Thursday, June 21, 2007

Apa ada dalam handbag?




akak nak perasan cantik boleh? korang tak kata akak cantik pun tak kisah, janji laki akak, anak2 akak kata mak cantik. akak pun nak gak naik lift pi tingkat 5 tekan sendiri - kan bang matredo1 kan kan?


akak nak post kasut dari beijing lah! apa kes lak nak perasan cantik. citer beijing lagi lakkan? kang akak x update blog ni kang korang gak mokak2 bising, sms la email la...so baik akak citer kasut la kan.

kasut ni antara 8 pasang kasut yang akak beli dr beijing. semua kasut yang akak beli, semua dpt thumbs up from my frens. told u i have a very good taste in shoes. tak nampak ke kasut akak tuh? alah korang ni rabun hapa.




pastu kita citer beg plak ye. beg ni pun cina mali. takde brand lah...tapi it looks so nice and sedondon jer ngan akak nye kasut arini. pastu akak buat keje gila..akak ronda2 kat klcc bawah nampak la ada beg itam ni..



yet i have another 5 pcs of bags dari beijing yang lom pakai lagi. but dont careeeeeeeeee, beli gak lah. it s not that expensive ratus2 pun, it s a big sales there so akak rembat gak lah.

Lailing, u gave me money this morning, so i donated yr money to this h/bag shop. ngeh ngeh ngeh...

pastu akak nak buat satu game ngan korang ni..meh kita main tag2 lak ye. akak nak tag, some of the ladies, laki x yah lah, x semua ada bag tangan pun. tag apa ada dalam handbag ni akak cipta sendiri, kalau ada orang yang penah buat, lantakkan lah ye, so akak nak pilih few of you to sambung tag akak ni.



1. Kak Kujie - aku dahulukan ko kak coz ko tu orang tua! hormat dr yg muda pada yang tua..gitu


2. Noushy Maliha Anoushka - if u notice this tag means u read my blog


3. Intan Kamarudin - beg sekolah x main ye!


4. Zana Sadri - ko wakilkan fozalin sekali lah, budak tu sibuk ngan majlis dia kan, kang nikah ke mana tag ke mana


5. Faizabelle79 - being a hsewife pun mesti ada h/bag kan? some more dr france gitu


6. eMIko - ada masa tak ko nak buat tag akak ni?


7. Zila Purple - ha budak purple, show me yr purple bag


8. Miss Nazla - test test, ko baca idak blog akak arini?


9. Lea Anak Hayam Besaq Akak - masa ko drag mesti ko ada h/bag kan nok?


10. Kak Teh The Bunga - kak, meh lah buat tag kak, ko suka nak low profile tau!


11. Kak Nik Farizah - blog ko bersawang le kak, bila nak lap habuk?


12. Sweet Leilainie - yr white top dah show off, now show me yr white h/bag, ada?

13. My X Junior, Mummy Ina - ko nak kain sutera cina kan? ha buat nih luh...lain taun akak bagi kain sutera tu ye


14. semua female bloggers lam blog akak ni sudi2 lah yer buat. equil x kan buatnye lah, buat aritu nye tag pun sampai majuk2 akak dibuatnya, the rest i know u guys been so busy. bukan tak letak nama akak x ingat tapi tau korang mesti hazab busy lah, x kose la nak reveal segala.


tu diah! ramai gila orang akak tag...suka la akak kan...nak tag Sayda tapi sayda sudi ke? aritu akak tengok sayda buat tag sapa tah, siksa segala batin orang tu ko buat, ko gila2 x nak buat, so akak bagi sayda off ok? Pearl pun hazab wt her new life, so i wont disturb u honey.



apekemende lam handbags akak yer..meh kita singkap!



akak bawak camera, a must thing to bring everyday, kalo wkend pakai h/bag lain, sumbat gak still barang2 yg sama


3 minitures from diff brands (aku kan mandi perfumes!)


1 lipgloss (akak x pakai lipstick ye, so nak bagi adiah, abaikan!)

a wallet

cermin muka kecik

kotak gegula eclipse

tisu muka, hingus terkuor ke senang nak selepet



ada 2 benda ni mesti korang nak gelak nye lah, gelak2 pun berguna. nampak mende pink tu? tak sume ladies bawak yer.....pompuan yang very the fussy cam akak jer ni yang bwk, a pc of pad. pad apa? pad bocor red flag ler nok! lagi mau tanya. i also carry a disposable panties gak. bih tuh, sume nye utk keadaan kecemasan.



so apa lagik, buat le tugasan, kang akak pi buat inspection, jangan mengelat! akak nak buat judging sok2 jenguk h/bags korang, pastu akak nak mokak2 nak jadi Mak Hakim lak kan.



the boys, buat le judgement pulak, korang pun leh buat tag ni, wakilkan bini2 makwe korang lak...


happy weekend all!

25 comments:

faizabelle79 said...

Kak red..kat France saya mmg x guna handbag..jarang bawak sbb malas..lebih suka pakai sling bag aje..mudah dan ranggi gitu..

kat msia mmg pakai especially nak p kerja..klu outing saya suka yg ranggi gitu..;)

Khairi Nairfan said...

oho...akak pun pandai maen tag2 ni yerk...
huhu

maksutimah al-hazab muntadarah said...

motif pose pose chantek ?...tue beg ciplak ker uols...??...ops.....mgeh ngeh ngeh...:p

faizabelle79 said...

kak red..disebabkan saya x pakai handbag..so saya rasa saya mmg sah terkeluar dari buat tag u kan..hahhahah..selamat aku....sori yek..jgn marah..

