Saturday, June 30, 2007

I m so gonna kick u....


I called my big sister Anya. but adik beradik lain panggil her Angah. I was so pelat masa kecik2 luh, so tu pasal pronounced jadi Anya. Even till dah beso, sume orang panggil Angah, aku tetap gak maintain panggil Anya. A mother of 5 kids (seorang meninggal leukemia while he was 2 yrs old)....



abah n anya balik safely from their Umrah. tapi tanpa 2 big luggages dema. 2 big paling besar lak tuh, dedua beg adiah akak to them. 1 beli kat Amsterdam last year, we gave away to Abah, another one lak the one yang beli kat Beijing utk my big sis.

Hopefully they will get their luggages back, probably hilang while transitting kat Karachi, cannot be in KLIA.



i told you yesterday that i need a new futsal shoes. not coz i m gonna meet Burberry on 11 August. But i never have one pun...selama ni main tendang pakai kasut badminton aka squash aka segala mak nenek indoor outdoor tu lah 2 pasang kasut yang akak pakai.




This is the best shop ever in Pertama Complex. I bought my squash racket pun kat kedai ni gak. Shawal - is the person in charge yang selalu melayan akak tiap kali akak datang sini. and he will surely give you good discount. Remember my squash racket the other day, i got it at 50% discount!



Yang benornya nama dia is Shah, but sebab muka dia yang betul2 iras shawal af5, so melekat terus namanya jadi Shawal. We went for few shops but akak ni kalo yang salesman/girl yang jual tu bila aku tanya memacam kalo dia x tau nak jwb about the shoes or rackets yang akak beli, mmg aku payah la nak beli dr kedai ko. So dengan Shawal, akak tembak macam2 soalan on futsal shoes, he can answer quickly and menepati citarasa mak merah yang very the fussy nih.



I m happy to get what i want from this shop. Abih daya dia carik red shoes for me, but payah nak dapat the latest design wt good quality ngan red colour, i will only go for Adidas or Nike, the one yang ada sume pesen2 lama. Penat Shawal dibuatnya. For those yang nak merasa good quality wt good bargain, let s henjak Shawal's shop, i will give you the details, and do mention my name to Shawal, to be exact, ko cakap kat Shawal 'kakak yang asik mintak racket merah, tali racket merah, kasut merah, socks merah tu recommend' - he will surely remember me.


coz the moment i stepped into his shop, first dia cakap 'hah, akak yang beli racket merah aritu!'.


see see...



I got 2 pairs of shoes.


Adidas for my futsal.


Nike for my indoor games basically for squash and badminton. Total up 6 pairs of sport shoes that i m using now. So happy.....! if u have 1 sport shoes, more than enaf coz ko tak turun gym ari2, ko x main game yang cam nak rak ni like me, but if u are hyperactive like me, u should get more than 2 pairs....


2 pairs of adidas and nike shoes, entitled me for 2 pairs of socks, FOC. Thanks Shawal.


while odw to the parking...

'Kak Red, saya suka baca blog akak'

'oh hi, whos this?'

'saya takde blog, tapi saya mmg reader akak, saya kerja kat Telekom'

'Oh thanks, Nice meeting you'

.......very the kak red the diva kan? Sorry ye dik, i forgot your name, too rushing sangat wt kids. but sirman said yr name was Asmawati, tol ke?





Thank you to my hensem laki for topping up some cash on the shoes. If you read his blog, i would say - do i really hv to pay that 100? ngeh ngeh ngeh.....



6 comments:

Lily . Lulu . said...

ngeh ngeh ngeh .. akak dah dapat kasut baru .. nih mesti lagi bersemangat kan .. uhuhuhu ~ cantik kasut futsal tuh kaler gold gitu // kalau merah mesti menyerlah !! ;)

faizabelle79 said...

Kak Diva ku...
Hahhahaa..ku masuk team blueberry..eh..tul ke tu..kakkakka...but belum tentu lagi...InsyaAllah kalau xde aral...

Waaa..manyak cantik kasut tu..anyway rambut kita serupa la...ku dah potong dah...cun

ak_0143 said...

ala romatik gila... g blog sirman td, tgk apa yang kak red ckpkan tu... huhu klaka lak...

uhu dapat 2 kasut baru... akpon baru bli 2 kasut td, utk kuliah n sport... ala setaun skali beli kasut...

btw, julai menjelang tiba... kalau lah lah tak dpt jumpa mak cik merah ni, ak ucapkan in adnace je la kat sini kan... len lak kalo kak red nak blanja ke hapa... kalo ak nak blnja, huhu sush r..

neway, best a tu dpt kasut baru... mmg pencita kasut...

kak red buat la satu entry snap smua gmbr kasut kak red... hari tu ada smua brg merah kan... ni smua kasut

mampus la pnjg gila entry tu!

good day!

z610i said...

kak....we so gonna kick the opponent team on the 11 aug eh...smangat beli kasut semua...saye rase saye pakai capal ar...maklum la tkder hasil hahaha...nice shoes tho...

nadja said...

wah wah akak dah siap sedia ngan kasut baru.. bersemangat RED DIVA..
best best.. leh jadi supporter..
tak sabar nyer..

hentam burberry sampai cair.. go go go RED DIVA..

RedWGG said...

hai kak red,

i read all ur entries..kehkehkeh..
tks for the comments k..
try to understand me?
hehe..i mmg complicated sket..
b?..ok ler..for now..
nxt time leh mintak advise form kak red on happy marriage..leh?

my boys 6 and 4 years old..same age ngan anak akak rite? kawan? ok jer...leh suoh dokrang ngorat gegirl..hehe..