Tuesday, June 12, 2007

A big hug from beijing as a souvenior to all of you..

calling for my 2 little sisters, sayda and equil, where are you?


Akak sure sesangat that my baggage x kan kena extra overloaded bagai. So very sure!!! coz anak2 akak ada 2 orang, and campo akak, mana leh kena caj. kan............



ada jugak air yang tumpah ni kang...

After checking out from the China World Apartment, the receiptionist yang baik budi pekerti tu came and gave us a final coupon for our Starbucks voucher.



Can you please enjoy yr drinks voucher b4 your pick up comes Sir? I will tell the driver that you will be back in 20min.

So sebelum kita head off to Airport, we had our last drinks here.....

abang specially, x sabar2 nak balik KL.


Good bye Beijing!!!


the traffic to airport, masyallah - ramainya makhluk arini. sama ada yang nak kuor dr beijing or nak pi jemput orang. but jem dia x lah seteruk jem kita kat kl ni. cuma nak ingatkan korang, sapa2 nak pi beijing, pi le cecepat b4 olympic, harga akan mencanak2 naik melonjak. masa tu nanti korang x kan dpt bargain cam yang akak die to kill bargain.



ermm... leh kirim barang tak kalau korang pi beijing? cam ada lagi x cukup barang lah akak nak beli...

nak lepas check in lagi satu q panjang. one thing akak noticed nak habak gak kat korang, these chinese ppl, they are so rude. budi bahasa ilang ke mana..getik n menyampah tol akak ngan cara layanan dema. dr akak landing, dok 10 ari kat sini sampai aku nak take off pun, annoying tol dema ni. akak yang fussy ni mmg perati sgt menda2 gini, sirman yang cool and calm pun bising ngan their services. camne la sok jadi host olympic.

lega...see i told you. ada 2 bags for hand carry jer, ..dah leh jalan2 lam duty free airport lak ...


jom jom...kita carik apa menda yang kita leh beli wt the balance of Yuen daddy ni...


yey! i got 5 pcs of dior's minitures limited edition here. jual in USD, dah sudah terkial2 akak nak mengira in yuen. ok set, lepas duit yuen akak...


ada lagi belen ni, darling can i get some hot choc from the s/bucks since yuen kita ni x abih2 lagi.





and bang!!! guess sapa akak jumpa kat tengah2 airport s/bucks beijing nih??



those are my good buddies...they were actually transiting from Mongolia via China Airlines back to KL.



yes, all 4 of them are still single and available but i must warn you, 2 of them are VVIP's daughters. Do drop me your resume if you interested to get to know them, abang matredo1 - jangan berangan. hannan - u can try, the rest - akak still their diva ye!



we took off quite late, patut nya 430 sudahnya 510 baru gerak.



where is sirman's sit?



Yes he is coming back together wt us.



No, he is not sitting wt us since he is not entitled for an economy class, blah la- dok business x nak upgradekan anak bini. cis cis!


can u pls call my husband in the business class coz i need his money for my inflight shopping...



yes madam.



landed safely at 11pm. pasan my red paper bag yang akak pegang tuh? it s another 2 sets of my perfumes that i bought from the inflight shopping. ngeh ngeh ngeh.....cheap and add in lagi 10% some more.


can u pls wait for a while, i need to get some perfumes from this duty free shop. jap ye lailing...



i tot u dah beli kat duty free beijing and lam flight tadi?



i am but i want more, cheap and some more some of the perfumes that i nak takde jual kat lam flight tadi lailing...






so how many sets did u get from here pulak?


Few sets jer... :)




dr kat beijing, kat duty free airport beijing, inflight shopping, landed and shop lagi kat duty free klia - so i presume u x yah beli perfumes for at least 2 yrs?


no, i can finish 1 bottle in a month, so i will buy again later.


i m perfumes collector, selain dr shoes collector ye. remember that ye adik2...akak2, abang2.....

let's go home...

another q yang panjang kebana for our limo back to VA. hazab tollah...

yes, im truly tired.

sampai umah at 1am, debak debuk, unpack separuh barang, deco umah wt barang2 yg akak beli, while sume org ngah membongkang, tido only at 5am.

sib baik akak amik cuti arini, so sume unpacking settled b4 Maghrib. Welcome to my world, i m gonna hit u again wt my daily routine.



Apa yang you dah deco ni, napa rumah kita cam kat Beijing je ni?



Syy!!!


13 comments:

mollyjinxed said...

hiks
x sabar nk tgk rumah ngn deco baru

jangan lupa letak pics yer..

Wawa said...

haha

kakred mcm saya.
tho pnat ya amat..brg baru beli masti mau unpack.
siap2 deco sampai subuh tuh :P

and yes, i pun baru perasan masa weekend lepas that your sirman IS the husband friend. siap2 excited ni tunjuk kat the husband hehe.

say hi to your sirman ok.
from both of us.

The Pisces Man said...

Hmm... lepas ni mandi perfume lah yek, Kak Red?

Anway, show us the pics of ur house with Beijing deco, kay! Glad that you and family had arrived safely la...

MyHeart said...

ye ye ye!!! welcome home kak red!!! suprise!!!!!!

Zana Sadri said...

tak sabar nak tgk rupa baru rumah kak red tuh. hihi...

Jie said...

kak, ko kan shoes collector, tapi ngape sik pakai sandal tu ajork..yg len² ko simpan dam gubuk ke?

erk..sowi mlm tadi tido mati pas telan ubat, sms ko kul 6 am baru tgok..eemm...pls dia tu, x tau la kak...jgn drama² udah le.

Jie said...

ooppp kak..aku tak batuk dlm blog ko nie...jgn risau..huk..! huk...!

faizabelle79 said...

best tu dlm beli byk perfume..murah lak..

darling8tabby said...

welcome back to tanah air..waa..bestnyer cuti2 kan...

Khairi Nairfan said...

huhu, demam beijing sampai ke msia..
hakhakahak...
perfume collector??
wow, that is the first time I know a person like you.. ^^

Red Mummy said...

to all...thanks, x larat nak jwb, ngah moody merah nih bengang tahap cipan wt my contacts hilang.

so anw nak jwb yg kak jie nyer

kak oi, aku nye shoes collection sume hok 3 and 4 inch heelsnya, ko nak suh aku ketak ketuk travel ngan kasut gitu? mau patah pinggang aku kak. lgpun sandal tu br sgt beli, lagi convenient untuk bergerak berasma anak2.

one thing, sume sandals aku kaler merah lah kak, ko tgk pun rasa cam sama jer yet sume lain designs. but for beijing trip ni aku pakai satu sandal jer..

ko x kan nak suh aku snap gambo2 kasut lak? harus ko makan ati kang

ya udah..ngah bengang wt 2 bad news nih. ko dah sihat lom?

nadzeem said...

xlambt lagik kan kalo nk ucap welkum home.. hehhehhe

Hannan said...

KAK RED TERSAYANG. memandangkan Kak Red dah x available and single mingel lagi... maka terpaksa la saye terima lamaram gadis2 tu ek... anak VVIP pon layan jer... x kesah.. saya terima jer ngan ikhlas... nanti suruh diorang antar resume ek... hehehehhe,,, dik red ni memang the best!!!!