Wednesday, June 06, 2007

I miss KL....


i was supposed to have my short tour wt the little kids starting at 9am, tapi kol 2,3 pagi badan gegirl cam panas2 demam. dia merengek itu ini. so all night long akak dok layan dia, akak kan mak, mak is always like this lah. luckily akak ada stand by ubat from kl, so pas bg dia makan ubat demam bagai, br dpt lena tido. and my short tour terpaksa dibatalkan since akak x larat nak bangun some more nak bagi gegirl rehat lagi. mbe coz of the weather yang dia x leh coop. lagipun immune system badan dia x cam kita, actually badan abang pun looks so dry, badan sirman akak pun bih kurang sama gak lah, dok apply losyen semedang.




dahlah akak x ckp tido tup2 pagiku diganggu dek mangkuk2 security wt the technicians or the aircondman bagai ni ha. pagi2 buta nak buat cleaning of airconds bagai. hangin tol akak. dahlah x tau speaking, akak tanya bape lama korang nak buat service pun sekoq x jwb. akak teruslah tepon concierge and tanya bapa lama menatang ni. nxt time buatlah appointment dulu bagai ke.



after 10min baru akak cool down and baru sedo, oh akak kat negara orang..i better behave myself. i cant act and be a Diva kat sini.



our normal routine here, pas lunch kids lepak playground lah apa laik. Mikeal ada today, so happy dia dapat jumpa 3 of us...




budak kecik 2 orang ni are twins, rasanya orang jepun, maid nya tu org beijing. Meriah murai maid ni berborak ngan akak, sorang ckp cino sorg speaking...tp yang akak x leh tahan bila her first word tegor akak was 'MALAYSIA??'...


after sirman balik keje, berjalan lah lagi kan, sapa kata akak dah fly back to kl - kak jie ko dapat news mana kata aku dah balik kl ni??, korang jgn caya ngan berita x mutakhir kak jie tu. anw, hey x sangka paklah nak kawin yer. dia kawin wt arwah bini nye abang nye ex wife ye?


we went this place before, 2 days ago yang SUPER BARGAIN nye entry tuh. satu ari at least amik 2-3 hours to spend here and there to buy this and that, so x leh sekali arung. pelan2 membeli belah, alah beli alah memakai. some more we are not buying for ourselves ajer, but also to our loved ones back in KL....


Beijing at 615pm of Wed 6 June 2007


before we step in, ada org jual 2 equipments ni, china nyer traditional alat muzik. sirman minat lak, akak dah geleng2 pala, camne nak sumbat lam luggage or to hold it while in flight nanti nih.



si hensem black shirt tu ngah pikir camne nak main menatang ni..tadi beli x nak tanya



apek jual tu pun ajar ler bagai camne nak main menatang tuh.



our first goal is to find mom's shoes

i have to pass this place lah for shoes. they are not giving me good price. ke akak yang cekik darah bargain sgt kot kan. so no shoes from this place. or probably no shoes at all from beijing. .... alah sedih akak.

nxt goal, handbags jom!

banyaknya bags...i nak tgk yang ni


i nak tgk yang merah tuh...


i nak tgk merah ni lak..good good price pls...


then carik tshirts abang. aritu more to baju gegirl and suor abang yang bnyk. so today is for abang's shirts only. Good bargain, for 7pcs akak cekik dia wt roughly RM21 each. ingatkan x dpt, tp sebab pujukan rayu akak menjadi, harus dia geram coz too cheap dia jual kat akak ko ni kan.


nice skirts!

my abah's birthday just passed, i promised to get him few pairs of shirts from Beijing. hope he likes it.



itu bukan plastik sampah - the today's mega shopping

post tetap post but we actually dok lapar gila, x sabar nak naik atas to have our dinner

so truly tired. korang x penat ke baca cite bargain shopping bargain shopping akak ek? alah nanti akak balik akak dah x citer lah pasal beijing2 lagi dah. setaun sekali jer akak berjalan, ujung tahun ni berjalan lam msia jer lah.

let s go makan!!!!!!!



badan akak nak kena massage nih, penat woooooooo!!! anw, i couldnt find lah baju spiderman for large extra large size at all, so ko equil x yahlah nak mengaum2 lagi. x ada lah....kalo nak pi kecikkan badan ko tuh. hannan, they are not selling the cassette player kat sini, ko dok taun 1980 ke nan?Hik! naga merah lak - bila akak dah pi baru ko nak bagi details contact number asilah tu kan, ko memang tau. len kali bagi sekali arung complete bagai.



