Wednesday, September 19, 2007

Blow dry pls...


i m not lazy to wash but im just lazy to blow and iron it. n no time to go to my usual saloon, balik petang kena cepat terus dok dapur, bih camne.


sapa yg ckp N70 tu dr beijing tadi ye? yele ko kan.. mandai2 jer.


aku idak le pi saloon klcc ni aghi2, koser nak bazir duit, setaun 3,4 kali tu ada lah.


no plan for today's lunch since isetan big sales pun starts this fri. yey! it s sales but i donno what to buy.


probably some clothes for abang and gegirl. Daddy u got yrs oredi kan?


i like this boynye style of blow dry. he likes to serve me. yg benornya aku yg request dia. budak lagi, 22 kot, very polite. maknye tokey saloon ni.


naik opis, penat menjawab...

u got function tonite? nice hair red

u got date wt yr hubby meh?

no!!! i m just lazy to blow my hair lah...


kerana itulah aku blow kat klcc ni 3,4 kali je setaun...opismates mak, manyak kepoh wooo...

emm..


i m planning to cook kurau asam pedas, kobis masak lemak and ayam goreng. plus 2 main dishes from the mother's house. plus kuih2 dr sirman beli kat bazar ramadhan (x yah beli la yang oit....bazir je nanti lar).... but i know he will, so pls get me the usual bubur .. today lak i nak bubur pulut ijau. tochey!

what s yr menu for today?

18 comments:

Ziana said...

haaaa....
tuh lah...
Isetan sale jumaat nih..

moh laa kite pi..
yg pasti....lily sure tepacak kol 8am
hahahaha...

Nono said...

Cube try "lompat tikam". Tak tau la die dikire sbg kuih ke tak tapi sodappppp ooo. Lemak2 masin2 and manis2.. Die ade 2 layers; hijau kat bawah and putih kat atas. Bazar UIA jual dalam container bulat RM 2 satu. Serious sedap! Sbb makan dengan gule Melaka.

Y'know, you made me thought of my mum. Minat sangat blow2 la, perm la, highlight la... Try perm la Kak Red. Stylo what! Serious.

Red Mummy said...

ziana - kol 8 dia nak melanguk kat sini sampai kol 10?? dia nak tido depan pintu ni ke?


nono - aku tau kuih tu tp x minat, sirman minat la..

n ko ni new reader akak so pi la baco archive, rambut aku yg panjang mengurai digital perm, perm kembang semangkut, panjang ke pinggang sume ada lam archive..

mikaounik said...

kakred rambut daa blow apa barang duk dapur lagi..kasi buka kat luar laa..hehehehe..

A f f e n d i O s m a n said...

Asam Pedas kak? Wahlaooo....sedap sedap sedap!

Ziana said...

akak jgn x tau kak..

JJ members sale kat MV...
dia antara yg awal...
8.30am..
sure klcc pon dia cenggitu..

minah tuh sure tgh tedo sakan..
syok jek kutuk dia...
hehehe

Lestat said...

hahahahah...kul 8.lily..lily..hati ko keras..

semalam baru pas g..tgk jam kat aras 4 tu..dah ada yg berkenan d hati..cuma menunggu jumaat ini..hehehe

Red Mummy said...

pendi - very the deliciousssssssssss!!1 aku suka asam podeh!


JJ tu dah sah2 bukak pagi alang2 pasal member s day tp ni isetan mana bukak kol 8 pagi, gila tol budak tu la..dahla tu dr opis ngan x mandinye hishhh

ko jgn buat keje, dtg lunch la boleh kita ronggeng sesama

stat - ko pung sama??
jam ye..hemm..good one tak?

Red Mummy said...

mika - aku x suka buka kat luar laaa...x kisah la rbt dah lawa ke apa, sampai umah dok dapo gak

mad.redo1 said...

haiyokk... lama juga tak gi belai2 rambut nih... awaakkk... malam ni booking aaa...

mood masak dah hilang, so lauk beli lak hari nih...

hehehe...

Lily.Lulu. said...

oi kutuk kite. ampeh. dosa ooo . bulan pose nih .. hahahaha ..

kol 8 dah terpacak kat JJ MV sebab dia bukak kol 8, dah alang2 dekat ngan opis, terus la gi kan.

jumaat nih kita nak mc la. so lepas keje, kita balik umah dulu, mandi.

mummy, u wanna go isetan during lunch time ??? jum, i wait u there, but i will come early la . kasi survey puas2.

lestat, jom, jumpa sane. kalo x pose, leh lunch kan :) huhuhu ...

eh, ziana keje kan ??? kan kan ?? ke mc lagi ??? kang mc kantoi lak ngan boss kat maxis tuh.

hahahahaha :P

chalo !!!~

Red Mummy said...

aku gak yg x suka lauk luor bang mad oii..kadang2 jer kot

ko gila la ly..ha leh la, on lunch hour fri ni..

mc dah been planned tu...hawau too

evil_shandye said...

kak red...
ur hair looks fab lol...
hikhik...
kite pown hari tue wat rambut jugak...
saje je ubah style sket...
taruk streaks of honey highlights kasik ala2 daVOM sket...
ahaks...
kak red... i guess it is never too late to wish slamat berpuasa... muah2...

Ziana said...

eh lily...
jumaat sesame ek?
kite ON ajek..

jumaat ek??
seperti yg diplan...
:)

Jelly said...

Red, masak tak bukak contact lens ke? Uniform tak bukak tak pe Red tapi masak dgn contact dlm mata bahaya kot...

Red awat la bendi lam asam pedas tu hang tak potong ka atas dgn bawah..... he he he eh ke style org KL masak bendi mcm tu????

Jelly said...

uwaaaaaaaaaaa ha hahha akak salah post comment siot.......... tu la pepagi dah bukak blog hang red... still sleepy ini la jadiknya..... nak comment bab masak terkomen dlm tajok blow rambot.... wakakakakkakaah

Red Mummy said...

kak jelly

saya bukak lens kak

sampaiumah itu yg saya bukak dulu.

mata tak tahan kak kalo lens lelamaaa

Jelly said...

samo la kita.... mungkin tahap kerabonan berlainan la ekk..... akak kalau tak pakai spek... silap2 nak masak asam pedas jadik sambal sardin... ha haha