ke hilir. nak buat straight jadi bengkok, nak buat spin masuk longkang. amik arrow 3 from the right jadi arrow 3 from the left - sungguh banyak bezanya cara permainan akak di zaman anak dara dan mak dara ni ye.







kalau dulu, sokmo jadi highest score for ladies, and again sejak dah berpinak2, nak dpt no 6 pun nan ado! sian akak kan.....





kurang latihan lah!






we are happy for the 3rd position, dapat jugak medal. it s a team commitment, i may beat few guys punya score, but i still cant beat 2 anak daras from other divisions punya score.



pity me...

last yr no 2, this year no 3 pun jadilah....



a coffee break wt my 2 chindian frens, also from my bowling team. i will surely try to get new bowling set for myself again next year. The bowling set that akak pakai la ni, umurnya dah kat 10 taun, camne le x kalah kan....





apa lak my next game? squash on JULY. a good month for me, harap2 2 bad things yang happend kat akak this week, will be gone very soon. It hurts me a lot...





sorey2 all.








11 comments:

A f f e n d i O s m a n said...

kak red...

dah hapdate...double posting lagik!

faizabelle79 said...

Somoga selamat pergi dan pulang juga menjalankan ibadah dgn tenang dan teratur kepada yr sisi and yr dad..

oh ye..Slamat hari abah sedunia yek...

mad redo1 said...

ingat nak gi jugak tengok kat MidValley tuh, tapi tak sompek...

anyway, congratulations walaupun #3

KudeN said...

samat ari bapak kat mr sirman. hehe

kak red.. fuh.. respek siot..

tenaga kuda mane lah kak red pakai ni kan.. energetik btol

Red Mummy said...

akak pakai tenaga kuda kepang

:P

Miss Nazla said...

kude kepang? slamber la akak. dpt 3rd pun hoke. taun depan jadi 1st balik sebab nak beli set baru miahaha

Bayang² said...

Kak Red !!!
aritu kat midvalley, games akak abeh kul bape??? saya mai kul 3.. da lambat sangat ke tu???? hehehhee... dr ujung lane sampai ujung lane saya carik akak.. (ceh cam kenai...tibai la jnji aku jumpa cewek baju merah rambut paras bahu...) kekekeke..
sedey gak tak jumpa... (mybe tak nampak kot sbb time tu da golap!!!)

Lestat said...

Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..
Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..
Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..
Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..
Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..
Tahniahlah..Tahniahlah..Tahniahlah..

Jie said...

tahniah kak
# 3 pun dpt nombor gak kan.

Pato & Pearl said...

good job..i'm catching up reading blogs lah 2, 3 days ni..didn't have time to update...Pato only tulis script aje..publish publish bab Pearl....Anyways..congrats no. 3. This blog becomes a mini olympics RED games jadinya..haha

Pearl

sayda said...

oloh.menang jugak ke.ok ape. at least ada number kan.congrats n please wish en sirman happy daddy's day.sorry lambat.hehhe