Monday, July 16, 2007

Ziarahilah keluarganya...

saya punya jadual yang sangat padat. saya perlu buat itu ini macam2 dengan keadaan skang yang helper hanya datang over the weekend. i never get enaf sleep, unless i can curik2 tido ari sabtu or ahad petang, provided x de family plan. tapi sebagai seorang Muslim, saya x nak jadikan alasan2 untuk tidak menghadiri tahlil arwah di rumah keluarganya. Everyday abang has to sleep at 9pm but on sun nite, jadual abang kena lari 2 jam lebih, we decided that tonite abang kena tido lambat, we hv to visit the family since the majlis pengebumian kami gagal hadiri.



photo atas ni, next to me is the youngest daughter to allahyarham, she is 6 years old, kakak dan abangnya umur 12 and 14 yrs old. Akak riki2 wt few family members, bagaimana penerimaan anak2.....ternyata, anak2 ni dah mentally prepared pemergian ayahnya. Sejarah 3 bulan lebih terlantar di hospital menyebabkan anak2 pasrah...walau kita lihat gembira di wajahnya tetapi mata mereka tetap berkaca dan malap. Kesian .....




bertudung hitam...balu allahyarham. suaminya adalah adik kepada abang ipar saya (my sis's husband) bukan, abang ipar saya ye...coz i received few smses tot that he s my bro in law. wpun jauh ikatan wt me and sirman, but since anya's family mertua ni memang quite close wt our side, akak terasa jugak cubitannya.




Yus is just wondering, why lah akak ipar dia ni, org lain dok makan tp dia dok sibuk carik anak2 dia....




Ppl said, mukaku seiras dengan ibuku..... korang rasa camne? another lady tuh is my sis in law, Wana..


Cant story so much, let s pay an al fatihah to allahyarham abdul malek bin hawa (it s in the tahlil, maaf kalau saya salah dengar, tahlilnya laju which i hardly understand)






5 comments:

^eMiKo^ said...

AL-fatihah...

mmg sejibik la ngan maknye...
gmba gegirl ngan abg 2,mcm le maknye ngan ayhnye versi kecik..hehe..

coffee said...

red, dah mcm mak aji i tgk u pakai tdg tu..hilang terus dah vogue nye..he.he

Lily . Lulu . said...

mmg muka kak red seiras ngan muka mak kak red .. same same :)

comey jek si gigirl ngan abang ;)

Jelly said...

Al-Fatihah...

abis la skrg aku dah gila mengkomen... dulu duk menggila membaca.... ha ha ha

nAt aka nAtsumi said...

al-fatihah buat arwah...