Fozalin said...

ala kak kite pun nak gak buat tag tu... tapi lmbt sket ek... huhu
btw.... kasut tu mmg vass la dr sipar jepun i hihihihi

The Pisces Man said...

So, laki Kak Red pun kata mak cantik? heehehee...

cantik jugak kasut Kak Red tuh, make sure you show those other pairs of shoes + 4 other handbags kay!

So Kak Red ronda2x KLCC ya? Aku tau aku gi sana semalam - dapat jugek tengok Kak Red in person ni haa...

Kak Red dah tengok lum my son's first video? Gi la tengok (the link is in my blog) and make sure the volume is on. His voice is so very cute cute one, just like his face, and just like his Papa... hahahaaha..

Zana Sadri said...

comey la beg kak red tuh.. mcm ala2 nak jugak.. boley?? ngehehehhe...

erk?? tag ek? zana ada dua beg. cemane? satu mknn satu hbag. kena buh dua2 sekali ke? ngahahahah.. betul tau..tak tipu.. klau tak cayae ty si penantin tuh. hehe..

nadja said...
This comment has been removed by the author.
nadja said...
This comment has been removed by the author.
nadja said...

fuh lawa la kasut akak tu.. cam nih nak g shopping kat sana jge la.. eheheh tapi tak der plak masa dan angkos nyer nak kesana.. eheheh
amboi tag2 tu yang best.. tapi camera tak der la wat masa nih tu yang boring tuh..

tehbunga said...

red
ko mmg notty taw..weekend ni le aku sambut cabaran rexona ko tu..kat opis ni kecik no w/station aku..tak muat nak tebar segala isi perut h/bag aku ni haa...

kali ni aku nak ngomel panjang skit..kat dept aku ni ropernya ramai yg hit blog ko taw! hari2 depa dok jenggoh, w/p komplain merah sgt la mak ngah, sakit mata depa baca tapi hari2 dah addict nak tatap mak diva ni haa...I notice ada 3 mate excluded the 1 I told u b4..haaa kembang la ko...

nadja said...

kak minta mahap yer atas tu kumen terlebih plak.. tetiba jer ader 3.. hehehe sayer dah update blog.. sila la baca..

intankamaruddin said...

Yeah, coming coming!

Jie said...

kak ooo....aku tua ke? cesss....aku bz la kak..dok ulang alik p spital, hari ni ptg pas jumaat aku nk p JB..waaa....kebizian terlampau la kak...bulan depan la aku wat arr....bagi arr org len dulu.

aku sama mcm ko, tak pakai lipstik..aku pakai seba med lip defense je...

chow la kak..jaga diri erk..
jgn nk komplin..blog aku bersawang..aku bz tahap dewa!!!!

D.N.A.S said...

Red mummy,
oleh kerana I selalu sangat pakai baju and key Liverpool bila pegi gym, my class instructor pun dah panggil I RED.
By the way, handbag ngan selipar I pun color red.

MyHeart said...

alamak! den pon termasuk gak ke kak oi....???? alahai..ni yang den maleh nih...huhuhuhuhuhu....

Anonymous said...

Saw u during lunch at klcc. hahah..merahnyer. anyway, i'm not a stalker so tak tegur/angkat tangan ke apa ke...but cam surprise since i've read yr blog for so long alreadi and never thought i'll see you around. masa jumpa tun mahathir kat kinokuniya pun tak sesurprise cam ni..:PPP

sayda said...

haha.lucky me. :D.mmg wt ms skang ni xde masa.huhu. k'wawa used to tag me d same question. ape dlm h.bag.kalu x silap, 2 3 bulan lepas. still x wt lagi.haha. mcm x buat jek.tnx akak.coz memahami.muax!

in my h.bag pun must have '2 things' tu gak.mn tau kan. die dtg x bagi siren kekdg.hehe.

^eMiKo^ said...

time kaceh for the tag.. tgk la nanti kalo ade mase..insyaAllah dijwap no tag mu..

mmg santekla kst tuh... mane sye nye h/bag kak? ngeee...

Leilanie said...

Red Dear,
white bag ada....
white shoes pun ada...
white sandals pun ada
..... I like whites.
:)

err... boleh mengelat tak because I've done this before......
http://sweetleilanie.blogspot.com/2006/01/whats-in-bag.html

fiebie said...

dalam my beg, ada lipstick, lipgloss, blusher, compact powder, loose powder, mascara, two way cakes, foundation, eyeliner, eye shadow, rokok, lighter, telefon, kita jahitan, minyak wangi, kunci rumah, kunci kereta, kunci opis, buku mari bercakap bahasa perancis, gula-gula, dan last but not least condom... opss.

anoushka radzwil ross said...

hehehe..woooo Jdi hakim pun pandai main2 tag yea? Ok ok ok, cumminggg..eh eh I mean coming!!!hehehhe..

Lea said...

Errrrr kak red - nak kena letak berapa menda nih? Kalau ade sejuta stuffs dalam my handbag, semua kena letak ke? Ke ade berapa2 items jer nih?

Lea said...

Dosi dosi dosi buat! :)

http://lealaurielle.blogdrive.com/archive/1013.html

Mrasa!!! :) Hiks! Mek girangs!

Rush Murad said...

kak red, kau lupa apa??? walaupun akau lelaki tulen, aku tetap bawak handbag.... tak baca entri aku tu ker? bukan ker kau dah tengok handbag Nike yg aku bawa masa dating dgn kau di klcc hari tu??? segala macam mak nenek ada dalam beg aku tu..... ehemm...