Nxt pitstop trow is to Zidan and Walmart. Walmart is the place to get the grocerries items, beras akak dah abih lah. OMG! beli beras lagi, bape lama lagi lah akak ko kat sini kan. akak beli beras kampit kecik tu jer, makannya byk mana tak cepat abih. korang jgn nak speculate lak ye. yeye...x lama jer lagi akak balik kl. sabauuuuuuuuu!!


I miss asam pedas and teh tarik....





17 comments:

truanta said...

mak ooi..
barang soping penuh plastik sampah?
hehehe..

sok2 x dpt baca kak redz nya entry..nak g perak..program anak angkat..sah2 kat kg tu x der tenet..
arghhh....

hv a nice day..
p/s mesti memekak kan pagi2 nak maintanance bagai..

faizabelle79 said...

naik giler ku tengok handbags tuuuuuuuuuuuuu...

Pato & Pearl said...

you got new title - the RED shopaholic!!!!.

Pearl

intankamaruddin said...

tak penat pun bc psl shopping bargain shopping bargain. want more!

^::redZ-Ziaf::^ said...

wah kak red....

belanje sakan nampak.... seb baik lah boleh bargain murah kemain kan.... jangan lupe ole2 tuk teman sekawasan parlimen mu inie yer...

kak red.... minggu depan dah nak mule skolah dah... abang tu kene masuk skolah balik... jadi balik lah kl sebelum cuti skolah abih yer....

hav a good tym shoping n holidaying there....

=))

Hannan said...

for some reason, i believe God didnt send me to beijing for holiday coz i'll be dead there. Everything seemed to be so cheap!!!! heheheh... maybe kene pergi utk honeymoon kot... beijing utk honeymoon??? tidaakkkk.... baik teluk cempedak jer kan dik red ?

tehbunga said...

letih taw duk baca entry hang from day 1 to day 5 ni..wat a lovely holiday korang sefamily...sehingga tak tertekan keyboard ni haa..jeles seminit haku...hikkhikk

^eMiKo^ said...

waaa.... mau itu handbag jgk...rmbg mate ngknye..ni xsmpai lg beinjng dh rmbg mate.. kalo smpai,cmne lak ek..

The Pisces Man said...

Eh, Kak Red tak gi highest building in the world tu ker? Ghasanya kat beijing kan..?

Umi Mia said...

Dok hari-hari baca entry kak red kat beijing nih...cam teringin lak nak gi beijing..tak tahan lah tengok kak red shopping...

Khairi Nairfan said...

wah...
akak ngakt tak skirt hitam tu???
hakhakhakhak...

Anyway, you can get RM21 each..
god cheap....
ni memang ultra bargain ni...
besalah diva mesti power dalam hal2 bargain ni kan???
Hakhakhak..
kidding...

MyHeart said...

seronoknye tengok kak red shopping bagai nih.....especially tengok tang handbangs yang melambak tu....gewam tengok handbag yang ala-ala Paris Hilton tu la...

Equilibrium said...

kak...mmmm....jgn la belikan pape utk saya. Cukup bg saya kalu akak hepi kat sana n dpt relax ur mind bfore back to reality (kl) with ur hectic days again...

Have fun n enjoy ur stay.

Bonne journee kak.

loves,
equil

sayda said...

i miss kl too.
hehe

Kak Jie said...

Aiyakkk...Aso arr
Chii Tien Ni Yao Hue?
Or bahse mudahnya...Bila ko nak balik?

Akak oiiii... udah²lah tu soping...bagi la kat org len pulak.... mcm le kat Mesia tak de kasut, tak de t-shirt...hiks...

ween said...

kak red oiiiiiiiii.. muat ke kapai torobang tu nak bawak balik barang2 shopping tuh????

Miss Nazla said...

nengah bayangkan cmne gaya nak sumbat sume bende yg akak bargain ni. hoho silap2 beli beg lagi 3-4 ni. mcm bes je gaya bargain ni eh. kene ade stamina ni nak bargain