Tuesday, June 26, 2007

Kalau ada sumur di ladang...



nothing special for today's entry. no special photos pun ye.


lately, akak rasa t/jwb as a mother bertambah2 hebat. wpun abang still in tadika, masalahnya he s attending to chinese tadika, so very the letih nak mampus tol aku dibuatnya lah. luckily sirman take my rotation at noon, b4 he leaves to his afternoon shift dapatlah dia jenguk2 homework abang. and malam akak terpaksa resked balik my squash training due to abang's case gak, kena attend to his tuition.



we have received a letter from kementerian pelajaran ..that our application to enroll abang to a chinese school telah berjaya. betul2 dipermudahkan perjalanan kami seisi keluarga. i know the school yang abang nak kena pi ni, memang payah utk anak2 bumi kita masuk, and akak dah stand by few of my cable wayar cabang segala kat nun atas nun kot2 la kalo abang tak dpt msk sekolah tuh. alhamdulillah. i have a month to re-register him kat sekolah tuh, still finding time, akak x pernah lagi pi sekolah dia, semua urusan dijalankan dengan penuh tjwb dek bapaknya.


but this time i have to go, it s of cos la, mother's duty.


nxt month, july is a good month for me. i expect to get something since last week from someone but till now lom dapat gak. janji 3 wks turn out jadi 2 bulan. sedih. panas ati. bengang tahap cipan. menanti mmg menyiksakan, but it s for something good, i will show u once akak dah dapat menatang tuh.


arini, entry meluahkan rasa hati. terima kasih pada korang yang sudi tepon and sms akak, ada yang anto email. seronok berborak ngan korang ni, wpun baru pestime bersuara berkenalan tapi bercakap macam kita dah kenal 18 taun. i know ppl yang baca blog akak menghormati akak as a mother and as a wife, do keep yr good record coz akak hargai persahabatan kita.


blogging merapatkan ukhwah bukan menjauhkan sempadan. RED DIVA TEAM VS burberry (apa ke nama team ni kelakor tol bunyik nya lah) adalah satu contoh dari perjalanan hidup akak, mengenali korang dan berkawan. insyallah, kita dah cukup korum, silap2 lebih 20 orang team kita, aku main ye ye kan jer sapa yang nak masuk, tapi korang jangan x tunjuk muka lak ye.bawak je bape ramai kawan to kawan2 korang yang nak main, tarak kisah, janji u can play and u wear the red shirt.


arini...jauhnya rasa hati... Mr Black, copek la ko datang...




14 comments:

truanta said...

hi kak red...tataw nk comen per..hehehe...dadaaaa,,,,good luck yer futsal match tu...

truanta said...

matila mengcomment agi nampak nya..ngah ngadap buku ni kak red ooi...sambil2 membaca blog kak redz ni huh..

blogging pon blaja per kak..mengambil contoh2 kekentalan kak redz kita ni demi masa depan..aper bebel ni? tataw la..btw..enjoy la baca ur blog..sincerely..

Anonymous said...

may i ask?

why do you sent your boy to a chinese school?

ak_0143 said...

huhu kak red... nak wat double celebration of 11th ke?

duh 8hb saya dah kena drive balik kuantan dah... susah btol hidup sbgai plajar ni...

neway thanks sbb ajak sama... the thought that counts...

mana la tau terserempak kat klcc ke... huhu

Miss Nazla said...

saya mau jadi cheerleader bleh?

Mummy Ina said...

Kak,

good luck on the futsal match tu nanti. baik2 kak.. jgn kang ada terpeleot sana sini sudah..

lg satu, tagging apa kak? aku tak dapat apa2 tagging pun kak??

Anonymous said...

Bukan BURBERRY tu maksud dier BERRY BERRY ka??..*matila aku berlapik lagi ni kan..hik.. GOOD LUCK ON THE FUTSAL MATCH..jaga hidung nohh

-[Y]-

Rickywan said...

Hello kak red....akak memang mummy yg baik...uruskan rumahtangga dengan baik sekali walaupun sibuk..good job kak red....

nadja said...

go mummy go..!! ur the best mom ever kalau i jadi abg la..
but kak tak yah la pening2 sgt go slow..

eh kak venue for futsal tu kat ner..?? cam ner nak jadi supporter nih... kul baper dan tempat nyer tlg inform yer kak.. tak leh main pun g meriahkan pun tak per..

^eMiKo^ said...

good luck for the futsal match.. jgn ganas sgt maen yek... and, ur a good mom...

Lily . Lulu . said...

kak red, congrats sebab akhirnya berjaya masukkan abang ke sekolah cina tuh :)

jom kita berjuang habis2an nanti main futsal !! wuhuuuuuu ~

Equilibrium said...

kak...
equi is back!
nak lwn futsal ngn kitorang ek?
baik wat surat wasiat siap2 k
takut kang ada permanent injury jek
ngeh ngeh ngeh
i'll b bulliedu next week...b there!

Equilibrium said...

dear akak...sure ni nak lwn futsal?mmmm....
kalu gtu,siler wat surat surat wasiat siap2 kerana dikhuatiri akan ada permenant injury.ngeh ngeh ngeh...

serius x sabor nak takek pala lutot mak orang...

kim salam kat kapten team saya mr Hannan n manager saya Mr Wenkt plsssssssssss....

saya pon kim salam kat akak gak. ngeh!

Pato & Pearl said...

very true indeed K.REd. World of blogging whilst expand your horizons it's sure expanding the circle of friends u have.....

All the best! - P