Thursday, September 13, 2007

1 Ramadhan...

dah sahur

nak sidai baju

nak goreng sosej bekal abang (aku ajar dia puasa on weekend)

nak mandi

x tido dr sahur...nak pi keje

440am sirman bgn, gosok gigi basuh muka terus makan...

cubaan ari pertama utk aku bgn sahur dan masak berjaya.

yes!


23 comments:

wau said...

congrates kak red!!..berjaya gak yer memasak fes day ni..selamat berpuase red diva!

azrid said...

bagos la ko masak pepagi buta ni...

miss^dbab said...

happy fasting dear kak red..!yalah..me rindu sgt kat kl..time nilah jiwa sgt kacau..selalu teringat kampung halaman.:(

ReDbLoOdSnOw said...

haha..besh x memasak ppagi bute, kak red :P

ReDbLoOdSnOw said...

hekhekk...inilah tugasan ppuan. nak x nak kene gak bgn masak 4 sahur...ekekeke..:P

Fish of Pisces @ 5th_E said...

Salam n Selamat Menjalani Ibadah Puasa :D.

mikaounik said...

tahniah kakred..akhirnya berjaya gak bangun awal & buat mcm2 keje umah...
good berigooooddddd....*clap*

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...

Salam Ramadhan To Kak Red & Family...

I have a feeling WE WILL bump into each other di Ramadhan ini..trust me... :-D

Familiar gilos the LIFT kat posting yang bawah tuh..huhuhuuu...

Tower brapa ek?

MyHeart said...

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Buat Kak Red semoga amalan kita diberkati Allah...

EDDY PURNAMA SPARROW said...

tak pernah leave comment but always read your blog...

just wanna wish u selamat menyambut bulan ramadhan..

Umi Mia said...

I pun masak gak pagi tadi..tapi masak maggie jer...kikikiki..(dah husband yang mintak nak makan maggie...wifenya yang rajin ni...follow jer lah dengan happy nyer...)

Lily.Lulu. said...

ya mekasih tambah credit kat henpon saya .

mekasih mekasih

esok kacau lagi
:D

CLEO said...

selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat menunaikan ibadah puasa untuk kak red sekeluarga..

sayda said...

hehe.
;)

good starting.

Zana Sadri said...

bersahur tanpa mr laki hari ini... pi out station.. hehehe...mkn apa yg ada sahaja..

kak oo kak.. nape tak masak mlm? pastu pagi perangat jek. tak ke haru nak masuk garam termasuk gula. lelama si lily kena berdiri sebelah kak red pulak jadinye utk tegakkan badan dia sbb mata takleh bukak nnt.. akakakakaa... haru2..

Red Mummy said...

zana zana

ngan ko ni akak kena cakap details, sbb penat aku cite panjang entry jela2 satu ari pun x pick up..

ko meh sini..

malam x msk psl sahur aku suka makan lauk fresh, tp ayam goreng or ikan goreng apa2 yg goreng akak msk mlm lah pastu heat kat mwave. sahur msk sayur2 jer, or sambal2 ke itu kena fresh coz being wanita berkerjaya ni, aku msk sahur tu lebih so masa bukak puasa leh makan sekali lauk tu, tambah2 je dr yg mak akak supply.

pahtuh lak kalo sumenye nak masak malam, bila masa lak aku dpt quality time ngan family. abang tu nak kena tido by 9 nak gak belek dia belek laki belek gegirl..

ye puan2 itu citer masak memasak kita arini ye..

gula kat tpt utk buat air je, garam kat tpt masak jer so chances utk salah letak gula garam tersangatlah tidak akan terjadi.

and lily keje nite shift, so dia mmg tak membuto, hobi dia kaco aku x kira aku tido x kira aku ngah keje..kalo aku x suh dia kejutkan pun dia akan gak kaco sahur aku...

aaa pjg lebar ni..

Red Mummy said...

angel will be here in klcc permanently or kejap je?

ashterix said...

tq mummy..

*muahhhhhsss*

p/s: sahur time weekend sy msk tuk awk lak, so tak la awk jeles sgt ngan si anon tuh. orait!

Arin said...

Wah kak red..en sirman dah mengoffer untuk masak for sahur during weekend..so..nanti kan lah weekend..

Zana Sadri said...

muahahahaa... pjg nyerrrrrrrrrrrrrrr.

baik boss... paham sungguh kali nie... :D..

(er... agaknyer org peknen kurang ckit pick up kot..tet!)

mekasih diatas keterangan pjg lebar ituh..:D

Fozalin said...

wakakakak aku nk gelak kan ko zana..... tuk kak red slamat berpose....

Ziana said...

kak red..
selamat pose...

jom sahur sesame kat luar?
kekekeke

^AnGeL iN DiSguiSe^ said...
This comment has been removed by the author.