Sunday, September 09, 2007

Welcome to the world...




aku tido lambat gila pagi smlm. dahlah tido lambat, ada la pulak sorang makhluk alam ni boleh tepon hp aku di pagi buta. ko nak apa oi? ko bukan x tau aku melayan ko sampai nak subuh, x leh bg akak ko tido kan? suka ngaco aku, ko kan? sapa dia, agak2 la yang keje malam, siang membuta.

and x sampai stgh jam, Mak gue lak tepon, berdering tepon umah aku, and the phone is just next to telinga aku lak, kaedahnya dia tepon our 3 hps x berjawab, so dia kaco tepon umah...waaaaa!!!

red, bgn adik ko dah nak beranak, la ni ada kat spital
aa eeee aaa eeee
bangunnnnnnnnnnnnnn!!!
ye mak yee..oghang tepon laki dia skang..


bini ko, adik aku tu dah banak lom?

br bukak 4cms la kak red

ok, ada lagi 6cms, nnt dah banak tepon ye..

and mak merah sambung tarik blanket

hahahhahahahha


sejurus lepas Asar baru kuor a baby boy, 2.89kg. kecik la tu, compared than anak2 aku

Angkatan mak merah bersiap and sampai ngam2. Katilnya kosong, baik mak baik anaknya.

masa berjalan tik tok tik tok

kitorg dok atas katil ramai2 since patientnya x gak nampak muka

apadaaaaaa!


She is still in the labour room

asal x kuor2 lagi? dah kol 7 mlm ni oi, kang aku kena halau kuor

Dia kan ada heart problem, so doctor tahan dia lama takut jantung dia ada complication

yes, my little sister - dia bukan wanita yang sihat, sedari kecil mmg ada masalah jantung. Alhamdulillah both selamat melahirkan dan dilahirkan.

Nana masih lagi ditahan, the family x leh jumpa lsg but luckily the kids can meet the new baby, Baby Khyre (ye kot namanya gitu).

Of cos I can kendong dukung this baby lah, ko hengat aku ni x de pengalaman tang2 gini?


Abang is so happy, he loves baby.

Gegirl loves baby too masalahnya dia takut sgt nak pegang baby ni, too soft for her.



Mummy could u pls give me one baby boy ?

Gegirl nak baby girl Mummy, pls...

ya udah..balik balik! sok kita datang lagi jumpa baby

hahahahahhaha (sirman gelak x hengat!)

Apa gelak2?


9 comments:

Lily.Lulu. said...

hahahaha .. ape lagiiiiiiii ..
mummy cepat2 buat baby
:))

ngeh ngeh

Lily.Lulu. said...

sape la yang kaco akak tuh kan ??
isk isk isk
teruk tol laa dia ..

kak oi .. adik akak nih dari kol 7.30ptg hari Jumaat sampai la ke hari nih Ahad pukul 3.20pagi tak tidur2 lagi ...

hadoiiiiiiii ...

Rickywan said...

kak, it's time to tambah baby la kak oiiii, akak aku ni..abg ngan adik dia dah minta tu...

nampak gayanya, tahun depan nampak la perut kak red mulai besau...hehehehe

Jgn marah...:-P

Jie said...

aku pun nak gelak berduet dgn sirman....

ko tak gheti²....

Red Mummy said...

manyak la kowang nye idea suh aku beranak lg kan...

mad.redo1 said...

mad redo1 rasa sirman gelak cos dia suka proses buat baby tuh...

HAHAHA... (gelak kejam yang tiada tandingan)

sayda said...

hahahhahaha..
join sirman gelak.
:D

ween said...

kak red tahniah buat adik..... *dan dan ween nak buat boy* kakred tambah le lagi..

Zana Sadri said...

hahahaa... gelak gelak gak... tang nak bawak badan tuuuuuu....... yg pk2 ada rasa kurang sanggup tuh..hihi...
tahniah ek kat adik kak red. bertambah lagi red diva team junior. :D