Wednesday, September 12, 2007

Em..should I ..




so this is the hall area. sirman is watching the news, abang is bz wt his homework and gegirl is... emm..emm as u can see.




at the end of the day, this mother has to do the clean up, i dont hv a maid ye, my helper datang wkend je :(


the hensem husband wants to look good, for the wife and for the health.


This wife dok makan kacip patimah jer but kdg2 x makan langsung tapi sume keje jalan, but kalo makan Good Image Tea but kaki tangan x nak jalan, camne tu ye encik?

So for tonite, gegirl's toys chalks, art set etc etcs - telah dikemasmolekkan oleh sang suami dan sang bapa.. setelah 17 butir peluru potpet potpet kuor dr sang isteri dan sang ibu.

Terima kasih....ari2 tau, bukan mlm td je ye. Nanti i blackmail u x nak bangunkan sahur kang...


Every Wed is Ejaan in Malay
Every Thurs is Spelling Ejaan in Mandarin
Every Fri is Spelling in English



Yi Sheng (kibod aku x de mandarin style lar)





Anon's comment:
hye kak Red.. ni kali kedua i kasi komen at ur blog.. just wanna wish U Salam Ramadhan to u n ur family n selamat bangun awal pagi to cook for ur sirman.. hehehee.. sib baik hubby I (setiap ramadhan )selalu bangun awal dari I n panaskan lauk or tambah kan ape yg kurang.. then kejut i makan jer.. hehehe.. Adios...





wahai suamiku yang hensem gagah perkasa - i jeles tau ngan si Anon ni...

Salam Ramadhan...









11 comments:

loveredtoo said...

tetibe terasa nak mengomen....baru perasan gegeirl ni suke pakai baju kurung eh memlm??? bgus!!!! ke mummy nye yg sarung kan???

Lily.Lulu. said...

dah minum kacip patimah pon susah nak bangun lagi ke ??

:P

don't worry .. i'll wake u up until mummy angkat telepong tuh

Reen said...

Salam Ramadhan to you and your family :)

Arin said...

Kak red..kalau tak keluar 7 butir pot pet encik-encik suami nih mmg tak reti2 nak nolong kita kak oii..biaq bising umah tuh ngan pot pet kita asalkan dia tolong...hahahhaha...

Red Mummy said...

gegirl pakai baju kurus late ptg coz neneknya sarungkan pasia late petang dia mengaji alip ba ta...

kisah nye

reen salam ramadhan to u too..

mmg tol tu arin, kdg2 bila kita x kuor bom, x de le dia nak buat kan kan kan..

Lily.Lulu. said...

baju kurung la mummy. bukan baju kurus. hahahaha :))

yaaa tahniah buat puan mira kerana berjaya bangun untuk menyediakan juadah untuk sang suami yang sekarang ini tengah lena menyambung mimpinya

:D

Red Mummy said...

aa baju kurung

ni le kaedahnya naip pagi butooo

ReDbLoOdSnOw said...

sonok arr ade fam sendiri neh, kak red. rase nak tawen jek..wakakakaka.wakakaka..

adeiiii..jeles ler pulak die ngan si anon tuh..hekhek

Miera aka Anon said...

Morning kak Red.. hehehe.. tak sangka plak my comment tu wat U jeles dgn I.. hehehe.. So congrat to U coz berjaya bangun n masak sahur for ur sirman.Mr. sirman, tak cedera parah ke telinga U kena 'peluru pot pet' dgn ur pretty wife? hehhee...My hubby selalu ckp telinga dia akan cedera parah kalau i tembak dia dgn peluru pot pet tu... ahakss..

Adios - Miera

Lily.Lulu. said...

mummy .. name dia pon miera .. cuma tambah e jek kat depan

:D

RedWGG said...

gegirl ni ala2 adam jugak...
gitu ler gaya nyeee..
ngan segala 'harta benda' dia
leh kenen2 nih..
hahaha...