Sunday, June 10, 2007

Still here!!!



so korang ingat akak dah sampai le pulakkan? ater...ada lagi kat sini lar. masih bersukaria shopping and jalan kulu kilir berempat. sok ahad akak balik, ye ye...dah siap pack bagai dah, ahad last mh's flight baru jejak kl, nak kat tengah malam senin baru sampai le gamaknya.



we had our lunch at Taj Restaurant. no masak2 arini,segala bahan masakan akak dah packed up, 2 arini kena makan kat luar ajer. worst still makan kat airport and in the flight on sunday.



sirman dok habak that on sat after lunch kita kena pi tempat ni, yang kat signboard bakang pala akak ni lah. a must place to visit, forbidden city katanya.

notice tali ijau kat tangan abang tuh? this time akak kena pakaikan tali tuh to my hand. the place yang kitorg nak pi tuh very the crowded area. for the past few days mmg dia ada pakai tali ni attached wt akak since gegirl asik melekat mintak dukung je ngan sirman. so abang nye kes as u all tau, byk kali dah mengular ke mana, mak paknyer ke mana....anw abang is ok wt the tali, dia tau mak dia asik kena kejar dia semedang so dia pun kesian gamaknye rela jer lah pakai tali tuh.


weather was damn hot gila. serious panas. sib baik tiap kali berjalan akak mmg bawak 2 bekal air kosong. serious panas tol kat sini lah....and x de redup langsung.




tempat ni beso sangat le ko....sirman lah yang suka sgt nak pi tempat2 gini. baru suku way, kitorg dah terjelepok rehat jap. x larat tol nak jalan. dah lah panas ngan penatnyer lagi..

at each museums tu kitorg stop lah, bukan nak tgk sangat apa yang ada dalamnyer tp nakkan ekon, nakkan kipas lam museums ni.



kan akak cakap..terjelepok lagi rehat terpaksa duduk lah, ramai orang yang cam akak, coz this place elok datang bawak payung. tp akak x pasan kat luor ni rupanya ada bagi complimentary umbrella. anw entrance fees for this place is 60yuen per person so for both akak and sirman are RM60inggit lah. kitorg pejam mata x bayo for abang, for gegirl mmg free.




ada lagi lam 100 or 200 mtrs lagi or maybe half batu lagi kot tempat ni kitorg kena perabihkan but kids mmg dah x larat. sirman pun yang mmg excited pun x leh nak coop, penat kooo...


nak pusing patah balik, satu lagi haluan jumpa jalan yang sama ngan panas2 nyer lagi...kids nampak sekawan buruk merpati dok melepak at this area, being anak bandar yang very the jakun, so apa lagi....




kalau korang tanya akak nak pi lagi tak tempat nih? oh no thanks.. x larat ko! best lagik lepak kat Youshu or Silk Street.

it s hard for me to get a duo photo wt my laki coz gegirl pantang tengok kitorg bergambo. asal bergambo jer dia datang menyelit sama....

bih kurang 4 jam lah kitorg kat sini, harus lah penat sakan balik hotel terus terjelepuk tido.


finally, one happy and tired faces in Beijing, before we head off back to KL.

at nite, i went back to Pearl Market, borong lagi!!! akak pi sorang2 coz sirman and kids dok melepak tido. after 2 hours akak kat sini baru dema datang..so x de gambo ngah berbargain sakan since no photographer coming wt me.



3 big bags wt 3 hand carries. Ready to go.





I will see you back in KL.


15 comments:

Pato & Pearl said...

Forbidden City would be nice for photography. Wish 1 day, the travelling ducks will stop there..Nice pics of the family too..Sumbat K.Red...sumbat lagi bag tu...8 pairs of shoes..Hmm..I won't even be suprise if you borong till 88pairs!!!.

Pearl

Equilibrium said...

akaaaaaaaaaaaaaaakkkkk.........

ha...akak ari ni x cam dlm topik perbincangan kita...Adeiiii..tetiba lak jadik secret adpirer nie...Very the drooling la tgk pic 2..hahaha

keseriusanku utk balik dating ngn akak makin membuak2..errr...kena reserve lu x ni???huhuhu...benda tu xdek xpe la kak...Asal akak ada. len kali saya cari k. No worries. X pon amik yg akaknye..akak bkn sker pon!

Bon Voyage kak. Take care

muah.
(thou akak x nah ckp sayang pon kat saya...asik kat saydaaaaaa jek. Tp x pe.saya sabar dan jeles sajor!!!)

Miss Nazla said...

i luv sgt2 gamba 2 kids ni. comel je. bese la bile dah terbiasa amik gamba kan. ade je posing deme dua eh. eh tapi tak sangka lak sana panas eh. ingat sejuk. hoho

Equilibrium said...

eh silap...bkn 2nd pic! 3rd la kak...siler rujuk!

Wawa said...

i want to go to forbidden city too.
drooling je, esp bila tgk cite2 cina yg dok shooting konon2 kat forbidden city.

i will someday, i wish.

after all, kak red's entry on beijing makes beijing sounds a fun place to visit (and shop) eh

Kak Jie said...

Lor entry lepas " NAK BALIK LER NIH..." tak balik balik lagik....!!!

kak....patblas pasang kasut tu, harap terselit la sepasang utk kite erk....erk...

blk lek lok ye kak red...esok dah setat sekolah...kasut sekolah abang ko dah cuci ker ?

sayda said...

mak aih.barang byk x menahan tuh.huhu.selamat kembali ke tahan air. (2 times dh ckp welcome back nih.)

ada org jeles ke akak syg sayda?haha (i loike!) :p

singautara said...

forbiden city tuh beshh siotssss....
gambaq askar sama maharaja Shih Huang Ti tarak kaaaa...:)

faizabelle79 said...

wui..penuhnye 3 bags tu..

anyway,..bon voyage ke msia..
selamat kembali dgn gelaran
"RED Diva"...

Kak Jie said...

kak...time ni tentu ko letih tergolek kan....seret beg ko tu.


aku saje dtg jenguk..kot2 ade ape²..:p

nadzeem said...

waaa. kakred. lame saye xdtg cni tau... nih dtg, tau2 kak red da g china... wo ye yao qu. wei shi bu jiao wo yi qu ???
kak reddddd, hehehe

ru guo yao qu na li, bu yao wang ji gen wo yi qi, erk??

mad redo1 said...

selamat kembali ke malaysia buat red mummy... selamat kembali juga buat mad redo1 dari bertapa dalam gua api... (sendri kena cakap jugak la, takde orang mau cakap...)

hehehe...

nikfarizah said...

at last....RED DIVA is coming back to KL..Welcome Back!

Banyak sungguh borong....agaknya setahun dua tak yah shopping..hehhehe

Rush Murad said...

Forbidden city tu one of my 'tempat-tempat' yang wajid dilawati, in my travel list.... bila lah dapat pi sana ek... dapat posing2 macam Red Mum sekeluarga... dari dulu berangan nak ikut Trans Siberia trip.... tungguuuuu...........

ween said...

oit kakRed tak nak balik dah ke??? haish sonok nye diaaaaaa...