Tuesday, July 31, 2007

Silvery for u...





if u remember, today is my final tournament for squash. months after months, dok training sana sinun. got myself a squash racket just semata2 nak enjoy the games. i do not know how to play squash, seriously.




but i took the effort to learn and study bout it, bit by bit. i like it. kesalnya x mulakan dari muda belia, bila dah kertu urat dah byk putus baru nak hegeh2 melayan..



today's final either to get gold or silver. my coach, sg another partner and myself dok hempas pulas tenaga menentang lawan.






i won! i gave her 9 - 1 and 9 - 2.




but too bad for my 2 boys...



my 2 boys kalah terkangkang la pulak..x yah rubber set, mmg kalah corot. sian coach aku.





but hey, at least our team got silver medal, compared than last yr dapat 'walkover'.




11 August for our RED DIVA FUTSAL is just around the corner. My squash pun dah abih oledi.



but hang on there - i need to go for my Volleyball first. Yes dear, i have another round of game that need to be settled b4 I see you Burberry. Volleyball is just this Saturday, and i need to go for my first and last training tomorrow.



I m not 'lubuk'. Lubuk is Burberry. ngeh ngeh ngeh....


9 comments:

Lily . Lulu . said...

congrats kak red!! silver still ok lagi tuh. kalau gold much much better laa :D it's not easy to be on top 3 ..

TJ said...

tahniah dapat silver, teruskan usaha utk dapat gold medal plak, besar ya amat frame squash brader tu ek

Equilibrium said...

ah ha...11 Aug pon akak pelok piala kaler silver gak...team kitorang ( yg x gamak hendak disebot namanye) akan rembat gold seyh....haaaa..dah kecut? tingkatkan latihan k. saya nak g mkn bubor jagung nie.
selamat maju jaya

majulah sukan utk negara!

mad redo1 said...

squash the bug... now that's the real purpose of the game... hehehe...

aNoi haLim said...

congrats!!
ok lh tue dpt silver..
btw, nk men volleyball ek?
make sure ahkak spike kasik meletup2 taw...
hehe..
kiteorg dh lwn last week..
dpt no 4 jek..huhu..


p/s: currently berada di surau sbb kunci opis leh tertinggal kat umah...huhu...sengal di pagi hari...

RedWGG said...

aktif sungguh kakak sowang nih..
cayalah kak red..
majulah sukan untuk red diva!!
:-)

Red Mummy said...

lily - kannnnnnnnnnnnn!!1 ko bila laik?

tj - that an old frame of squash, dari zaman tok kaduk gila lama nye mamat tuh buat rete

eq - ada gak ko jumpa internet ye kat lam utan ko tuh! tengok...ahli member sendiri malu nak sebut nama BURBERRY, kah kah kah...ni namanya kalah di luar gelanggang dah oiiiiiiii!!

bang mad - asah skill kaki tangan terbang ko memolek, ko le satu2nya keeper aku oi

anoi - yey yeyeee!!!kaki aku nye injured futsal, tangan dek injured pasal squash x baik lagi ni but nak membalun volley plak oiiiiii

ko dah msk opis lom nih oiiii

iefa - ko x kan nak catwalk jer, bila nak goyang kankung?

Lily . Lulu . said...

oh menjawab kembali pada pertanyaan kak red, lepas raya kalau ada rezeki dan masa mengizinkan, saya join akak main squash. akak jadi la guru saya plak .. bleh ko ???? :P agagaga ~

ReDbLoOdSnOw said...

z luv ssgt men squash. klu time tension, syok bbenor hentam bola tuh kat dinding..ekeke. slalu men ssorg jek..tp lame dah x men lg :(

ermm..akak byk activiti sukan ek. mmg such a bz mom n housewife arr kak neh. solute akak :P