Sunday, July 29, 2007

Jejak Kuala Lumpur...






Sunday morning, spt biasa, akak anak banak mmg bangun pagi gila. masih dengan sebab yang sama, coz helper dok kong kalikong lam umah. So, mak nak carik bunga utk umah, meh kita pi to Petaling Street.



Akak punya 'tangan yang panas' utk bab2 tanam pokok bunga ke bela bunga apa2 bagai la pun. tu pasal kat umah akak langsung takde bunga idup. but it doesnt mean, aku x menghargai kejadian makhluk tuhan bernama bunga ini. Not for special occasion, i just nak roses in my house. Well, i just chose the flowers lah ye, lelebih potong letak lam vase segala mak nenek, mr encik suamiku yang buat. Tangan dia lagi sejuk katanya...


Tu pasal projek bercucuk tanam di balkoni bukan under my control, itu projek dia, and sebab projek dia, akak x penah push x penah kisah pun. lohh..kat 2 taun dok VA, x jalan2 gak projek dia kan...




alang2 kan ada masa lagi...utk sekian lamanya, kami singgah ke Central Market. bertaun2 x datang tpt nih...this yr akak ada dtg sekali but hanya utk for my treasure hunt, itupun x sampai 20min pun kat sini coz buat task.



rumah akak takde rotan, wah....RM3.50 ko rotan ni sekeping, sehelai, sebatang? aku masa zaman kekecik dulu, mmg biasa birat2 kat kaki tangan kena dek apak mak akak ko nih...



ada gaya ibu yang very the pendera tak wt that rotan?

no - akak x beli pun rotan tuh, i dont use all the penampo sepak terajang rotan caras ni bagai untuk mendidik anak2. I will stick wt my 'anak tekak' jer...oh also wt my 'eyes' kalo part2 dema mula x makan saman...




I got the Red I Love U cuishion for my car at RM28. For tourists, dia letak RM35, x nak turun harga langsung. Ko kalo nak caj kat tourists memahal, ko caj lah, aku ni anak Merdeka.

4 comments:

Ujang_MD said...

akak... ko beli tak rotan tuh??? boleh gak buat ampaian baju kat condo ko kan??

Affy Ronan said...

kak red..chanterk kusyen tu..jgn sampai ttdo dlm keter dah.naye..btw,nape kene rotan time kecik??heheh..nak korek rahsia..

Zana Sadri said...

wah... jalan2 lagik.. best nyer.. CM tu dah berabad rasanyer tak masuk. cam meriah la pulak ek skang nie kak red ek.

kusyen tu cantik lorr....

kak red - anoy tu adik zana.. kitorg keja area dedekat. so apa kitorg mkn mesti kasik tau dia wpun dia tak dpt mkn sama.. ala2 dengki mendengki la tuh.. hehee...\/ peace..... :D

Pato & Pearl said...

best best..shopping these kinda stuff...!!

P